Gråa dagar

Nationaldagsmiddagen var väldans god, det blev fisk. Fick berättat för mig om det svenska fotbollslaget som inte var med på planet som kraschade. En grek hade sett en intervju med tränaren, något jag missat. Lustiga kringelikrokar.
För övrigt har fiskarna stora problem med en giftig rackare som förstör nät och redskap samt går hårt åt bläckfiskarna. Givetvis ett stort och dyrt problem. Förklarar nog varför det varit så mycket nätlagande de morgnar jag varit ute. Ett väldigt stort nät lagas av flera stycken, det är utlagt uppe vid en skola.

Efter middagen blev det kort koll på nätet innan jag nattade datorn och mig själv (dock icke tillsammans). Jag vet inte vad datorn hade för sig under natten, men efter min morgonrunda i småregn och blåst så uppförde den sig konstigt. När jag startade den gjorde den tappra försök att få upp skrivbordet med ikonerna, men det liknade mest discoljusblink. Medan jag satt och glodde på blinkandet så sjönk det in: datorn är kass. Och jag som har digital firma…

Då är man glad över att i dagarna ha förlängt HP-garantin. Fyra telefonsamtal, olika tester och kontroller senare så återstod bara att ”återställa delvis”. Hade inte det lyckats skulle datorn lämnas in, var är en obesvarad fråga som supporten och jag beslutade att vänta med. HP-supporten är otroligt proffsig, vänlig och service-minded. Precis som en support ska vara men alltför sällan är.

Får inte gjort allt som skulle göras för där rök veckoschemat, nu ska allt installeras igen. Fixade lite igår och ska göra klart idag. Pluggade sökmotoroptimering igår, det ska nog bli bra. Oj, så invecklat det blivit plötsligen att vara på nätet. Det är seo och hashtags och rankning och vilka sociala medier och när och hur. Man blir lätt trött och undrar varför blev det så här? För att vi ska bli kunder istället för användare, kanske. Det verkar finnas en egen, gömd undre värld under ytan. Det var enklare förr, alltså för 10-15 år se’n.

Idag har inte varit bättre än igår. Regnigt imorse, ingen morgonrunda. Promenad lite senare genom hela sta’n för att köpa de sista krukorna så jag blir klar med balkongen. Leverans uteblivit, kom tillbaka på fredag. Jag blev riktigt besviken. Och eftersom jag inte kände mig på topp kunde jag lika gärna slinka in på Lidl och handla min müsli. Finns det nå’n som blir glad av Lidl? Om det finns en tävling för tråkigaste, mest oinspirerande och rörigaste varuhusen så måste Lidl ligga tvåa efter Netto. Nåja, jag fick i alla fall en kasse att bära hem.

Vädret är kasst. Flera dagar grått, regnigt väder och helgen ska inte bli bättre. Ovanligt med så många dagar gråväder på raken, känns nästan som Skåne-vinter (när vi inte har snö). Kanske det gråa som äter sig in i humör och slukar energi? Lika bra att komma igång med resterande installationer. Blir middag ute ikväll, då har jag i alla fall nå’n att klaga tillsammans med.

Och jag måste så klart höra om det kommit fram vad det är för fartyg som ligger utanför hamnen! Ingen vet, de kom i onsdags. Spekulationerna i onsdags var avsaltningsfartyg eller kanske provtagning el likn av oljekällan ute i havet.

Ha en skön fredagskväll!

PS. För dig som inte har Facebook: jag sprider mig över nätet! Titta på mobilakontor.se!

1 tanke på “Gråa dagar

 1. Jannis

  Så både fiskaren Kostas och du hade hål i näten? Sån tur att ni båda kan laga!
  Angående båten hade vi samma tanke, när vi passerade igår: Båt för oljerigg. Den drogs med bogserbåt.
  Kram / Jannis, som också tycker vi har risigt väder!

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s