Start på vandringsvecka

Vandringsvecka igång igen! Vi har fått perfekt vandringsväder: vind, blå himmel med små moln, solen är inte dominerande. Väldigt behagligt jämfört med att kämpa med varm, tjock luft eller ha hot om regn hängande över en.

Började vandra vid 9-tiden, små pauser och ett par som var lite längre. Det är väldigt bra med kapellen som är utspridda i landskapet. Där finns någonstans att sitta, ofta skuggar några träd och man känner lite ro och frid. Båda våra pauskapell idag var öppna så det tändes ljus och beundrades ikoner.

När vi kommit över bergskrönet kom samma reaktion hos dagens vandrare som hos andra många gånger tidigare och det är så härligt. Det är vidunderligt att se Dikti-bergen, Libyska havet och Mirabellobukten. Här är Kreta som smalast så man ser fritt från norr till söder. Det går att toppa utsikten och det är när det ligger snö på Dikti-bergen. Idag svävade det några moln och det är inte illa det heller.

Seglande rovfåglar, getter, ödlor och insekter plus en rensköljd natur som nu börjar komma tillbaka och bara blir grönare och grönare. Jag var riktigt nöjd med arrangemanget idag! Man gör så gott man kan, heter det….

Avslutande lunch på bytaverna vars sallad och frukt verkligen uppskattades och smakade vandrarna. Det är gott med en stunds prat om vandringen, men också allt möjligt annat.

På väg hem gick jag förbi engelsmannens hus, vi hälsade och han undrade:

-Have you been walking?

-Yes, I have been hiking in the mountains for 4-5 hours.

-Where?

Jag förklarade var vi vandrat, han såg imponerad ut och sa:

-You are fit!

Just det! Han har så rätt, så! Trevlig och förståndig gammal man det där.

2 tankar på “Start på vandringsvecka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s