Premiärer!

Sicken blåsig vinter vi haft så här långt! Idag dansar möblerna på balkongen med blommorna och torkställningen. Det knäpper i de stora fönsterdörrarna, men AC och elfilt gör det behagligt inomhus. Får nog bli en filmkväll idag med ett glas vin och tilltugg.

Men det var inte det jag skulle blogga om utan mina tre premiärer! Nytt år, nytt decennium, nya äventyr.

Den första premiären ägde rum i tisdags på biltur över bergen till Agios Nikolaos. Den nya kameran och jag började bygga vår relation. Hittills är den ganska skakig, men har potential att utvecklas och växa. Det flesta foton hamnar än så länge i papperskorgen, men några acceptabla har det blivit, t o m godkända för min flickr-sida!

Den andra premiären är en blandad nypremiär och premiär. Nypremiär är det för hemsidan inspirewiz.com eftersom jag gått igenom den och redigerat text. Och kastat flera sidor. Några sidor gjorde det ont att ge respass, men om endast ett fåtal tittar och läser så är det ingen idé att de ligger kvar. Kanske blir några nya foton också om andan faller på nå’n dag.
Premiär är det för ett nytt arrangemang. Förutom vandring, stadspromenad och skräddarsytt program erbjuder jag nu också bilturer!

Den tredje premiären ägde rum igår: årets och decenniets första vandring! Vi har som sagt blåsigt med mycket hård vind och i bergen då och då stormbyar. Igår fick vi en mellandag precis som väderprognosen utlovat. Jag tog bussen upp till nordkusten och vandrade därifrån söderut till Ierapetra. Tog några nya svängar för lite variation. Det var ljuvligt! Vindstilla, vattenporl här och där, fågelkvitter, motorsågar och eldsprak ute i olivlundarna, blå himmel utan ett moln. Vid middagstid ångrade jag nästan att jag inte packat ner shortsen för då var jag varm i vandrarbyxor och tröja.

Eftersom de flesta oliver är plockade på låg höjd är det nu dags att beskära, städa och elda upp grenar och kvistar. Stod bilar lite varstans, det var många som passade på denna lugna, fina dag.
I byarna syntes knappt någon människa, de flesta höll sig nog hemma och vilade från kyla och blåst. Eller passade på att göra olika ärenden i sta’n.

Här och där lyste blommor upp min väg. Nej, det betyder inte att det är vår för precis som det finns vår-, sommar- och höstblommor så finns det vinterblommor. I alla fall här på sydliga breddgrader. Här är några exempel:
(klicka på foto för större storlek)

Den röda blomman är inte vild utan den såg jag i en trädgård som jag passerade. Jag tror att det är en dubbelhibiskus vilket jag inte sett tidigare. Väldigt vacker buske!

Vid ett kapell satte jag mig och fikade. Härlig utsikt med havet i fjärran på ena hållet, snö rakt fram och olivträd och blommor runt omkring.

Och internationellt blev det med svenska hembakade kanelbullar (tack Ylva), vaniljgifflar (tack Pågens) till italienskt kaffe i vandringspaus på Kreta!

Och jag fick se något som jag aldrig ser mig mätt på: seglande rovfåglar. Jag tror faktiskt att de hälsade mig välkommen tillbaka ut i landskapet.

Den här vandringen gjorde gott för kropp och själ, det är ju ett tag sedan. Den tog drygt 5 timmar, men jag hade kunnat vara ute några timmar till. Solen värmde så gott och även om det kom lite vind på eftermiddagen så var det skönt att få njuta av lite tystnad.

Jag tog in allt och la det i minnesbanken för risken finns att det dröjer till nästa ”mellandag”.

Hemma steg jag in i en skön dusch och sedan en stund i soffan. Behövde inte köra varmvattenberedaren eftersom solen varit igång hela dagen och topptemperaturen var 18,4 (7,9 kl halv sju på morgonen – här svänger det!) och ingen kylande vind. På kvällen en god pizza och gott vin på en av favorittavernorna. En mycket lyckad premiär!

Ha en skön och fridfull helg!

 

Välkommen till sydöstra Kreta!
Upplev och njut av Kretas vackra landskap!
Vandringssäsong september-juni, stadspromenad och biltur året om. Kontakta mig för frågor och bokning.
Mer information på inspirewiz.com.
Välkommen!

 

7 tankar på “Premiärer!

 1. Birgitta i Umeå

  Dom 5 veckor jag nyligen var i Paleochora och Chania var det MYCKET regn, MYCKET blåst/storm och inte så värst varmt. Men när solen dök upp -och det gjorde den mest varje dag ett tag- var det varmt. Såna vintrar har vi haft tidigare också då det var 10:e vintern nu.
  Men med den vinter vi har haft (och tyvärr fortfarande har) har jag sluppit. Regn och snö om vartannat. Halka! Mörkt!
  Jag är så nöjd med min resa, jag längtar tillbaka

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. stadsmadam

  Den där promenaden – och fikan – förstår jag att du njöt av. Särskilt som det kanske dröjer ett tag till nästa. Jag längtar till lite varmare och ljusare tider, med milda vindar och lättare klädsel. Här eller någon annanstans.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Förstår framför allt längtan till ljusare tider! Jag var i Skåne i början av november och efter jul och det är så trist med korta dagar och inget riktigt dagsljus! Men nu går ni i alla fall på ”rätt” håll!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s