Filmdags – bergtagen

Ett nytt inslag i bloggen: Filmdags! Jag kommer att i några blogginlägg dela videolänkar till i huvudsak Kreta men även Grekland under olika teman som t ex mat, resa. Har du någon videolänk som du vill dela med andra får du gärna höra av dig till mig! Kanske din länk kommer med, jag tänker hålla det till 4-5 videos per inlägg.

På mina vandringar ser vi Ha-ravinen och även de som kör från nordkusten ner till Ierapetra kan inte undgå att lägga märke till den. Jag får ibland frågan om man kan vandra i ravinen, men det är en klätterravin som i klättervärlden räknas bland de svåra och tuffa. Här ett gäng som haft kamera med sig, på youtube finns också drönarvideos från Ha-ravinen.

En väldigt vacker video som är en hyllning till Greklands berg och till alla berg. Den är gjord med anledning av klimatförändringar och vindmöllor men representerar ett annat sätt att protestera och försöka väcka opinion.

En annan vacker film som är att smakprov på en film gjord av Konstantinos Vasilakis. Under videon på youtube finns en lista på vilka berg som filmats. Vasilakis bor i området Zagori i norra Grekland. Han har inte många videos på sin kanal, men de där ligger är lika vackert filmade. Han beskriver sig själv som ”Mountain boy, in love with winter”.

Tillbaka till Kreta! Det absolut bästa är givetvis att vandra på plats, men om man inte kan det av olika skäl eller söker inspiration eller bara tycker om vackert landskap kan man titta in på Andreas Loukakis kanal på youtube. När jag filmar på vandring blir det bara några minuter, men Andreas ger mer tid från början till slut. Han har också en blogg: pezopories med många spännande länkar och inlägg. Och han vandrar inte bara på Kreta.
Här får du ett vintrigt Lasithi på Kreta, bl a med platån som en del känner till, men knappast har sett i vinterskrud:

Ha det gott! Var rädd om dig och andra!

Koppla av, upplev och njut av sydöstra Kreta!
Vandringssäsong september-juni. Stadspromenad och biltur året om.
Kontakta mig för frågor och bokning.
Mer information på inspirewiz.com.
Finns också på facebook
Välkommen!

8 tankar på “Filmdags – bergtagen

 1. stadsmadam

  Wow! Ha-ravinen är ingenting för vanliga blåbär! Men jag hade gärna suttit på behörigt avstånd och betraktat det vackra vattenfallet – och äventyrliga klättrare. Bara de klarar sig själva, d v s utan min ”hjälp”.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Det finns ett träkors vid öppningen till minne av de som störtat så nä, det är inte för blåbär. Vattenfallet kan man se från trygg plats, men bara nu på våren.

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s