Solig måndag

Så där ja, då är jag tillbaka i de vanliga spåren efter datorstrulet. Det tar en stund att ladda efter en så’n förfärlig berg- och dalbane-tur i hopp och förtvivlan. Mest av allt ville jag gå ut i lördagskväll när allt var klart och fungerade och ”supa skallen i bitar”. Men det hade ju inte varit så klokt, har en del att ta igen.

Jag skrev i fredags att det låg 2 fartyg utanför hamnen som ingen verkade veta vad det var för nå’t. Det vet jag nu. För 1 eller 2 år se’n beslutades i FN (tror jag att det var) att oskadliggöra Syriens kemiska vapen och det görs på ett fartyg i Medelhavet. Det var det fartyget som passerade tillsammans med en bogserbåt. Så var det med det!

För övrigt hade vi en solig, fin helg med bara några få regnstänk. Jag har inte använt el-elementet alls så nu är värmen på väg. I söndags åt jag frukost på mitt stamställe, se’n blev det bok på bänken nere vid kapellet vid fortet, men det har sina risker. Där hänger tanterna i kvarteret och givetvis lockades de ut av solen så där var ”kackerlackskillern”, ”den lilla”, ”den allvarliga” och ”morgonrocken”. Jag matades med kakor och apelsiner. Det går ju bara inte att säga nej till dom tanterna!

Såg minsann 4 turister igår och idag har jag pratat med några från Norge. Mer och mer aktivitet på strandpromenaden, säsongen närmar sig. Tyvärr lite dåligt med bokningar för hotell som inte har resebolagsavtal. Oddsen är höga på att det kommer många fransmän (de ratar muslimska länder efter attentatet i Paris), inte så många tyskar (rädda för att det ska införas drachma) och ryssar (har inga pengar och frågan är om det finns några resebolag kvar efter konkurserna ifjol). Och jag går så klart runt och påstår att det kommer många skandinaver. Vi får se!

Idag gick jag och betalade räkningar. Det kan man göra på lite olika sätt. Man kan ha internetbank (om man har pengar på banken, alltså), betala på posten (tar ut avgift – jag gillar inte så’na avgifter) eller gå till respektive och betala kontant. Det är lite stenålder men småmysigt, framför allt när det är så fint väder. In på kommunhuset för att betala vattenräkningen, men där var stängt och satt en lapp. Rena grekiskan. Fattade i alla fall att de flyttat och vart så det var bara att knalla iväg. Köa och så får man en massa stämplar. Ja, inte jag alltså, utan fakturan. Se’n iväg till en butik för att betala mobilfakturan. Passade på att fråga efter batteri till mobilen (du minns kanske att den slocknar när jag är ute och vandrar och använder gps). Men den planen gick om intet för min mobil är ”kompakt”. Det går inte att byta batteri. Så korkat! Av tillverkaren, alltså.

På väg hem provade jag ett par snygga skor som jag tyckte var alldeles för dyra, 65 euro. Av någon underlig anledning hörde jag ex:ets röst: ”Varför är du så snål mot dig själv i vissa lägen?” Så jag köpte skorna. Och tänkte att det som han sa till mig är nästan exakt vad jag brukar säga till min mor. Ränderna går visst aldrig ur.

På tal om drachma är det idag som Greklands reformlista diskuteras i eurogruppen. Spännande. Och nervöst, inte minst för de offentliganställda som vill ha lön och för pensionärerna. Undrar om det kommer ut nå’t om resultatet på nätet ikväll.

På tal om tanter! ”Inför flytten sa Eva, då 96 år: ”Det började bli riktigt tråkigt här hemma, jag klättrade på väggarna, då är det dags att hitta på något.” så hon flyttade till Thailand. På Expressens hemsida kan du läsa mer.

6 tankar på “Solig måndag

  1. iamittilivet Inläggets författare

   Tack för tips! Jag har en Xperia, jag tror att det är den första modellen som kom i den serien. Får tänka mig för med gps:en och använda papperskarta så mycket som möjligt – de drar ju inga batteri eller speciell belysning eller uppkoppling… 😉

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s