Så är det dags – igen!

Min 65:e jul! Jag minns så klart inte de första så jag vet inte exakt när min kärleksrelation med julen började. Uppväxt i en familj där vardagar skiljde sig från sön-, helg- och högtidsdagar vilket jag är så glad och tacksam över att jag fick med mig ut i livet. Födelsedagar har aldrig stått högt på min lista. Inte för att jag bryr mig om att år läggs till år utan för att…ja, jag vet inte riktigt. Pratade med mor om det för några år sedan och hon intygade att ”nej, du tyckte aldrig så mycket om födelsedagar”. Andras – visst, men inte min egen.

I år firar jag jul i en ny miljö! I lilla byn Mithi är jag husvakt i ett vackert stenhus. Här bor också en hund, fina Dorothy, och 11 katter varar 10 är portade av mig (jag är säker på att de haft möte där de haft överläggningar om hur de ska överlista den där häxan som flyttat in…). Människorna som bor här har rest till familjen i England.
Igår var jag i Ierapetra och blev ”julaklippt”, åt lunch och önskade några bekanta καλά Χριστούγεννα (God Jul)! Och på juldagen blir det en tur in till sta’n igen för min söndagsfrukost och samtidigt önska personal och ägare på Lido καλά Χριστούγεννα!

En julklapp från mig till de som tycker om Grekland (och alla andra): Snart kommer den första grekiska serien på Netflix! Den heter ”Maestro in Blue” och utspelar sig på Paxos. Troligen åt såpahållet, men vi får väl se hur den artar sig. Här finns mer information med trailer.

Vi har haft en ovanligt varm december eller som min optiker sa: ”Fyra årstider på en månad! Och idag så varmt i butiken att jag fick sätta på AC:n. I december!”. Vädret kan man inte göra så mycket åt och man har inte roligare än man gör sig. Så varför inte plocka oliver i badbyxor, simfötter, snorkel, cyklop, parasoll och ha med strandhandduk och sollotion? Givetvis spelade killarna från Sitia in en videosnutt som du kan se här!

Ha sköna juldagar! Det där med att rusa ut på rea – har du inte allt du behöver? Jäktar du inte tillräckligt övriga dagar? Varva ner, slappa, ät och drick, njut av dina julklappar! Jag hoppas att du fått minst en bok. Och det finns inga ”måsten” på julen – du gör din jul.

Julstämning från vår ”huvudstad” Iraklion:

Jag önskar dig en god och fridefull jul!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

2 tankar på “Så är det dags – igen!

 1. Lena Malmborg

  Jag önskar dig en riktigt fin jul och hoppas 2023 blir ett bra år. 🎄🤶
  Tack för alla trevliga och intressanta inlägg!

  Hälsningar
  Lena Malmborg

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s