Snett och vint

Ungefär så här är läget just nu:

lifezen_in

Ja, ja, plussa på några år, men jag skrev faktiskt ”ungefär”. Anledningen till detta något smalt fokuserande läge är att jag idag tagit tag i ett vilande projekt. Det finns de som kallar det för något man ”skjutit upp” eller varit för lat för att ”ta tag i”, men så är det inte alls. Jag har inga sådana projekt utan jag har vilande och aktiva projekt.

Viloläget har idag övergått i aktivt läge. Tanken är att redigera ihop lite videosnuttar till lite längre bitar som jag kan använda på ”Vandringsglimtar” på firmans hemsida. Det krävde ett visst förarbete i form av sortering. Jag hade inte riktigt samma ordning och reda på videos som på foton om man säger så. En del dubbletter fick plockas bort. Och en del måste jag ju bara titta på. Tidskrävande och ögonfelsställande. Nästa steg är att titta igenom ännu fler för att plocka ut de som kan användas. Imorgon måste jag nog göra något annat, kan ta en vända på de hotell som är öppna och dela ut informationsblad om mina vandringar!

Har varit på lektion i grekiska idag och fick en bok (på engelska) med mig som verkar väldigt intressant. En kvinna som bodde här på ön i ett par år och hon tycks se nyanserat på ön, alltså inte bara förtjust eller rosenrött. Ska bli intressant att läsa.

Helgen var fin och lugn. I lördags öppnade stora hotellanläggningen utanför sta’n genom att ta emot 500 franska turister. Jag fick ihop ett riktigt bra blogginlägg i företagsbloggen. Igår kväll gick jag ut och åt en smarrig pizza. På tavernan jobbade T som klippt sig. Jag ska kanske förklara att långt hår är mer regel än undantag här nere. Frisyren klädde henne väldigt bra och när jag frågade varför hon klippt sig så sa hon att det var dags, hon kände för nå’t nytt. Och i en bisats: Jag skänkte håret till cancersjuka barn. En påminnelse om att en liten gest för en person kan betyda oerhört mycket för en annan person. Något barn kommer att bli lycklig över att känna sig fin.

Det är lite rörigt i grekisk politik för tillfället och jag hade tänkt läsa på för att skriva om det här i bloggen. Det får bli en annan dag när ögonen intagit sin normala position igen.

Ha en skön kväll!

Bilden kommer från lifezen.in

 

RESTIPS – BOKA NU! Vandra på vårvackra Kreta!
Mer information på hemsidan inspirewiz.com
om upplägg, förutsättningar, pris, bokning, referenser mm.
Välkommen att vandra och Καλώς ορίσατε till Kreta!

4 tankar på “Snett och vint

 1. Ann-Sofie

  Videosnuttar är ett elände. De bara ligger där och pockar på uppmärksamhet, och det är så himla tidsödande att få ihop något. Har sedan i Maj 2015 jobbat på att få ihop filmen om våra seglingar 2013-2015. Tar en evinnerlig tid i anspråk, det räcker liksom inte med 5 min här och där.
  Boken lät intressant, titel? Författare? ISBN?

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Tar dessutom lite längre tid för mig eftersom jag inte är så intresserad av videoredigering och tycker att de flesta snuttarna jag har är riktigt dåliga….
   Uncaptured Crete, förf Diana Conyers, http://www.mystis.gr är förlaget, ISBN 978-618-5024-50-5
   Jag har kommit en bit in och gillar den väldigt mycket! Hon bodde förresten i Agios Nikolaos – där har väl ni hållt till?

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s