På riktigt eller på låtsas – ja, vem vet?

Igår kom våren på allvar! Jag satt och läste en stund nere vid fiskehamnen i kjol och kortärmat, brände mig lite minsann. Så härligt väder och temperatur! Känns som om vi gått ur ide!

Idag har jag haft datorstrul igen, men nu ska det vara fixat och vi talar inte mer om det. Lite trött och fyrkantig i huv’et så vad ska jag blogga om? Då kom jag att tänka på att när jag kollade genom lite gamla filer (inget ont som inte har nå’t gott med sig…) hittade jag alster från en skrivkurs jag gick för ett antal år sedan. Nej, jag tänker inte trötta ut dig med att publicera alla mina taffliga försök, men den här tycker jag är lite rolig. Vår uppgift var att skriva något där verklighet och overklighet flöt ihop, möttes. Min idé blev att tänk om en gammal filmfigur som är tecknad och alltså inte alls finns ”på riktigt” blir ”levande”. Så jag steg in i filmen Ferdinand, tog med mig humlan och lät honom träffa sin renoverare!
(kunde inte få ordning på indrag så det ser kanske lite konstigt ut, men det går att läsa)

Ha en skön kväll!

 

Den ödmjuka humlan

Se upp, din tölp! Nu skvätte du grön färg på min rygg! Den där kvasten är ju livsfarlig. Ja, ja, jag vet att det heter pensel, men härifrån kan jag lova att det ser ut som en kvast. Eftersom du nu håller på med naturen så kan du väl göra några nya blommor också? De gamla är totalt slut, finns ingen nektar kvar. Du ser väl så tunn jag blivit? En humla kan inte se ut på detta viset, jag liknar nästan en geting. Fy tusan!
Så ja! Tjusiga blommor och luktar gott gör dom också. Fast lukten är väl till honom, den där store tjocka lunsen, men jag njuter i alla fall. När du är klar med blommorna så kan du väl snygga till min rygg? Måla över det gröna med gult och svart, du vet… sådär snyggt randigt. Var försiktig med kvasten!! KROSSA MIG INTE!
Tjusigt! Man mår inte illa av att bli restaurerad vid 67 års ålder! Känner mig riktigt pigg, faktiskt. Kan jag kanske t o m få nya vingar? Inte det, nähä… bara uppfräschade, jaha… Har du nån aning om hur mycket det sliter på vingarna år ut och år in? Klart du inte har, förresten.

Bill Wyman skakade på huvudet och såg sig omkring. Allt såg ut som vanligt i studion så varför denna känsla av overklighet? Och att någon styrde hans hand som höll i penseln? När han tittade ner på den bit film han arbetat med blev han alldeles kall. Han hade ritat dit nya blommor! Så klumpigt och oproffsigt, ett oförlåtligt fel. Herre Gud, det är precis som om jag inte vet vad jag gör, tänkte han och såg till så att de nya blommorna försvann.

Vad gör du? Är du inte riktigt riktig? Dom var ju jättefina, ju. Måste det vara som en öken här? Fräscha upp de gamla? Var har du fått en sån idé ifrån? Blommor är döda när de är döda eller du kanske kan skaka liv i blommor hemma också? Du är ju riktigt kul…
Kan du ordna en partner till mig istället då? Ingen som gnatar och tjatar utan en liten rar goding? Vi kan flyga runt här tillsammans och sprida lite frid och ro i den här våldsamma filmen. Vad säger du? Det vore väl inte så dumt? Det är minsann inte så lätt att vara singel och nu på ålderns höst skulle det bli sån glädje… särskilt om hon är yngre… mycket yngre… Vaddå? Finns inte med i manus? Kom igen, kompis, visa lite framåtanda och initiativförmåga! Suck…
Jaha, nu är lunsen mitt i bilden igen. Vad är det för mening med att ge huvudrollen till en stor, tjock och slö TJUR? Dessutom gör han ingenting, bara sitter och ler fånigt. Nä, jag har ett bättre förslag! Flytta ut honom lite åt vänster samtidigt som du flyttar in mig från höger så ska jag sätta lite fart på det här eländet. Så ja, lite längre… Visst blir det bra? Nu är frågan om jag ska steppa eller göra konster i luften… en liten loop, kanske… vad säger du?

