Nyhetsbulletin – framtid?

Förra Nyhetsbulletin var den 9 juli, du hittar Nyhetsbulletiner uppe i menyn. Idag blir det en annorlunda Nyhetsbulletin. Det blir faktiskt inga nyheter alls. Istället får du ett litet rop på hjälp eller vad jag ska kalla det.

I torsdags gick jag igenom de nyhetslänkar jag sparat och upptäckte att min känsla stämde: det har hänt mycket sedan förra Nyhetsbulletin. Jag la ner några timmar på att gå igenom länkarna, välja vad som skulle vara med och vad som inte platsade. Under tiden handskrev (du vet, med penna och papper…) jag text som jag planerade att skriva in i bloggen idag. Eftersom det hänt så mycket fick jag ihop över fyra handskrivna sidor med kort text som jag vet av erfarenhet får tillägg och förtydliganden när jag skriver in det på datorn. Jag insåg att det fick bli två blogginlägg så de inte blev för långa.

Men så fick jag en tanke igår i solstolen på favoritstranden: vad håller jag på med? Vill jag verkligen lägga mycket tid på att bloggen till viss del är en sorts nyhetskanal? Är jag helt enkelt för ambitiös när jag försöker få med så mycket som möjligt?
Det finns en hel drös med nättidningar, både lokala och rikstäckande, som den som är intresserad av vad som händer kan läsa. Med funktionen ”översätt” i webbläsare är det enkelt att läsa även artiklar skrivna på grekiska. Den som är registrerad på facebook kan ”gilla” eller ”följa” nättidningar och får då upp nyheter i sitt eget ”flöde”.

Samtidigt så händer det en del intressant i det här landet som ger mig tankar och funderingar som jag vill sätta fingret på och dela med andra, t ex bloggläsare. Grekland är ju, som alla länder, flera delar och det som händer i samhället formar och påverkar både det och människorna. Landet är mer än stränder, berg, ouzo, souvlaki och Medelhavet.

Någonstans känner jag att jag inte vill ta bort kopplingen till nyheter helt, men att Nyhetsbulletin i sin nuvarande form växt över alla bredder både i tiden jag lägger ner och längden på inläggen. Jag kan visserligen se i statistikverktyget hur många visningar blogginlägg får dagligen, men det säger ingenting om hur många som faktiskt läser ett inlägg eller om vad du som läsare tycker. Inget är ristat i sten och ibland måste man byta spår. Så nu ber jag dig om hjälp!
Ska jag lägga ner Nyhetsbulletin? Och har du i så fall förslag på vad jag ska blogga om istället?
Ska den finnas kvar, men ändras? T ex kan man tänka sig att jag då och då väljer ut 2-3 nyheter som jag skriver mer fylligt om. Andra förslag?

Timmarna i torsdags ska inte vara till ingen nytta så det kommer en Nyhetsbulletin i sin gamla form i nästa vecka. Men det blir kanske den sista i den formen eller den sista över huvud taget – vad tycker du? Skriv nedan i ”Kommentar” eller skriv en kommentar på facebook.

Och när vi ändå är inne på att du ska höra av dig vill jag påminna om min inbjudan tidigare i sommar – se nedan i PS.

Ha en skön helg! Var rädd om dig och andra!

PS. Ifjol fick du, bloggläsare, en inbjudan att välja ett foto som jag skulle skriva om på ett eller annat sätt. Det skulle hjälpa mig med inspiration och uppslag i högsommarhettan när knopp och kropp är trötta och snurriga. I år bjuder jag in dig till en ny omgång! In och välj ett foto (behöver inte vara från Grekland) på min flickr, kopiera länken och maila den till mig på ia.lofquist@live.com eller Messenger!

Koppla av, upplev och njut av sydöstra Kreta!
Vandringssäsong september-juni. Stadspromenad och biltur året om.
Kontakta mig för frågor och bokning.
Mer information på inspirewiz.com.
Finns också på facebook
Välkommen!

26 tankar på “Nyhetsbulletin – framtid?

 1. Birgitta i Umeå

  Jag vill ha kvar din Nyhetsbulletin. Den är din belysning på grekiska nyheter. Jag läser också andra grekiska nyheter, men eftersom jag ibland är källkritisk är det bra med din bulletin. Ett exempel är båtflyktingarna som kommer till Grekland.

  Jag är också intresserad av vad som nu sker i vår valrörelse kopplad till vad som diskuteras i Grekland. Diskuteras det om friskolor. Alltså vinstdrivande och religiösa privata sådana. Diskuteras det om sjukvård och äldreomsorg i privat regi? Tiggeri? Vindkraftverk och klimatfrågor? Du har nog hängt med i vår valrörelse och kan plocka fram ytterligare saker. Jag känner nästan som att det är media som driver valrörelsen numera.

