Om mig

ia lofquist

”Moster, du som tycker så mycket om att skriva – varför bloggar inte du?” sa Frida.
Så såddes ett frö som, förhoppningsvis, slagit ut i vacker blom. Namnet på bloggen var givet: ”ia mitt i livet” eftersom det är där jag befinner mig. I bloggen delar jag med mig tankar och funderingar kring utmaningar, livets gilla gång, kulturkrockar, vandringar med mera. Här finns också en massa annat som till exempel boktips, nyheter från Grekland och Kreta, tips om sevärdheter.

Jag heter Ia Löfquist, kommer från Österlen där jag växte upp i den lilla byn Karlaby. Under gymnasietiden bodde jag i Ystad och kom sedan till Lund där jag bodde i 37 år med avstickare till Stockholm och Genève.

I april 2014 gjorde jag en helomvändning i livet genom att jag sålde bostad och bohag, lämnade arbetslöshet, startade egen firma och flyttade till min plats på jorden: Ierapetra på Kreta. Då och då gör jag nedslag i den skånska myllan eller reser någon annanstans. Sedan våren 2019 är jag pensionär, men på min fritid leder jag vandringar, mer information på hemsidan inspirewiz.com!

I högerspalten hittar du en länk till mina foto – ett av mina intressen. Andra intressen är naturen, människor, kultur, historia, böcker…och annat som väcker min nyfikenhet.

Följ gärna bloggen via e-post eller RSS (titta i högerspalten!)! Välkommen!