Om mig

ia lofquist

Välkommen!
”Moster, du som tycker så mycket om att skriva – varför bloggar inte du?” sa Frida.
Så såddes ett frö som, förhoppningsvis, slagit ut i vacker blom. Namnet på bloggen var givet: ”ia mitt i livet” eftersom det är där jag befinner mig.

Jag heter Ia Löfquist, kommer från Österlen där jag växte upp i den lilla byn Karlaby. Min färd genom livet har fört mig till olika platser som Stockholm och Genève, gått via olika utbildningar och arbetsplatser.

För några år sedan gjorde jag en helomvändning i livet genom att jag sålde bostad och bohag, lämnade arbetslöshet, startade egen firma och flyttade till min plats på jorden: Ierapetra på Kreta. Nu har jag Kreta som bas, men gör då och då nedslag i den skånska myllan. Sedan våren 2019 är jag pensionär, men på min fritid leder jag vandringar, se hemsidan inspirewiz.com!

Det jag bär med mig och värderar högt är bland annat möten med människor, Kreta och naturen. I bloggen delar jag med mig tankar och funderingar kring utmaningar, livets gilla gång, kulturkrockar, nystart, vandringar mm.

I högerspalten hittar du en länk till mina foto – ett av mina intressen.
Under Vandringar uppe i menyn finns blogginlägg från både Kreta och Skåne.
TTT – Tips Till Turist är precis vad det låter – olika tips om bilutflykter med mera på Kreta.

Här kan du läsa artiklarna Jag tog mod till mig och vände upp och ner på allt och Vandra på Kreta från Expressen respektive Kvällsposten.

Följ gärna bloggen via e-post eller RSS (titta i högerspalten!)! Roligt om du vill hänga med!