Väderomslag, utflykt och urklipp

Väderomslag

DSC01104Jag klarar nog vintervädret dåligt. Det är ju som en berg- och dalbana med sommardagar som avlöses av skånska råkallt fuktiga vinterdagar. Och temperaturen åker upp och ner snabbare än vi hinner med. En del säger att de får ont i lederna, andra att de blir trötta. Jag blir trött och får huvudvärk emellanåt, något som jag inte alls gillar.

 

Trots helgblues (som jag skrev om i förra veckan) och väderomslag så lyckades jag få ur mig ett riktigt bra blogginlägg till vandringsguiden.se – en sida med tips om utrustning mm där jag understundom gästbloggar.

Utflykt

I söndags trotsade vi väder och mående så istället för att krypa inomhus styrde vi kosan DSC01105mot en by i närheten av Kritsa. Planerna ändrades dock i Kritsa och vi fortsatte upp till Katharou-platån. Det är en väldigt vacker väg upp dit, även en gråmulen dag där solen leker i luckorna i det låga molntäcket. Uppe på platån var det dags för middag, jag gav mig ut på en kort promenad som blev ännu kortare pga regn. Så åkte vi ner igen och såg andra vyer och försökte orientera oss bland byar i fjärran. Efter kaffe i Agios Nikolaos åkte vi ner mot solen i Ierapetra. Fast när vi kom närmare sta’n började det regna.

Urklipp

Flera år innan IT var uppfunnit har jag då och då fått tidningsurklipp med posten. Det är min moder som skickat dikter, små krönikor osv som hon tyckte kunde vara av intresse. Man kan säga att hon uppfann ”dela” långt före facebook. Min syster har tagit över saxen och igår kom det ett kuvert. Det innehöll
– en skämtteckning om nyårslöften och ett korsord
– en artikel om singlar – vet du att det 2014 fanns 1 915 888 singelhushåll i Sverige ( 1,3 milj år 1980)? Det kan man fundera över ett tag!
– en artikel om hur olika pensionsfonder utvecklat sig. Nu är jag inte så ekonomiskt förståndigt lagd så jag vände på urklippet och hittade en halv artikel om terror och flyktingar. Det här var intressant: Irak, Pakistan, Syrien, Nigeria och Afghanistan är de fem länder som toppar statistiken över terrordåd och antalet döda. Främst drabbas instabila stater och majoriteten av offren är muslimer. Och intressant att flera av världens ledare bestämde sig för att de inte hade råd att lämna de bidrag till FN som behövdes för att förse flyktinglägren i Syriens grannländer med mat och drägliga levnadsförhållanden. Sedan blev de överraskade över att flyktingarna fick nog och rörde på sig!
– en artikel om hur man kan få slut på vintertrötthet. Väldigt bra artikel, men det finns så många saker som behöver utredas och provtas så det är nog vår innan det är klart. Jag vände på sidan och där fick jag veta att med lite sminktips kan påsar och ringar under ögonen trollas bort. ”Vilken tur att det finns makeup som kan lura tröttheten!” Så då blir man liksom pigg med en gång, eller…?
– en krönika eller vad det kallas får du här i sin helhet. Vi ska vara rädda om vårt språk, använda orden väl och värna ett nyanserat språk. Tycker jag. Här är den, läs och begrunda! Ha en skön kväll.

kränkt20002

2 tankar på “Väderomslag, utflykt och urklipp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s