Allt möjligt

Och som vanligt några ord om vädret! I lördagskväll kom jag in på tavernan lite huttrande och välkomnades med: ”Fryser du? Du är ju från Sverige!”. Ja, jo, men vi har den där lustiga idén att ha varmt inomhus och kallt utomhus och inte tvärtom. Men jag ska inte klaga även om jag idag lever i ett ständigt brus från AC:n och el-elementet värmer mina gamla ben. Denna vintern är än så länge inte i närheten av den ifjol (peppar, peppar, ta i trä’).

Igår blev jag riktigt orolig när jag kom till mitt frukostcafé, där satt bara 1 gubbe. Det går influensa. Stackars gubbar. Och deras gummor. En timme senare var ordningen återställd, kanske de kalla lederna behövde lite längre tid på sig att vakna en råkall söndag.
TV:n var igång som vanligt, någon form av förmiddagsmagasin. Man bjuder inte in människor till studion utan de sitter nå’nstans i närheten där de bor och så är alla infällda i små rutor i stora rutan. Det där blev lite rörigt, men jag tror att du fattar. Så ska det diskuteras mellan dessa 6-7 personerna. Minst 2 pratar samtidigt, kommer de upp i 3-4 stycken så börjar de försöka överrösta varandra. Och jag kan inte låta bli att i mitt stilla sinne tänka att det kanske inte är så konstigt att landet är i kris.

Du kanske undrar hur det går med min grekiska? Jo tack, jag kämpar på inne i den oregelbundna dimman med mikroskopiskt hopp om att hitta ut. Idag pratade vi också om de olika språk man lärt sig. När jag blir stressad eller inte hittar ett ord på grekiska så slår jag över till mitt 3:e språk: franska. Har funderat över varför det inte blir engelska eller svenska, men Manolis förklarade idag att det är vanligt att det språk man kan minst (i mitt fall mitt 3:e språk) och det nya (dvs grekiskan) liksom konkurrerar. Hjärnan befinner sig alltså längst ner i listan och försöker avgöra vad som ska vara 3:a respektive 4:a. Låter rimligt, tycker jag. Bara synd att man inte kan styra den där hjärnan lite mer.

På tal om språk snurrar det rejält just nu. Jag ska omarbeta och uppdatera min hemsida och då gäller det att vara försiktig med ord och formuleringar. Känner mig själv så det har fått snurra runt några dagar och på vandringen i fredags. Imorgon hoppas jag att fingrarna ska dansa över tangentbordet. Kommer det inga blogginlägg på ett tag så har jag hjärnblockad.

Jag har fått synpunkter (tack för dom! snälla, skriv gärna kommentarer, det är så roligt med lite utbyte och reaktioner!) om att jag bör infoga foton. Det är främst 4 anledningar till att jag inte har foton här.
Den första är att jag har så många foton på flickr.com som jag tycker är en fantastisk fotobank. Där finns proffs, amatörer, de som jobbar fram konstfoton osv. Bara att gå in och söka och njuta! Nya foton uppladdade idag på min flickr.com! Vi är lite slarviga med foton idag, jag undrar hur mycket fotodokumentation det kommer att finnas om 20 år.
Den andra anledningen hör ihop med flickr. Där kan jag skydda mina foton från nedladdningar, det kan jag inte på facebook, här i bloggen osv. Jodå, det har dykt upp några av mina foton utan att jag blivit tillfrågad eller att källa angetts. Då blir man inte glad. Men jag har också blivit tillfrågad några gånger och då delar jag gärna med mig. Det handlar inte om att jag tror att jag är en mästerfotograf utan bara om att ha lite koll. I företagsbloggen använder jag foton och bilder (alltid med källa, har jag missat så ber jag om ursäkt), det har bara blivit olika.
Det här fotot på de ljuvliga damerna frågade jag fotografen om jag fick använda i min blogg. Han blev väldigt glad över frågan och sa ja. Han berättade också att fotot plöstligen börjat dyka upp i alla möjliga sammanhang, t ex med texten att det är väl ett par mysiga spanska tanter eller från nå’n grekisk ö. Vilket det alltså inte är, de är från Portugal. Men charmiga och härliga är dom!

Den tredje anledningen är att jag är rädd för att jag börjar gödsla med bilder och eftersom jag själv tycker om obruten text men samtidigt vurmar för bildspråk så löste jag konflikten med att fega ur.
Nu har jag kommit fram till att jag ska använda foton oftare och kommer fortsätta att bjuda in dig till min fotobank på flickr. Två flugor i en smäll. Här får du ett av mina foton som visar hur det kan se ut när regnoväder är på väg ner mot oss från bergen:

DSC01109

Och den fjärde är att jag tror att bilder triggar vissa delar av minnet så när folk ser min gravatar, dvs Betty Boop som fe, vet dom att det är ett inlägg från mig.

Nog om det! En väldigt produktiv måndag börjar gå mot sitt slut, det är snart dags att fixa middag. Ska göra köttfärssås ”på riktigt”, dvs inget halvfabrikat. Den blir inte god, men skam den som ger sig. Nå’n gång ska jag väl lyckas. Oj, så sugen jag blev på crème fraiche…

Mitt nya tangentbord har kommit! Håll tummarna för att det är rätt denna gången och att killen har tid att byta i denna veckan. Den bärbara datorn blir bärbar igen vilket betyder att jag kan ta den under armen och sitta och jobba på fik el likn. Jippi!

Nu ska jag sluta! Vill bara påminna dig om att rösta…..bara klicka på bilden nedan….

travelmarket

6 tankar på “Allt möjligt

 1. birgittak2015

  Jag tycker det är trevligt med lite bilder i bloggen. Det låter kanske konstigt, men på något sätt känns det lättare att läsa en lång text när det blir avbrott med bilder. Förutom att du skriver bra, så är dina foton väldigt fina. Emellanåt går jag in på Flickr och tittar.

  Hälsningar
  Birgitta

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Roligt att du tycker om mina foton!
   Och att du kikar på flickr! Jag tycker att det är roligt att fotografera, det är liksom också ett sätt att berätta.
   Ha det gott!

   Gilla

   Svara
 2. juliann66

  Jag är av den meningen att några bilder gärna får accentuera texten, så att man får delta i ögonblicket som beskrivs. Sedan måste jag ju titta på alla bilderna i länken också, förstås! 🙂
  Hoppas köttfärssåsen blev god idag, jag kan inte låta bli att undra vad du gör för ”fel” 😉 Lök, lagerblad, tomat, buljong och svartpeppar är nödvändiga, sen finns det bonusar som vitlök, oregano, rött eller vitt vin, chili, morot, selleri och palsternacka.

  Att jag tyckte det var lättare med latin än grekiska blir ju logiskt eftersom mitt fjärde språk var franska. Grekiskan var verkligen det, grekiska alltså 😀

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s