Påskaris

Ja, idag är det Skärtorsdag och detta inlägg blir nog som ett påskaris – spretigt och skiftande. Jag är i en så’n där bubbla där jag tycker att det inte händer någonting samtidigt som det är nå’t på gång varje dag. Känner du igen det?

Jag har äntligen, igår, skyfflat bort Sahara-dammet från mina balkonger, sköljt ren jalusierna och putsat fönster. Inte någon enorm arbetsinsats, men ett jäkla mäckel med att få ihop vilken jalusi som är nere och var jag ska gå ut och sen är det skifte…eller….och var är nu skorna…och skurborsten? Det fick bli städning inomhus idag! Och inköp av nya blommor till balkongen för de gamla klarade inte den kalla, blåsiga, utdragna vintern.
Mycket påskfirande blir det inte, men några svenska siller ska slinka ner. På söndag ska ett gäng svenskar, britter och tyskar äta Påskdags-middag tillsammans. Trevligt! Det påskfirande som jag verkligen ser fram emot är nästa helg. Vi har inte firat en redig ortodox påsk på två år! Kyrkklockorna som ringer dovt och stilla under Stora Fredag, följa efter epitafen i by sent på kvällen, gå i kyrkan vid midnatt Stora Lördag när uppståndelsen meddelas och firas, äta påsklamm på Påsk (söndagen) – det ska bli härligt och stämningsfullt!

Det har inte blivit så mycket vandrat sedan 4-dagarstrippen pga Sahara-dammet. I tisdags Lasithi-platån i strålande väder! Vårbruk igång samtidigt som snön ligger på de högsta topparna. Kontrasterna är så vackra samtidigt som hjärnan slår en kullerbytta!
Imorgon kort vandring i området som kommer att förstöras av hotellbygge. Det gäller att passa på! Och i nästa vecka blir det någon längre vandring.

På tal om vandra: om du tänkt dig ner till oss i sydost här på Kreta så häng med på en eller ett par vandringar, stadspromenad eller biltur! Perioden 19-29 maj är osäker för om antal smittade fall i England sjunker ska jag äntligen komma iväg på min resa som blivit uppskjuten 2020 och 2021 pga pandemin. Jag håller ett öga på statistiken och fattar definitivt beslut den 5 maj.

Pandemin har ändrat karaktär men är ju långt ifrån över. Ingen har väl missat de utbrott som hänt här och var, bl a i England, Shanghai, Hongkong. Även här i Grekland är antal smittade ett problem och dödstalen vill inte sjunka. Men hej och hå! Nu kommer turister och dem vill vi inte störa, de vill ju ha ledigt från krig, pandemi och elände. Inte belastas med att visa covidpass (tar en minut) eller ha munskydd inomhus i butiker o likn. Så våra regler ska tas bort den 1 maj och 1 juni för att utvärderas i slutet av augusti. ”Greece set to take summer mask break” löd en rubrik på en artikel i nättidningen ekathimerini i dagarna. Jo tack, det blir väl som ifjol att i september sitter vi här igen med regler upp över öronen och en sjukvård som återigen är överbelastad. För viruset tar inget ”break” och inte skiljer det på folk och folk.

Imorgon öppnas tidsbokningen för fjärde dosen för 60+ så gissa tre gånger vem som kommer att hänga på låset! Känns bra att kunna påverka någonting i tillvaron. Krig och väder får vi ju liksom ta som det kommer.

Lite lustigt är det också att Grekland förväntar sig att nå rekordåret 2019 när det gäller turistsäsongen. Jag begriper inte varför de ständigt jämför med ett rekordår, det är väl ändå att ha för höga förväntningar, planera fel osv. Men det lustiga i resonemanget är att landet helt bortser från omvärlden. För det kan ju faktiskt vara så att en del stannar hemma pga kriget och en del inte kan resa pga ökad inflation och stigande priser. Men det bortser vi från för nu skiner solen och havet är blått! Ja, ja…
Mindre lustigt är att det redan har upptäckts ”svarta” arbetare på ett turisthotell. Ingen sjukförsäkring eller annan trygghet. Visst, ekonomin är besvärlig för oss alla, men att ta så’na genvägar är inte okej.

I nästa vecka blir det ett blogginlägg om två nyheter som berört och fortsätter beröra mig så det är nog bäst att de får sjunka in lite innan jag sätter ord på ilska och upprördhet. Och det ligger lite annat på vänt som t ex ett inlägg om bloggarens elände på sociala media och fotostölder. Och Boktips är det väl också dags för.
Det där med blogginlägg är intressant. förresten. Under förra veckan publicerade jag fyra inlägg om fyradagarstrippen. Inlägg nummer tre, med bilkrocken, har idag lika många visningar som de tre övriga tillsammans! Katastrofer och olyckor säljer skulle man kunna säga, kanske.

Nu ska jag inte trötta ut dig mer med mitt nonsens! Jag ska gå och packa ryggsäcken inför morgondagen. Det kommer att bli en härlig och fridfull Långfredag – precis som det ska va’!

Ha det så gott och njut av sköna påskdagar! Var rädd om dig och andra!

2 tankar på “Påskaris

 1. Thalassa

  Jag tänkte faktiskt på dig just idag när min engelska väninna berättade om nya utbrott och undrade när vi skulle kunna träffas igen: kommer Ia iväg till Cotswold månn’tro? Här fick jag svaret: att du avvaktar lite ytterligare.
  Betr läsare av blogginlägg – 😂😂. När man pluggar journalistik, informationsteknik o d får man ju lära sig hur lite tid och utrymme man har för att fånga läsarens intresse. Du smäller dit ”en riktig fetsmäll” i inläggets rubrik! Mitt-i-prick!
  Glad påsk önskar jag dig – såväl till vår svenska som till den betydligt mer firade grekiska.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Japp, jag avvaktar. Inte alla inlägg är så lätta att sätta ”säljande” rubrik på, i detta fallet gav det sig självt. Vitsig och fyndig kan man vara, men det ska ju ha nå’n anknytning till innehållet…inte enkelt det där!
   Ha en skön påsk!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s