Ännu en renoveringsvecka avklarad…

…och en ny har börjat. Det börjar bli riktigt tröttsamt. Jag har skrivit det förut: ni som ska renovera tänk på era grannar! Och ta reda på när ni får föra oväsen. Det är nämligen så att vissa tider ska det vara tyst och lugnt, t ex söndagar. Då kan man ringa till polisen och de kommer och avbryter arbetet eller vad den är för oväsen. Varför har jag inte gjort det? Jo, jag vill kunna bo kvar. Att bli ovän med sina grannar gör boende omöjligt. Så bara att bita ihop!
(klicka på foton för större format)

måndagen i förra veckan fixade jag lite hemma, sedan hade jag turen att bli kontaktad av ett svenskt par och vi träffades på sta’n. Trevlig fikastund då vi utbytte erfarenheter och avslutade med en stadspromenad. Alltid roligt att träffa trevliga människor och att få berätta om sta’n och området. Extra vinst denna gången: jag var hemifrån några timmar…

tisdagen gav jag mig ut på en vandring där jag tänkte utöka en vandring med en sträcka. En så’n härlig dag! Jag började ganska tidigt med svarta moln över Thripti-bergen i öster och över bergen i nordväst. Vad månde bliva? De löstes upp och solen tittade fram. Jag vandrade genom delar av Prinas pinjeskog (Prina Pine Forest). Jodå, vi har skog. Också.

När det var dags för förlängningen var jag uppe på cirka 900 möh och nu vällde det in svarta, låga moln från sydväst. Regndroppar, men det stannade vid det. Molnslöjor vällde över toppar och kammar, stannade upp i skrevor och på sluttningar. Det är en så vacker dans! Lite orolig blev jag för att vandra i dimma är lika hopplöst och småfarligt som att köra i dimma. Man förlorar känsla för avstånd och exakt var man är. Lyckligtvis var sträckan inte ny för mig och det blev aldrig riktigt tät dimma.

Så blev det dags att vända tillbaka mot kusten! Molnen följde med fram till dess att bergen öppnades upp mot kusten. De stannade kvar där uppe och jag fick sol på resten av vägen ner. Vandringen behöver modifieras då 7,5 timmar är lite för långt för att kunna erbjudas till kunder, speciellt sista delsträckan. Men jag har en idé! Ska testa den och om den fungerar hamnar vandringen på mitt ”vandringslager”.

Onsdagen var vi två glada själar som stack till Agios Nikolaos för att shoppa! Det är en hel del nedsatta priser för tillfället, men märkligt nog var butikerna ganska hårda med en del priser. Får mig att fundera över om det inte är bättre att ge lite rabatt och få in några pengar än att hålla fast vid ett pris. Nåja, över en väldans god lunch konstaterade vi att vi var mycket nöjda med våra köp. Jag hade (och har) ingen aning om exakt hur mycket jag handlade för, men detta skitår måste man få vara lite ansvarslös och släppa loss en stund.

Stranddag på torsdagen och där var inte öde. Vi var väl cirka 30 personer totalt på den lilla stranden. Ingen trängsel och temperaturen är nu så’n att det är riktigt behagligt att ligga i solen. Mamma på tavernan hade gjort något de kallade zucchini-paj, något jag aldrig ätit. Tydligen var den gjord på en hel plåt att dömma av den bit jag fick. Så gott! Knaprig yta, smaskig smak. Men mäktig…

 

 

 

Dags för vandring igen på fredagen! En ny vandring! Avståndsmässigt borde den bli ok. Var i utkanten av pinjeskogen så blandad natur och borde finnas en del fins vyer. Verkade lovande.

Jo, tack för kaffet! Det går givetvis ofta uppför i ett bergigt landskap, men det ska helst gå uppför i etapper så benen kan få lite vila då och då. Det gick konstant uppför i 2,5 timmar. Borta är då avkoppling och njutning, det är bara tungt arbete. Och mot slutet hade jag fyra råskällande, lösa hundar strax bakom mig. Det tog en stund innan ägaren kallade in dem så det var inte riktigt en bekväm situation. På tillbakavägen, som gick utför, råkade jag på en nedförsbacke som var otäckt brant. Hur de kan köra uppför den övergår mitt förstånd. Inga större problem för min del, bara ta det lugnt.

Höjdpunkten var att komma till kafenion i Pirgos (har du vandrat med mig så vet du var det är). Jag har inte varit där på ett bra tag, senast var nog på senhösten ifjol, så det var roligt att träffa Georgios igen. Jag tror att han också var glad över att se mig. De serverar lite mat, inget stort utbud eller meny, och idag hade de sallad och giros. Inte de där överdrivna giros som är fulla med pommes frites utan ett pitabröd med len, mjuk yoghurt och gott kryddat kycklingkött. Och sallad till det. Så gott – framför allt efter 5 timmars vandring!

