Avslutat projekt plus lite annat

Vandring med lift

Tänker inte berätta om vandringen i torsdags. Hur solen kom bakom bergen så himlen blev alldeles gul, som om den brann eller var påskpyntad. Inte heller om frukost vid kyrkan med utsikt över berg, olivlundar och byar. Eller att jag vandrade i kortärmad t-shirt och shorts. Eller den otroliga vyn över slätten och bergen där Kreta är som smalast. Men jag tänker berätta om lift till sta’n.

För många år sedan slutade jag säga ”Tänk, vad världen är liten!” för det är den, men det hindrar inte att jag förvånar mig då och då. När jag kom fram ner till byn där vandringen slutar hade jag cirka 1 tim vandring hem. Det går inga bussar och är inte så rolig sträcka eftersom den går bland växthusen. Bara att sätta fart, låta tankarna stanna kvar uppe i bergen. Erbjöds skjuts, blev jätteglad för det! Visade sig att han inte pratade engelska, men vi lyckades föra nå’n sorts konversation. Jag fick fram att jag vandrat, att jag är från Sverige och bor i Ierapetra. Då nämnde han en bergsby, Sverige och sa på grekiska: vad är det hon heter? Jag blev full i skratt, sa ”Agneta?” och det var precis rätt. Hur stora odds skulle det vara på att svenska i by på Kreta får skjuts med annan svenskas bekant?

Balkongprojektet

Fredag travade jag iväg till butiken igen för att äntligen få köpa krukor. Men nej, leverans om 2-3 dagar. Då kan dom stå där med sina krukor, nu söker jag på annat håll. Besökte en så’n där ljuvlig ”alltförhushålletpluslitetill”-butik där jag är lite stamkund så jag får alltid hjälp att leta. Vi hittade krukor i rätt storlek (i plast som jag inte ville ha) och de smartaste balkonglådor jag nå’nsin sett.

Idag har jag planterat och se’n blev det städning. Jord virvlade runt i blåsten och jag som har mellanrum in till grannen! Ut med dammsugare, mopp och en massa annat. Nu undrar kanske nå’n varför jag inte bara spolar av balkongen med slang, men dels är det öppningen in till grannen som hindrar, dels är avloppet så kasst så jag får en sjö som sakta, sakta rinner bort. (jag kanske har inbyggd pool utan att veta om det?)
Hade inte tänkt städa bort Sahara-sanden som kom för en vecka se’n, men det var lika bra att ta den också. Det blev faktiskt ganska fint till slut. Synd att det blåser för mycket för att njuta av det. Men det blev i alla fall så fint så jag tog några foto om någon är intresserad. Och snälla, fråga inte vad det är för blommor!

Påskfirande

Igår eftermiddag samlades 8 svenskar för att fira svensk påsk. Ylva och Jan-Erik i Koutsounari var värdar och hade på något sätt lyckats ta med sig både den ena och det andra från Sverige. Vi njöt av flera go’a saker, bl a inlagd sill, snaps (t o m jag! vem skulle annars ta hand om ”Skåne akvavit”?), älgsalami, gubbröra. Några andra bidrog med Janssons och en smarrig kaka till kaffet. Inlagd sill! Kan du förstå hur otroligt GOTT det var? Jag vet att det finns en mathimmel. Den besöker man varje gång det landar nå’t riktigt gott på tungan som man riktigt njuter av! Jag älskar att landa i den himlen och gör det ganska ofta. Vad vore livet utan go’ mat?
En hel eftermiddag på bara svenska, roligt att höra andras intryck och utbyta lite tips. Vi bor på olika platser så det var också roligt med jämförelser. Två kustbyar, en bergsby och sta’n.

Ikväll blir det middag med vännen Sofia, vi har inte setts på ett tag så det ska bli så roligt!

Och se’n är det påskfirande nästa helg igen! Kanske skulle ta och jobba lite mellan partajandet…

5 tankar på “Avslutat projekt plus lite annat

 1. juliann66

  Så härligt det låter med hela påskfirandet och så fint det blev på balkongen!
  Det är lustigt att världen är såpass liten, men på något vis tycker jag det är bra 🙂
  Ha det så gott och njut av påskmat och annat gott!

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. campingessen drar söderut

  Tänk vad skönt att du hittade krukor som kommer till sin rätt, alltid lika härligt när det är lite blommor och grönt att vila ögonen på.
  Vi ska ha lite ägg och sill ikväll (ingen aning om vad för sill vi köpt men vi lär oss något nytt hela tiden. Vissa butiker har tillfälliga produkter, tunt skivad ättiksgurka till leverpastejen hittade vi i förra veckan, blandade torkade örter fanns ännu en gång. Glad påsk!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jätteskönt att det blev klart! Började nästan kännas lite tradigt eftersom det blev så utdraget….
   Leverpastej! Det trodde jag var en typisk svensk produkt, finns det i Spanien? I Schweiz fanns paté så jag har letat efter det här, tänkte att det är så nära man kan komma leverpastej utomlands.
   Firar spanjorerna också påsk denna helgen?
   Glad påsk på er också! Kram

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s