Säsongsstart!

Vandringssäsongen 2022/2023 har börjat! I förra veckan vandrade jag på Lasithi-platån, fick en del go’a kilometer i benen. I måndags var det dags att vandra i bergen med mot- och medlut. Så nu är kroppen igång efter lite mer än nio veckors påtvingad passivitet! Höga temperaturer under högsommaren gör ju vandring lindrigt talat olämpligt.
Imorgon dags igen uppe i bergen. Högsommaren försöker klamra sig fast med höga temperaturer då och då så det gäller att komma ur bingen tidigt, tidigt för att undvika de varma timmarna. När man vet vad som väntar så har klockslag liten betydelse!

För många är Kreta strand och hav. För mig är de bara en liten del av helheten. Landskapet och naturen är de stora, viktiga, vackra delarna. De som gör Kreta till Kreta, olik allt annat. Jag är ingen poet, men vem kan låta bli att göra ett försök efter att ha varit däruppe och njutit!

Min själ
lyfter och svävar
mot den blå himlen
i frihet med gamarna,
dansar och skrattar
med de lekande korparna.

Min själ
följer stum och andäktig
solens jublande uppgång,
blir given en ny dag.
Häpnar över och roas av
molnens former och flykt.

Min själ
finner lugn och frid
i trygga och stabila
bergsfamnen,
får stärkande vila
på sluttningar och i dalar.

Min själ
fylls av beundran
över blommors
skönhet och mångfald,
seglar på och dyker i
örternas berusande dofthav.

Min själ
lyss nyfiket
till binas surr,
killingarnas rop,
ödlornas gräsprassel,
hundskallen från byn.

Min själ
är bara min,
som berikas av naturen,
fylls av minnen i landskapet.
Allt formar mig
och definierar mitt jag.

Ha en skön helg! Var rädd om dig och andra!

Koppla av, upplev och njut av sydöstra Kreta!
Vandringssäsong september-juni. Stadspromenad och biltur året om.
Kontakta mig för frågor och bokning.
Mer information på inspirewiz.com.
Finns också på facebook
Välkommen!

7 tankar på “Säsongsstart!

  1. stadsmadam

    Den fascination, glädje och tacksamhet du beskriver över naturen och livet kan jag känna igen mig i. Det finns ögonblick när man nästan blir stum av förundran över det vackra och fina som finns i världen. Det finns oerhört mycket elände och orättvisor på detta jordklot, men det finns även det som är alldeles fantastiskt. Fin text, fina bilder!

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s