Tursamt med oväder

Det har varit lite sparsamt med skrivandet i bloggen och det beror på att vandringsledaren varit i farten. I onsdags vandrade vi den fjärde och sista vandringen i vandringsveckan. Första dagen hade vi med oss två vandrare som köpt endagsvandring, det går också bra att köpa styckevis. Det har varit en fin vecka och i måndags hade vi en otrolig tur.

Jag vet inte om det rapporterats i Sverige, men måndag-tisdag drabbades Grekland av ett förfärligt oväder med kastvindar, tromber, störtskurar och åska. Det drog först in över västra fastlandet med översvämningar, dödsfall, skadade hus osv i sitt kölvatten. Det fortsatte österut, drog över Rhodos in i Turkiet. Vi på Kreta låg i utkanten, men det räckte. Temperaturen sjönk rejält och snabbt när ovädret kom.

Vi gav oss ut på vandring eftersom ovädret skulle komma på eftermiddagen, enligt vissa prognoser inte förrän på kvällen. När vi var framme vid vandringens slut sjönk vi ner vid ett bord på byns kafenion, gjorde vår beställning och när den kom så öppnade sig himlen! Det åskade rejält och vräkte ner. Kan man ha bättre flyt?

Det fortsatte i samma stil med skurar och åska till tisdag kväll. Skurarna, eller snarare skyfallen, var inte nådiga. Jag var ute och filmade en liten snutt på min balkong som finns här. I vanliga fall ser jag en bit av havet samt Thripti-bergen till höger och en del av Dikti-bergen till vänster, men allt var en grå gardin.

Men vädret är ombytligt och det är snabba puckar! I onsdagskväll njöt vi av vacker solnedgång, god mat och stjärnbeströdd medelhavshimmel i bergsbyn Monastiraki (ett besök rekommenderas!). Och igår var mina vänner från Sverige och jag på en av mina favoritstränder och vi njöt av sol och bad.

Har lagt ut några foton på min flickr.com!

 

3 tankar på “Tursamt med oväder

 1. juliann66

  Bilderna var mycket trevligare än filmen!
  Föräldrarna lyckades komma i kontakt med oss på måndagen, usel täckning och hopplöst att få iväg sms, ringa eller annat. Hoppas de inte regnade bort i rusket.
  Grattis till det bra flytet! 😉
  Kram!

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s