Tack för en underbar dag, Mitsotakis!

I lockdown med utegångsförbud i våras fanns på kod 6 (”träning”, rasta hund) en tydlig markering att det skulle ske nära hemmet. Så tydligt är det inte skrivet denna gång och premiärminister Mitsotakis var lite svävande på en presskonferens i början av november. Jag ville gärna ut och vandra så klart, men 300 euro i böter tyckte jag inte att jag hade råd med.
Jag gick ner till polisen och frågade om jag kunde åka upp i bergen och vandra.
Nej, det kan du inte, du ska stanna där du bor.
För att vara säker på att jag uppfattat rätt frågade jag en gång till fast lite annorlunda.
Men svaret var fortfarande detsamma.

Ok, inte mer att göra åt det. Grundprincipen är ju att vi ska stanna hemma och bara röra oss utanför hemmet om det är absolut nödvändigt som t ex besök på apotek, handla mat. Jag har lyckligtvis lätt för att anpassa mig och i detta sammanhanget med ett ilsket virus som orsakar så mycket lidande och t o m död så finns inte mycket att diskutera eller gnälla över.

Visst kändes det motigt att inte få vara i naturen, men allt har ett slut och vaccin är på väg så bit ihop ett tag till, Löfquist!

Men så gav sig Mitsotakis ut på cykeltur uppe i bergen utanför Aten (se föregående blogginlägg). Och bröt mot några regler. I intervju i ekathimerini sa han:
”It is not a mistake that I went cycling. Because I want to stress that exercising is allowed within your region.”
Tack för det, Kyriakos Mitsotakis! Kan du så kan jag! Jag var överlycklig och gjorde nästan frivolter (bara nästan – jag kan inte ens stå på händer…). Kastade mig över skrivaren och fick ut artikeln. Jag insåg (eftersom jag inte tycker om polisen, i alla fall inte utomlands) att om jag blev stoppad av polisen skulle jag bli så nervös att jag inte hittade uttalandet så jag strök under med rödpenna.

Och se’n var det dags att bestämma vilken dag och vilken vandring! Enkelt!

Idag har jag varit uppe i bergen på en halvdagsvandring. Körde i egen bil, ensam (vi får vara två personer i bil och på ”träning” – med avstånd osv så klart). Sms-kod på mobilen, id och artikeln i fickan.

Vindsus, krydd- och örtdofter, molndans, soltittut, nyfikna getter, blommor, bergsluft. Tystnad.

Efter en stund släppte all oro, spänning, huvudsnurr, sorgsenhet när jag stod och drog in den underbara doften av timjan krossad mellan fingrarna medan tårarna rann. Naturen läker och helar, naturen ger energi och vila. Bergen har funnits där i nästan evinnerlig tid och de står kvar oavsett vad som händer i övrigt. Det är som att inneslutas i en trygg, stor famn.

Och naturen bara rullar på! Hösten är vår ”andra vår” då naturen exploderar i grönt efter de första regnen efter högsommaren. I år har det varit ovanligt varmt och vi har hittills fått regnrekord (tror det är 10 år se’n det regnade så här mycket) så naturen har inte bara exploderat utan det är frodigt, det knakar som det växer, naturen sjunger!
(klicka på foton för större storlek)

Nu känner jag bara harmoni, lugn och en mycket stor inre glädje.
Och imorgon är en ny dag då jag ska bli julaklippt och hämta en julklapp på ”click away”!

Ha det gott och var rädd om dig och andra!

PS. Har du sett dokumentären ”Överlevarna” på svtplay? Gör det!
PPS. Fler foton på min flickr-sida!

Koppla av, upplev och njut av sydöstra  Kreta!
Vandringssäsong september-juni. Stadspromenad och biltur året om.
Kontakta mig för frågor och bokning.
Mer information på inspirewiz.com.
Välkommen!

PS. Finns också på facebook

8 tankar på “Tack för en underbar dag, Mitsotakis!

 1. Thalassa

  Japp, en ann’ är så god som en ann’. Snyggt jobbat! Dina naturbeskrivningar och foton är ju så mitt i prick. Det Kreta som jag älskar – april och den andra våren på hösten.
  Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Hans riktiga blunder var ju att ställa upp på att bli fotograferad med okända människor utan avstånd och inget munskydd….klumpigt!
   Min julhälsning kommer i bloggen i veckan! Men God Jul!!!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s