  Hälsar Birgitta i Umeå

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Tack för dina synpunkter! Några frågor: menar du att du vill ha kvar Nyhetsbulletin i sin nuvarande form? Du skriver att det är bra med bulletinen för du är källkritisk – tycker du inte att jag är det?
   Jag har hängt med dåligt i den svenska valrörelsen (tycker det är mest populistiska utspel som inte intresserar mig). Svårt att koppla ihop svensk valrörelse med diskussioner i Grekland. Dels har jag svårt för att greppa exakt vad som diskuteras, jag läser ju artiklar. De två länderna är så olika organiserade så t ex olika saker i privat regi är inte en lika het fråga här som i Sverige.

   Gilla

   Svara
   1. Birgitta i Umeå

    Jag är källkritisk mot grekisk och svensk media samt mycket som skrivs på Facebook. Hittills har jag Alltid litat på dig! Det är därför jag vill att du behåller Nyhetsbulletinen!!!

    Gillad av 1 person

    Svara
 2. Uffe

  Ia, tänk på att det är för dig själv du bloggar! Din blogg skall väl uttrycka det som du tänker och upplever för stunden, till glädje även för andra.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Tack för synpunkt! Jo, i första hand skriver jag för mig och för att det är roligt att skriva, men det blir ju ännu roligare när någon läser och tycker om. Eller inte tycker om. Vi får se vad jag landar i, en förändring behövs i alla fall!

   Gilla

   Svara
 3. Lisa Guldstrand

  Hej Ia!
  Jag läser alla dina blogginlägg och de är alltid lika intressanta! Men, det är ju du själv som måste få avgöra hur mycket tid och energi du vill lägga på detta. Tack för du delar med dig i din blogg med eller utan nyhetsbulletinen (som alltid är superintressant) 💖!!!
  Nu ses vi snart 👍🏻☀️!!!
  Mvh Lisa

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Tack för synpunkt! Bloggen i övrigt kommer att fortsätta som vanligt, det är Nyhetsbulletin som växt och blivit lite väl stor. Jag får kanske prova olika idéer på nytt format och se vilket som ”går hem”.
   Ni är så välkomna! Nu går jag ner och värmer en solstol (fast det behövs verkligen inte just nu…pust…).
   Kram

   Gilla

   Svara
 4. Rodanthi

  Hej!
  Nyhetsbulletinen får gärna vara kvar, gillar den skarpt. Förstår att det ligger ett gediget arbete bakom.
  Läser alla dina inlägg och just Nyhetsbulletinen är min absoluta favorit. Visst kan man själva läsa om alla världens nyheter på nätet men det är just ditt personliga skrivsätt och dina tankar runt varje nyhet som förhöjer läsvärdet.
  Allt gott!

  Gillad av 1 person

  Svara
 5. A Eva Fransiska Myrenberg

  Hej Ia! Jag tycker om dina inlägg och nyheter så som du väljer och presenterar. Det vore trist, tycker jag, om du slutar med dessa. Däremot har jag förståelse för om du själv inte tycker att du vill lägga ner tid och jobb, respekteras. Jag läser heller inte alltid alla blogginlägg eftersom det är lite för mycket i min egen vardag ibland.

  Gillad av 1 person

  Svara
 6. stadsmadam

  Jag tycker att du ska sålla i nyheterna i bulletinen. Skriv mer om färre nyheter, d v s välj sådana som du verkligen känner för och som engagerar dig. Då får dina reflektioner, tankar och funderingar ett än djupare värde för läsarna. Jag förstår att du tycker att bulletinen har svällt och att det dessutom är lite onödigt jobb med tanke på att samma nyheter presenteras på/i flera andra kanaler också. Färre nyheter men lite mer om dem, är alltså mitt förslag.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Tack för synpunkt! Jag lutar åt nå’t sån’t upplägg. Ska lägga ut en ”vanlig” först eftersom jag gjort halva jobbet, men fr o m nästa Nyhetsbulletin blir det annorlunda.

   Gillad av 1 person

   Svara
 7. Thalassa

  Oj, trodde jag kommenterat för flera dagar sedan, men blev antagligen avbruten så att jag inte skickade kommentaren. Jag höll med Birgitta i Umeå och blev säker på att du missuppfattade hennes synpunkt ”källkritisk”. Det är nämligen en av orsakerna till att jag också uppskattar dina bulletiner. Det – och att du förklarar även snåriga konflikter bra. MEN jag har själv under många år skrivit nyhetsbrev och vet vilket jobb det innebär att sammanfatta, förklara o s v, så jag har full förståelse om du drar ned på detta – oavlönade – jobb.

  Gillad av 1 person

  Svara
 8. Pingback: Nyhetsbulletin | ia mitt i livet

 9. Pingback: Nyhetsbulletin | ia mitt i livet

 10. Pingback: Nyhetsbulletin – årets sista | ia mitt i livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s