Bill gick tillbaka till sitt skrivbord, kaffepausen hade inte hjälpt. Det var fortfarande som om han var i en annan värld. När han tog upp penseln och skulle fortsätta arbetet så kunde han se framför sig hur hans ansikte bleknade! Tjuren Ferdinand satt och tryckte nere i vänster hörn och i mitten fanns humlan som i all sin glans gjorde en avancerad tvåvarvsloop. Vad är det som händer, vad är det för fel på mig? tänkte Bill och såg sig omkring. Alla jobbade som vanligt och ingen tittade åt hans håll.

Hallå? Sitter du och sover? Jag kan inte snurra runt, runt hur länge som helst. Vad ska vi nu hitta på, kompis? Vill du kanske att jag steppa… VAD TAR DU DIG TILL?

När Bill ska rätta till ”misstaget”, eller vad det nu är, så stelnar han till mitt i en rörelse. Han blinkar hårt en gång, stirrar, blinkar igen och skakar på huvudet. Mitt i bilden står humlan med armarna i sidorna och ser ilsken ut. Det for genom Bills hjärna att humlan skulle göra sig riktigt bra på en tjurfäktning!

TA BORT KVASTEN! Tror du inte att jag begriper vad du tänker göra? Peta tillbaka tjockisen, så klart. Vad ska det vara bra för? Jag är ju mycket snyggare, eller hur? Och roligare, inte sant? Vänta lite nu… allt är kanske bara ett missförstånd? Du kanske tror att vi fick den där Oscarn 1939 tack vare honom? Fel, fel, fel! Vi fick den TROTS honom, så det så! Nu tänker du att det var väl i alla fall inte tack vare dig… dvs mig.. alltså humlan, men det var precis så det var. Halva publiken kände medlidande med mig när jag blev massakrerad av tjockisen och den andra halvan tyckte det var roligt. Roligt! Dom skulle bara veta hur det är när något stort svart breder ut sig över en, förvandlar dag till natt när det kommer närmare och närmare! Och dom skulle bara veta hur det känns när gadden är alldeles krossad därför att den gått igenom tjock, slapp och seg hud! ROLIGT!?! Här hade jag gått och oroat mig för att jag skulle skadas av nån kork sam föll ner och så får jag en TJUR över mig? Jag fick aldrig klart för mig vem det var som kom på den idéen, men hade jag gjort det så…

Bill har fått nog av humlan som hoppar av ilska och ändrar tillbaka till originalet. Ferdinand är i mitten, humlan är för tillfället utanför bild. Borta vid fönstret i studion hörs ett hummande, någon ropar till Bill att han har väl inte släppt ut humlan och alla skrattar. Bill rycker på axlarna, tittar bort mot fönstret och ler.

Bild vä från theartofchildrenspicturebooks.blogspot.com
Bild hö från thombooks.com

RESTIPS – BOKA NU! Vandra på vårvackra Kreta!
Mer information på hemsidan inspirewiz.com
om upplägg, förutsättningar, pris, bokning, referenser mm.
Välkommen att vandra och Καλώς ορίσατε till Kreta!

7 tankar på “På riktigt eller på låtsas – ja, vem vet?

 1. Ingalill Franzén Polikarpidou

  Hahahaha, jag ser den riktige Bill Wyman framför mig, helt otroligt att du fick med ordet ”studion” också, utan att veta att han var Rolling Stones basgitarrist! 😀
  Väldigt kul berättelse, jag ser även den stackars humlan framför mig (i filmen) när gadden blir krokig av Ferdinands rumpa, haha! 😀

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Sophia

  Hej! Har du tips på ett bra kontantkort man ringer billigt på inom grekland? Kommer nämligen stanna en längre tid i Grekland denna gången och behöver ha ett grekiskt telefon nummer att ringa inom grekland med. Vart hittar man dom? Kan man surfa på dom eller blir det jättedyrt? Vet att du skrev ett inlägg om allt sånt tidigare men hittar det inte nu.

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Hej! Jag har abonnemang så jag känner inte till kontantkort. Du kan kolla Vodafone, Wind, COSMOTE. COSMOTE är de som anses ha bäst täckning (gamla ”Telia”, dvs OTE).Om du har facebook så fråga i gruppen ”Galen i Grekland”.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s