Lördag väcktes jag ganska tidigt av att grannen knackade ner puts på takterassen som ligger strax utanför min lägenhet. Jag var en sväng till marknaden med efterföljande sittning på kafenio. Söndag avnjöt jag frukost ute som vanligt. När jag kom hem från frukosten var ett borr igång i grannens renovering. På kvällen bjöd jag mig själv, som tröst och belöning för att ha klarat ännu en renoveringsvecka utan att bli intagen på psyk, på en utsökt middag på La Sera i byn Mirtos.

Nu ny vecka, ostadigt väder så jag får se vilka rymningsorsaker som är genomförbara…
Ha det gott! Var rädd om dig och andra!

PS. Fler foton på min flickr-sida!


Koppla av, upplev och njut av sydöstra  Kreta!

Vandringssäsong september-juni. Stadspromenad och biltur året om.
Kontakta mig för frågor och bokning.
Mer information på inspirewiz.com.
Välkommen!

14 tankar på “Ännu en renoveringsvecka avklarad…

 1. Lena Möller

  Underbara foton på flickr. Blir så sugen på att åka iväg, men vi håller i till nästa år och hoppas att vi kommer iväg då. Härlig att se dina vandringsbilder och höra om dina strapatser. Både under vandring och med renoveringsgrannar. Skönt med lite shopping också, det får maningar sig ibland!

  Ha det bra!
  Lena Möller

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Thalassa

  Du har i alla fall variation på upplevelser 🙂 härliga strand- och vandringsdagar och rätt träliga, hopplösa dagar med renoveringsjobben alldeles inpå ditt hem! Går väl an så länge du kan fly och vistas utomhus. Håll dig frisk (vilken fånig uppmaning!). Jag menar: jag hoppas du klarar dig från virus och att du inte druttar omkull och gör dig illa på steniga vandringar!
  Normala år brukar jag vara på väg t Kreta nu, men avvaktar alltså och hoppas på nästa år. Men nog känns det hårt när jag ser foton på vännerna som frossar i granatäpplen. Bland annat!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Tack för omtanke! Förstår att det känns märkligt att inte vara på väg, men bara vaccinet kommer så börjar nog världen snurra så smått igen och ni kan komma ner.

   Gilla

   Svara
 3. stadsmadam

  Jag förstår att ditt tålamod prövas hårt under grannens renovering. Särskilt när den pågår i flera veckor. Men det är som du säger, man vill helst hålla sig på god fot med grannarna. Men någon dag kunde de väl ta paus – och börja slamra lite senare på dagen?!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Det är två grannar som renoverar så ibland är det tyst hos den ene, ibland hos den andre – tyvärr inte synkroniserat! Jag kommer att dra en lättnadens suck när cementblandarna försvinner för då inbillar jag mig att de har målning och finlir kvar…hoppas jag har rätt!

   Gillad av 1 person

   Svara
   1. stadsmadam

    Det kanske ändå är att föredra två osynkade grannar än att först den ene gör sitt och därefter tar den andre vid 🧐? Jag håller tummarna för att det snart blir lugnare i ditt kvarter 👍

    Gillad av 1 person

    Svara
 4. Lena i Wales

  Ett trevligt dagboksinlägg med roliga saker som hänt.
  Roligt att träffa människor man får ett sådant utbyte av.
  Jag tänker som du vad gäller priser på varor, kanske lite rea är bra?
  Fy, så jobbigt med dessa renoveringar.
  Sköt om dig!

  Gillad av 1 person

  Svara
 5. Wiveka Rönneman

  Detta hör inte till ditt inlägg men-
  vi är då och då på marknaden i Ierapetra
  och vet att ni svenskar ,skandinaver mfl
  träffas på ett kafé i anslutning till marknaden .Det finns ju minst tre möjligheter och kanske är det tiden vi missar men vi ser er inte!
  Vi är i Xerokampos oktober,november ,
  januari ,februari .Skulle vara kul att ansluta ngn gång.
  Wiveka

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Vi träffas från 11:30 – 12:00 på Perasa som ligger…nu ska vi se om jag kan förklara på ett vettigt sätt…om du står i grönsaksänden av marknaden med marknadsgatan bakom dig så är där ett kafé på hörnet – det är inte där utan du tar du höger. En liten bit ner på den gatan ligger Perasa på vänster sida. Det är inte stort, lätt att missa! Välkomna!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s