Jag är snart hemma igen, Kreta!

Igår hade jag inget internet. Givetvis inte världens största katastrof, men eftersom jag skulle vandra idag och reser till Skåne tidigt imorgon bitti så blev det lite stirrigt. Fick tag i kundsupporten och efter en stund lämnade jag svenskläget och gick över till grekläget och då började det minsann hända saker. I morse ringde teknikern, men då vandrade jag så han fick komma när jag kommit hem. Och nu finns jag igen för nu är jag ute på nätet!

Härlig vandring idag! Började med 2 tim gammal sträcka där benen går av sig själva, 3 tim ny sträcka och 1 tim sträcka som jag inte går så ofta. Väldigt bra blandning. Skön avkoppling, igenkännandets glädje och nya intryck.

Jag funderade på det här med vyer. Ibland sägs det att en vy är samma som en annan vy, men det stämmer ju inte. Alltså, det kan vara samma sak man tittar på, men vinkel och nivå gör verkligen varje vy unik. Och även en och samma vy är olik sig själv pga väder, luften, betraktarens sinnestämning, bergens och havets färger, årstid…. Glöm inte att se dig omkring även när du tror att du vet hur det ser ut!

Frid och ro i allt det vackra.

Stod alldeles stilla en stund och lyssnade på tystnaden, njöt av stillhet och frid. Så hörde jag dovt, avlägset trafikbrus. Störande? Nej, precis tvärtom. Det bara underströk och förstärkte. Så olika världar det finns bredvid varandra i samma värld.

Det är inte så mycket aktivitet än ute i olivlundarna. Det brukar ta riktig fart om några veckor. Några var ute och plockade, några rensade inför plockning och några bilar dök upp med nät på flaken. Det är inte full aktivitet vid alla oljepressar än, men snart kör de dygnet runt.

Oljepressen i Vasiliki. Säckar med oliver väntar på att pressas.

Vid vandringens slut lyckades jag med konststycket att anlända mellan två bussar. Jag kostade på mig en taxi, måste ju hem till internet-teknikern. När jag kom tillbaka till sta’n fick jag uppsöka en bänk en stund för jag blev alldeles paff! Jodå, jag såg rätt, det var folk som badade.

Jag måste berätta att min chef haft den stora godheten att köpa tröjor till sin personal – visst är den snygg? Kanske jag skulle sno motivet och ha det på nya hemsidan…får fundera på det lite…

Imorgon bär det av till Skåne! Lång resdag pga att bara den tidiga bussen passar, annars kommer jag för sent. Lite tråkigt att resa ensam, framför allt väntetid på flygplatser som i alla fall jag inte tycker är de mest intressanta eller underhållande platserna. Jag ser fram emot att träffa vänner och familj, julbord och julmarknader, vara inomhus i värme (jodå, det börjar bli riktigt kyligt inomhus på Kreta…). Hur det blir med bloggandet vet jag inte, men misströsta icke! Jag ska bara vara borta drygt en vecka.

Ha det gott!

PS. Foton uppladdade på min flickr-sida!

PPS. Vänligen notera att jag i detta inlägg inte nämner något om bristen på regn…fast nu gjorde jag ju det i alla fall…


Kom och hälsa på!
Vandra med Ia på Kreta så får du träffa mig och mina vänner. 
Koppla av, njut av naturen, landskapet och vackra vyer.
Mer information http://inspirewiz.com
Välkommen!

11 tankar på “Jag är snart hemma igen, Kreta!

  1. iamittilivet Inläggets författare

   Hon är kanonbra!
   Ja, ja, men det är inte alltid allt klaffar med kalendern. Och jag vill minnas nåt blogginlägg där du fixade lutfisk fast det var inte i närheten av advent eller jul…

   Gillad av 1 person

   Svara
 1. Caroline

  Nu har jag inte varit in här på ett tag men ska genast läsa ikapp lite och avundas platsen Kreta du är på, tills idag då när du reser hem till Skåne. Hoppas du får dig en bra vecka hemma här och slipper oväder som varit nu senaste veckan.
  Här uppe i Hälsingland hade vi kunnat fått 3 dm snö igår natt, men det övergick i snöblandat och sedan regn hela dagen. Hade hellre skottat massa snö i minusgrader än en massa slask. Nu är det plusgrader men tror det ska bli minus igen vilken dag som helst, vill ja ha en vit julmånad…
  Kram

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Birgitta i Umeå

  Ät nu massor av den svenska GODA julmaten. Vi har redan avverkat 2 julskinkor. Även sill, sikrom och vår norrländska goda potatis. Nu väntar vi bara på den röda edamerosten, den med en mjuk kärna. Och så den kryddiga aladåben, viltpate samt lagd skinka. Sen kanske vi har fått nog av julmat.
  Till Chania och Paleochora åker vi inte förrän 10 december. Då är du väl redan hemma igen?
  Och nu på söndag åker vi till julmarknaden i Tallinn, en tradition vi har. Där dricker vi den smakrika estniska glöggen. I Paleochora blir det värmande rakimelo,,,,

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Å, jag ska frossa! Det blir två julbord i år, måste tanka ordentligt för någon julmat finns ju inte hemma på Kreta. Ska försöka få med mig några sillburkar som jag kan ha på julafton.
   Ha det gott i Tallinn och välkomna till Kreta!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s