Glad Påsk!

gladpask-430x256Dags att fira påsk i vissa delar av världen! Jag nöjer mig med att pynta här i bloggen. 2012 firade jag påsk på Kreta, men det blev inget svenskt firande. Det blir det i år, men mer om det på fredag.
Nästa vecka firar vi påsk i den ortodoxa delen av världen. Då blir det annat pynt.

Minns du gatflickan Beda Larsson när hon trycker den randiga sidenslipsen till sin barm i Karl Bertil Jonssons julafton? Så såg jag ut igår (förutom att jag var påklädd) när jag öppnat ett påskpaket från Sverige och fått fram 2 Lindt choklad! Nog den bästa påskhälsning jag nå’nsin fått.

Igår var det en regnig dag så det blev mycket gjort i firman. Inte nödvändigtvis det som stod i veckoschemat, men en produktiv dag. Samma anda idag fast i strålande solsken, blå himmel, fågelkvitter och vacker bergsutsikt att förlora koncentrationen i.

häxa4Imorgon blir det vandring med massor med frisk luft och tankeflykt och kraftuppsamling. Ska ge mig ut tillsammans med min nya lilla pryl: Powerbank. En laddad laddare att använda när mobilen dör (tack för tipset, Ann!). Jag har inte tänkt sitta ute i naturen och surfa, men ibland tar gps:en så mycket kraft. Ringa kan jag alltid eftersom gamla mobilen också är med (säkerhetstänk), men den funkar inte med gps och kartor.

Kunde inte sova i natt så jag ägnade mig åt lite heminredning istället, tyst sådan. Varför tänker man så bra på natten? Är det för att allt är så tyst, finns inget att titta på som distraherar?

På tal om distraherar så känner jag att tankarna börja glida omkring. I regnet vi fått de senaste dagarna har det varit gott om Sahara-sand vilket betyder att allt nu är svagt rostfärgat. Jag hängde ut tvätt igår som fick flyttas in pga blåst, såg inte fram emot att tvättställningen tippade med ren vittvätt. Många här nere torkar tvätt på linor som går längs med husen – verkar inte det dumt? Minsta vindfläkt så slår ju den rena tvätten emot husväggen. Som just nu är överströdd med rostfärgat puder. Italienarna verkar ha ett smartare system med tvätten hängande tvärs över gatan. Snällt mot tvättansvarig i hushållet i alla fall.

Jag skrev i måndags att eurogruppen skulle diskutera pippiGreklands reformlista. Har inte lyckats hitta nå’t om hur det gick, men det var käbbel i grekiska parlamentet i måndags. Visst är det konstigt att det finns tid för så’nt! Slå ihop era kloka huvuden istället och gör nå’t. Fast det är kanske den kritiska situationen som ger extra oro. Ta hit dom så kan de följa med mig på vandring! Jäklar så bra det blir se’n….

Nu är kl mer än 16:30 så Internetuppkopplingen har börjat krångla vilket den gör fram till 19 – 20. Lika bra att förbereda midda’n. Glad Påsk!

påskliljor

 

 

4 tankar på “Glad Påsk!

  1. iamittilivet Inläggets författare

   Ελληνική μου είναι περιορισμένο, αλλά καλό μήνα, καταλαβαίνω! (med viss assistans av Google översättning….)
   🙂

   Gilla

   Svara
 1. juliann66

  Vad roligt att jag kunde komma med ett bra tips för din säkerhet på vandringarna!
  Jag tänker apropå tvätten längs väggarna att väggarna blir väldigt varma, så tvätten torkar säkert på rekordtid på det viset?
  Ha det så bra på vandringen och njut av både den och chokladen! 🙂

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s