Fuktig vandring

Upp med tuppen, hej och iväg! Vandringsdag, ska bli så skönt! Alldeles mörkt när busschauffören och jag lämnade sta’n med skolbussen. Upp i bergen och jag hoppade av i Meseleri. Två vandringssträckor skulle kombineras till en sträcka. Några morgonpigga satt på byns kafenion och såg mig gå förbi, en såg nästan ut som om han skulle ramla av stolen. Tänk att fortfarande ha den effekten på motsatta könet trots min ålder och medelåldersfigur! Eller han kanske bara var nyfiken på vad det var för en konstig människa i konstiga kläder med ryggsäck utan bil….

Det var lite svettigt och ibland lite tungt. Våren kom ju på riktigt i tisdags som jag skrev tidigare, men den kanske kom lite för snabbt. Vinden har vänt och kommer söderifrån vilket betyder varm, fuktig luft som färdats över kyligt hav. Just det = hög luftfuktighet. Så’n här skillnad kan det vara (fotona är tagna på ungefär samma plats):

Lite svårt att se Ierapetra där nere i fukten. Och något hav syns inte.

Idag var jag inte ensam ute i naturen. Mötte 6 fyrhjulingar som körde på den markerade vandringsleden E4. Vi kan givetvis samsas ute i naturen, det finns så det räcker åt oss allihop. Tyckte ändå att det var lite synd att de körde på markerad led, det finns gott om andra småvägar. Hoppas att det är ett tecken på att det efterfrågas mer och mer aktiviteter av folk som kommer hit!

På en bergstopp stod jag stilla ett tag och njöt av en stor rovfågel som segelflög så vackert. Den var så nära att jag kunde se en del av de justeringar den gjorde med vingspetsarna. Jag blev så betagen att jag glömde ta upp kikaren och försöka se vad det var för sort, men vad gör det? Den blir inte vackrare eller mer majestätisk för det.

Fick syn på en fjäril idag som är det gulaste jag sett. Riktigt, riktigt gul. Sitta stilla gick så klart inte, jag hade velat se hur den var tecknad för det flimrade förbi en aning orange.

Annars var det tankesnurr och tankevila om vartannat. Mycket som snurrar nu, varför vet jag inte, men den mentala vilan som vandring ger är väldigt skön.

Gott om tid när jag gick in i by vid vandringens slut så det blev lunch. Och vilken lunch! 6 olika meze (smårätter), en stor bit omelett och 2 Sprite. 8 euro. Det är inte klokt så dyrt det är i Grekland, säger en del. Vad jämför de med? Otroligt god mat var det också, så’n som man bara får i en by. Så hemåt igen med buss. En härlig dag trots fukten!

Jag har balkonggäster, förresten. Duvor tycker ibland att de ska flytta in, de skrämmer jag iväg. En katt har börjat passera över min balkong och stod en dag och tittade in med en min som sa ungefär att vem har sagt att du får bo här. Katten är bortskrämd. Två små fåglar har under de senaste dagarna förälskat sig i en av mina krukväxter. De får uppehållstillstånd, de små rara liven.

Ha en skön helg och glöm inte lite lugn och ro!

 

RESTIPS – BOKA NU! Vandra på vårvackra Kreta!
Mer information på hemsidan inspirewiz.com
om upplägg, förutsättningar, pris, bokning, referenser mm.
Välkommen att vandra och Καλώς ορίσατε till Kreta!

 

 

 

6 tankar på “Fuktig vandring

 1. Lanclin

  Coolt att få se en rovfågel segelflyga så! Det finns förvånansvärt mycket rovfågel här i Bayern och de uppehåller sig ofta vid vägarna där de kan kalasa på roadkills. Ibland få man syn på dem när de sitter på staketstolpar, de stora är mäktiga 🙂
  Linnea i Bayern

  Gillad av 2 personer

  Svara
 2. juliann66

  Så mäktigt att få se rovfågeln sådär! Vissa fåglar gillar jag mer än andra. Måsar tycker jag inte om. Alls! Duvor är sådär… 🙂
  Fin lunch till ett rimligt pris, med svenska mått mätt i alla fall, gott lät det med!
  Räknas bokföring till lugn helg, så ska jag ha det 😉
  Kram!

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   I Lund hade vi gott om duvor och tusan som de skräpar ner! Några fick t o m ett ryck att bygga bo på min balkong. Smutsigt och äckligt var det till slut. Duvorna här nere är inte så påträngande och de är smäckrare. Olika sorter antagligen.
   Jag tyckte att det var billigt med svenskt mått mätt.
   Ha en skön helg, ta en paus från siffrorna! Kram

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s