Dags för balkongodling

Himma igen! Tyvärr kallt igen så första natten blev en liten prövning. Blev bortskämd under dagarna i Skåne med varma hus. Vaknade flera gånger och hade en näsa som var som en istapp. Nu får det vara slut, våren är ju här så kom igen nu! Bort med den kalla vinden och de kalla nätterna.

Hyrbil i 3 dagar och då vet du att jag passar på. Igår först storhandling, på vägen hittade jag en butik som hade precis exakt det bordet jag vill ha! Efter avlastning iväg till ett växtcenter. Nu ska balkongen bli fin! Plockade ihop stort och smått, olika färg och form. Blev förälskad i en syren, känns som om jag har lite av skånsk vår och Lund här. Där hade vi i centrum en fantastiskt fin syrenhäck som tyvärr höggs ner för några år sedan pga ett fult nybygge.

Kom tillbaka med mina blommor, började lasta av och bära. Två tanter (”morgonrocken” och ”kackerlackskillern”) lyste upp och började kommentera blommorna. Mycket leenden, många ωραια (”orea” = fin) och gillande nickningar. Jag upplevde det som att jag fick högsta poäng och med beröm godkänt.
Eller så konstaterade de att den där utländskan är knäpp som köper så’na sorter, de kommer aldrig att blomma eller växa, men vi håller med och säger ωραια så hon inte blir ledsen.
Det kan mycket väl vara så, men jag väljer att tro på den första versionen.

Idag skulle jag köpa krukor, men det stötte på patrull. Trots att jag försökte på flera ställen så kunde jag inte skrapa ihop alla krukor jag behövde. Nu är cirka en tredjedel omplanterade, vattnade och insåg att jag måste handla en vattenslang. Balkongen ser ut som jag vet inte vad, det blåser ganska hårt, grannen lär inte bli glad om jord letar sig in på hennes balkong. Varför är det ofta så att man börjar på nå’t som ska bli så bra och det flyter på, men så går man plötsligen in i väggen och inget fungerar?

Idag har jag en så’n där dag som det inte är nå’t större yttre fel på, men det känns inte bra utan fel. Lite småsur, nere, allmänt sned. Som ett inre skoskav. Tror att jag ska sluta här och krypa ner under fleecefilten i soffan och vänta in morgondagen. Då ska det vandras!

3 tankar på “Dags för balkongodling

 1. nintja

  Du hann precis iväg innan väderomslaget här och bakslaget med snö (Stockholms-området) på alla utslagna vårblommor… Bara hoppas att bian som vaknade i förra veckan överlevt snön och minus 7 i natt.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Usch och fy! Tror att det var snö och minusgrader ända ner i Skåne. Hoppas att det bara är ett tillfälligt bakslag, våren måste vara på väg.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s