Chockerande och omskakad tillvaro

I onsdags planerade jag en vandring dagen efter. Skulle jag köra långt upp i bergen och vandra i lilla skogen eller upp till en närliggande by där jag kan vandra upp till en liten, liten odlingsplatå? Svåra val man ställs inför i livet! Jag såg verkligen fram emot dagen och gjorde några förberedelser. Resten kunde jag fixa på kvällen.

På onsdagskvällen kom så det slutliga valresultatet i det svenska valet. Lust och kraft bara rann ur mig. Vandra imorgon? Nä. Jag har tidigare ställt in vandringar pga att jag inte känt mig bra på morgonen eller vädret har slagit om under natten. Aldrig har jag varit med om att luften bara gått ur mig. Inte ens att jag ville ge mig ut för att fly bort och rensa skallen en stund.

Så på torsdagen kom den nyhet som trängde undan alla andra nyheter, problem och kriser: IKEA skulle höja priset på varm korv från 5 kr till 7 kr! Kan man bli annat än andlös och mållös? Eller engelskans underbara ”gobsmacked”? Vad gör det om rasisterna styr Sverige eller Turkiet och Grekland börjar kriga!?
Det sas att Ingvar (Kamprad, alltså) en gång sagt att varm korv alltid skulle kosta 5 kr. Det sägs också ibland att för varje generation i ett företag tappas anknytning bakåt och historiekänslan bort. Är det därför priset skulle höjas? Tänker nuvarande generation som styr IKEA att ”jo, jo, gubben må ha sagt det en gång, men han är ju dö'”? Ingen respekt och hänsyn!
Inte heller gentemot oss kunder! För nu när det är ekonomiskt krisigt kan vi givetvis inte konsumera Billy, Nässelklocka (vad i hela fridens namn är en ”nässelklocka”?), Göteborg och värmeljus. Kanske de då tänker företagsekonomiskt och vill ta igen förlusterna med att höja varm korv-priset. Men 2 kr!! Nästan 50 % höjning! Det går ju inte ens att slinka in utan att handla för att bara ta en varm korv till det oanständiga priset.
Och se’n satte jag kaffet i halsen när de kungjorde att det vegetariska alternativet skulle inte höjas! Hallå!? Vad är det för diskriminering?? Förresten, varför heter det ”vegetarisk korv”? Kan de inte hitta på egna namn på sina rätter? Det måste ju vara förfärligt att som vegetarian och vegan ständigt bli påmind om det de vill undvika. Eller?
Det var en omtumlande dag. Marken gungade. Vart är vi på väg?

Fredag och jag är ute med ett par väldans trevliga svenskar som köpt en biltur av mig. Vi kryssade bland krigsmonument, berg, platåer, kloster, damm, vyer och byhistoria. Härlig, trevlig dag! Och när jag kom hem på kvällen upptäckte jag glädjebeskedet: IKEA drar tillbaka prishöjningen och inte bara det utan varm korv och vegetarisk …rulle kommer att ha samma pris! Se där vad vi kan uträtta när vi går samman och höjer våra röster. Bildar opinion och trycker på! Då kan vi få till förändring i stora frågor, stävja kris och katastrof.

Kanske ett bra och fungerande recept mot hat och rasism…bli aktiva, höja våra röster…vara modiga…för Sverige behöver inte mer kyla och splittring utan istället värme och samhörighet.

Ha en skön helg! Var rädd om dig och andra!

Koppla av, upplev och njut av sydöstra Kreta!
Vandringssäsong september-juni. Stadspromenad och biltur året om.
Kontakta mig för frågor och bokning.
Mer information på inspirewiz.com.
Finns också på facebook
Välkommen!

4 tankar på “Chockerande och omskakad tillvaro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s