Får jag låna dig ett ögonblick?

Pandemin så här långt slog och slår hårt på flera branscher och sektorer, bl a turismen. För oss som är beroende av att människor reser var 2020 och 2021 tuffa. I takt med att pandemin lugnar ner sig så rör det på sig mer nu 2022, men det är en bit kvar. Kriget i Ukraina, som fört med sig prisstegringar och annat, är ytterligare ett problem som vi inte vet hur länge det kommer att vara, hur hårt det kommer att slå framöver eller ser slutet på. Resebolag har strukit resmål och satsat bara på de mest ”kända” för att ta igen förluster under de senaste två åren.

När jag började planera min resa till Italien nu i oktober så surfade jag runt på hemsidor och i bloggar. Det finns så mycket intressanta och spännande arrangemang överallt som kan berika en resa, ge bredare och djupare upplevelser av en ort eller ett område. Grekland är dåligt på att visa upp sina många sidor. Det är väldigt koncentrerat på sol-och-bad. Det finns så mycket mer i detta vackra land så varför inte kombinera sol-och-bad med andra aktiviteter!?

Denna månaden har alla mina tre arrangemang varit igång och jag har några förfrågningar inför oktober. Så här i slutet av semestertider, när en del börjar fundera på resor 2023, tänker jag göra reklam för mina arrangemang här i ett blogginlägg. Helt fräckt. Utan att skämmas. Det är ju trots allt min egen blogg och jag tvingar ingen att läsa…

Vandring
Att vandra är något av en livsstil. Att vandra passar mig som hand i handske då jag är uppväxt i en naturälskande familj som tyckte om att röra på sig. Det är också ett sätt att komma nära en plats eller ett områdes landskap och natur. Helt enkelt uppleva sidor som inte ens kan ses från bil eller buss eller annat fordon.
Man kan vandra av flera skäl som t ex prestation (gå så långt som möjligt på kortast tid o likn), kombinera med friluftsliv (laga mat och campa), leta speciella växter. Vandring kan också kombineras med andra aktiviteter.
Jag sällar mig till de som ser vandring som avkoppling och njutning. Att vistas i naturen utan krav och måsten. Njuta av landskapets former samt naturens små och stora under.

Kreta har ännu inget ledsystem som vi har flera av i Sverige, i ”mitt” landskap Skåne finns fina Skåneleden. Istället för att gå med näsan i karta och gps, behöva lägga tid på att gå fel, inte känna till var de andäktiga vyerna finns och andra pärlor – vandra med en arrangör! Vi är flera på Kreta (och i många länder) som har letat, gått fel, satt ihop, ändrat, kontrollerat så allt du behöver göra är att sätta den ena foten framför den andra. Och koppla av och njuta!
Jag erbjuder vandringsvecka, enstaka vandring och upplägg enligt önskemål.

Här foton från veckans vandringar och ja, vandring slutar alltid med lunch på bytaverna!

Biltur
För ett par år se’n kastade en vän fram förslaget att jag borde erbjuda bilturer. Jag har varit runt en del på Kreta, främst på min del av ön, och känner till en hel del sevärdheter. Lägg därtill att jag är nyfiken. En del skulle kanske säga att jag är riktigt skånskt ”forvidden”, själv tycker jag bättre om ”vetgirig”. Jag tycker helt enkelt att det är roligt att ta reda på saker och lära mig. Det betyder inte att jag vet allt om allt. Men en hel del!
Jag vänder mig till den som inte har körkort och den som inte vågar eller vill köra här nere och den som oftast hamnar bakom ratten men som vill kunna se sig om i lugn och ro. Bilturer går till så att vi tillsammans tittar på karta och utifrån önskemål och intresse lägger vi upp en rutt.

Vacker vy från ett kloster (från förra veckans biltur) och fina, trofasta Panda!

Stadspromenad
Ierapetra är ingen utpräglad turistort utan här är vardagen nära och tillsammans bildar de en skönt avslappnad stämning. Sta’n är Europas sydligaste, området har eget mikroklimat med högst årsmedeltemperatur i Grekland, vi har inga ”röda flaggor” (badförbud), inte tjockt med turister på stränderna….och ja, jag kan fortsätta ett bra tag! Sta’n är inte utan historia, vackra kyrkor osv så jag erbjuder en stadspromenad. Jag visar en del praktiska saker som busstorg och bankomater blandat med historia och traditioner. Efteråt över en fika ger jag tips om utflykter och svarar på frågor.

Fiskehamnen med gamla sta’n på kvällen. Och nej, jag har ingen skämmig skylt…

Biltur och stadspromenad året om, vandringssäsong september-juni (under högsommaren juli-augusti är det för hett för att vandra).
Mer information på hemsidan inspirewiz.com eller skicka epost (adress ute i högermarginalen)!

Tack för att du läste min reklam ända hit!

Ha en skön helg! Var rädd om dig och andra!

PS I menyn (här i bloggen) under ”Vandringar” kan du läsa blogginlägg från vandringar så får du en aning om mig och att vandra på Kreta!

2 tankar på “Får jag låna dig ett ögonblick?

  1. Thalassa

    Det gör du rätt i – att göra reklam för din egen verksamhet i din egen blogg! Jag läser gärna även om jag knappast kommer att vandra, och jag tipsar också då och då vandringsintresserade bekanta om din sida.

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s