Final och en annan inbjudan!

I ett tidigare blogginlägg fick du, bloggläsare, en inbjudan att välja ett foto som jag skulle skriva om på ett eller annat sätt. Det skulle hjälpa mig med inspiration och uppslag nu i högsommarhettan när knopp och kropp är trötta och snurriga. Nu är det dags för det tionde och sista inlägget!
Inläggen i denna serien finns samlade under ”Teman” uppe i menyraden som ”Tankar kring ett foto”.
(klicka på foton för större storlek)

Kristina Svensson-White valde detta fotot och det var min gästande vän Marianne Sjöholm som fotograferade då när det begav sig i oktober 2010. Jag hade fått en summa pengar i min hand och det där med att lägga på kistbotten eller investera är inte min grej utan pengar är ett medel, ett verktyg. Vad kan jag göra med de här pengarna? Jo, jag hade ju funderat över att uppleva Ierapetra och Kreta utanför säsong. Möjlighet till tjänstledighet var studier så det blev inte oktober-mars som jag önskade utan september-januari. Fem månader då jag bl a började vandra på Kreta.
Sedan blev det fyra månader (mars-juni) 2012 och nerflytt i april 2014!

Jag sparade detta fotot till sist för jag visste inte riktigt vad jag skulle skriva. Det löste sig under resans gång! En bloggläsare undrade om jag inte kan skriva lite om hur jag hamnade här, varför jag flyttade osv. Aldrig fel att se bakåt, minnas, fröjdas över det som var bra, lära sig av misstag och händelser. Men oj, tänkte jag, det kan ju bli hur stort som helst! Och vad är en läsare intresserad av? Det får ju inte bli någon sorts narcisistisk utflykt som bara är intressant för mig.
Så det här fotot blir en inbjudan till dig, kära bloggläsare, att skicka frågor till mig. Vad undrar du över? Vad vill du veta?
Skicka dina frågor på Messenger eller till epost ia.lofquist@live.com (inte i kommentarsfält nedan eller på facebook) senast 11 september. Tveka inte över någon fråga eller undran – de som jag tycker är alltför privata tar jag mig friheten att sortera bort.

Under de här veckorna då jag bloggat under temat ”Tankar kring ett foto” har jag tittat igenom en del av mina foton. Jag har bloggat om foton tidigare: andras, mina, utställningar, tips (se uppe i menyraden under ”Teman” och ”TTT”). Du har fått välja bland mina foton vilka jag skulle skriva om. Men nu är det min tur att välja foton så här kommer några av mina favoriter i en fotokavalkad! Och eftersom Kreta dominerar min flickr och bloggen så valde jag flest foton från andra platser.
(klicka på foton för större storlek)

Natur – jag har givetvis massor av foton från vandringar. Flest från Kreta och Skåne, men även Blekinge och Halland.

Svartvitt – då och då fotograferar jag i svartvitt och det finns vissa dagar, ljus och motiv som gör sig bättre i svartvitt än i färg. Jag har dock långt kvar tills jag kan hantera ljus och skuggor, är än så länge glad amatör.

Ögonblick – ibland har man tur, ibland är det skicklighet i form av snabbhet eller att ta en serie foton för att få det där enda.

Färgklick – en inställning på kameran som är rolig att leka med är att framhäva bara en färg.

Människor – jag är inte bra på att fotografera människor och jag tycker väldigt illa om typen ”titta hit allihop och se glada ut!”. Och selfies ska vi bara inte nämna. Jag vill att människor gör någonting eller att de inte vet om att de blir fotograferade.

Med dessa foton avslutar jag alltså temat ”Tankar kring ett foto” (se under Teman uppe i menyraden). Det var intressant att se vilka foton som valdes – ibland blev jag förvånad, ibland inte. Det har varit roligt och inspirerande att skriva utifrån fotona samt en välkommen och berikande paus under en annars tråkig och het period.
Tack alla som valde och alla som läste!

Ha en skön helg! Var rädd om dig och andra!


Koppla av, upplev och njut av
sydöstra Kreta!

Vandringssäsong september-juni. Stadspromenad och biltur året om.
Kontakta mig för frågor och bokning.
Mer information på inspirewiz.com.
Välkommen!
Inga vandringar före 1 sept pga Covid-19!

 

 

7 tankar på “Final och en annan inbjudan!

 1. Thalassa

  Det är så roligt att titta på dina foton. De är alltid jättebra – inte minst de på människor i olika sysselsättningar! Fotot på dig på balkongen är ju också härligt ”komponerat” då man ser så mycket av stan och kustlinjen.
  Hälsningar!

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. stadsmadam

  Även jag tycker mycket om bilderna på människor och framför allt när de är i arbete. Om jag inte var så försiktig med att ”tränga mig på”, skulle jag fotografera människor mycket oftare. Blev även intresserade av färgklicken du nämner. Jag måste kolla om en sådan finns på min kamera också.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jag tycker det är så bra med digitalkamera för jag kan smyga, dvs jag behöver inte ta upp kameran till ansiktet för att titta genom sökaren. Och zoom är också ett sätt att smyga…

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s