Vandra i allsköns väder

Jag hoppas att du saknat mig! Det skulle blivit ett inlägg igår, men jag blev så irriterad. Den väderhemsidan som jag använder har sällan fel, men just nu verkar det skakigt i de olika luftlagren. Igår skulle vi ha skurar, men hade solsken hela da’n! Då blir jag irriterad för då kunde jag varit ute. Så idag steg jag upp tidigt och kollade vädret genom fönstret. Frukost i lugn och ro, se’n på med ryggsäck och vandringskläder. En kort vandring i närheten var tanken.

Först genom olivlundar till by och där tog jag av vid kyrkan och började sträva uppåt till kapell på kulle. Känns att det varit helger, bra med lite motstånd. Vid kapellet blev det fikapaus, ljuständning och en stunds avkoppling. Blåste lite för mycket och för kyligt för att sitta stilla så jag observerade istället en får- och gethjord. En äldre man och en pojke drev ihop djuren. Den unge fåraherden var omringad av fyra hundar och de flesta av dom verkade lika valpiga och unga som han själv. En av mina funderingar var varför pojken inte var i skolan. Det är svårt det där med ålder, men han var definitivt i skolålder. Hur många år är obligatoriska egentligen i Grekland? Jag känner flera som inte gått 9 år. Får ta reda på det!

Så vandrade jag nerför kullen och in på bergsväg med rejält motlut. Efter en stund kom jag över bergen och ner i ”Fåglarnas dal”. Det är jag som döpt den en marsdag då jag kom här och det var ett himla liv på fåglarna alldeles oväntat. Nästan så jag började undra om de hade konferens eller nå’t.

Förbi nästa fåraherde som satt och tryckte i sin bil medan hjorden låg och vilade sig. Uppför nästa kulle till kyrka. Oj, som det blåste! Fick nästan hålla i mig! Fikapaus med funderingar och ljuständning. Det ven inne i kyrkan, ett litet fönster var sönder plus att fönster och dörrar inte är tätade. Om man varit lite dramatiskt lagd kunde man tro att Gud var ilsken.

Ner till by där jag valde den lätta vägen tillbaka mot Ierapetra. Sista biten fick jag hjärnsläpp! Plötsligen fick jag en idé om att testa en ny väg. Att gå genom olivlundar och växthus utan en riktig plan är urdumt. Det finns inget att orientera efter och massor med vägar. Givetvis började det regna efter en stund så idag stämde prognosen, minsann! Ha, ha! Glasögonen ner i fickan och då är det inte lätt att se på mobilens blöta monitor på karta och gps. Bara att trava på och lita till riktningskänsla. Lite märkligt att hamna i skarven mellan två väder: från höger regnade det och på vänster sida lyste solen från blå himmel med molntussar.

Kom till sta’n och fick minsann middagssällskap och det tackar man inte nej till! Tidig, god middag i by öster om sta’n. Nu ska jag sätta på varmvattenberedaren så jag kan få en dusch. Se’n skulle det vara skönt att få glida ner i soffan, men ingen har städat badrummet, bytt lakan eller diskat så det måste jag ta tag i. Och plugga lite grekiska. Foto får jag ta hand om imorgon. Slit och släp….

För övrigt lär Schaeuble ha kallat Tsipras framför kameror i Davos för ”stupid”. Jag är inte så mycket för konspirationsteorier och löst prat, men visst börjar även jag undra om den mannen har något emot Grekland. Tsipras lär ha varit tyst och inte svarat. Snyggt! Man ska väl kunna förvänta sig att de som ska leda och besluta över andra har tagit klivet ur sandlådan. Och om det nu var ett skämt så var det väldigt illa tajmat. Här en artikel om ordväxlingen.

Ha en skön helg!

 

6 tankar på “Vandra i allsköns väder

 1. marianorrgard

  Jag gillar att läsa dina beskrivningar, och det är ovanligt att jag gillar bloggar utan bilder! 🙂 Det betyder att du är väldigt bra på att berätta 😉 På tal om bilder, jag tror att flera skulle lockas att klicka sig in på dina inlägg ifall du la upp en annan bild istället för dendär älvan som syns när du delar i fb-gruppen Rese- och utlandsbloggar. Kanske en bild som bättre representerar det som din blogg handlar om? 🙂 Ett tips i all välmening 🙂

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Tack! Jag är lite försiktig och kanske lite snål med foto, tycker att det räcker med flickr där jag har mer än 3 000 foto. Har sett Betty Boop-fen som mitt ”varumärke”. Ska skärpa mig! 😉

   Gilla

   Svara
 2. Birgitta i Umeå

  Även jag gillar dina inlägg väldigt mycket. Men jag tycker också att du kan lägga in ett fåtal bilder i bloggen.
  Har ej gått med i flickr.
  Kram från Birgitta, hemkommen till Umeå.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s