Nu så är det jul…igen!

Så är det dags för 63:e gången för min del och jag vill ha fler! Jag är en obotlig advent- och julälskare. Ja, jag älskar faktiskt högtider över huvud taget. Ett uppehåll i vardagen, en bit historia, några traditioner, god mat och dryck. Svårslaget!

Idag har jag varit och handlat. Det finns så mycket gott, det gäller att komma ihåg att det finns flera go’a saker på julbordet. Det gäller att inte köpa för mycket av någonting. Ikväll ska det sättas glögg och imorgon en snabb dammsugning – se’n är det frid och fröjd som släpps in för att lägga sig här några dagar.

Panda hämtade jag igår på verksta’n och nu var det generatorn som måste bytas. Det har varit ett besvärligt år för fina Panda, men det är inget att göra åt det. För egen del ska jag imorgon gå till tandläkaren. Det är en bit som gått av en tand och tyvärr är min tandläkare i Malmö och jag här. Så jag får ta ett djupt andetag och för första gången besöka en tandläkare här. Jag ska inte trötta ut dig med hur förfärligt jag tycker att det är eller varför. Jag kan säga så här att egentligen förstår jag inte varför jag handlat julmat idag när jag kanske inte lever imorgon eftermiddag.

Det förfärliga ovädret Carmel har lämnat oss, men vintern stannade kvar så nu är det kallt, mest inomhus. På morgonen är det värst. För två dagar sedan hade vi även snö på högsta toppen i Thripti-massivet och då är det kallt! Och då har vintern kommit! Lagom till jul!

Jag vet inte om man kan se det som en julklapp från regeringen, men vi har inte fått några ytterligare restriktioner över jul och nyår. Helknasigt om du frågar mig. Omikron härjar, vaccinationerna rör på sig men inte tillräckligt snabbt, vården knäar. Det behövs lite ”locket på”, men så blir det alltså inte.

Nu lyser solen över Ierapetra medan mörka moln närmar sig från bergen både i väst och öst. Det blir nog mer nederbörd. Gör inget för de vita bergstopparna ger julstämning!

I förra veckan var vi två stycken som for upp till Iraklio. Åt gott, strosade i basaren, njöt av ljusdekorationer på gator och torg och shoppade på julmarknaden. Tyvärr ingen isbana i år på Frihetstorget så vi fick inga go’a fniss åt skakiga ben, saltomortaler och krampaktiga grep om sargen. I år var det en sorts rutschkana på ”isplast” som verkade rolig för deltagarna.
Och här i sta’n är det lite sparsamt från kommunens sida, men en del butiker, tavernor osv har tagit i ordentligt.

Så här kommer en önskan om FRIDFULL, GOD och FRÖJDEFULL JUL från mig, Ierapetra och Iraklio! Njut!!!

Koppla av, upplev och njut av sydöstra Kreta!
Vandringssäsong september-juni. Stadspromenad och biltur året om.
Kontakta mig för frågor och bokning.
Mer information på inspirewiz.com.
Finns också på facebook
Välkommen!

9 tankar på “Nu så är det jul…igen!

 1. stadsmadam

  Jag önskar dig en god jul och hoppas att tandläkarbesöket avlöper väl. Inte heller jag är glad för att byta tandläkare så där hur som helst. Jag är lite trygghetsnarkoman i just det avseendet. Men det går säkert bra! Här i sydöstra Skåne är det snö – regn – snö – blött – slask -regn – kallt – milt. Precis som vanligt alltså!

  Gilla

  Svara
 2. Thalassa

  God Jul, Ia, och lycka till hos tandläkaren! Du skulle antagligen idiotförklara mig om du sett vad jag skrev i en julhälsning i förrgår: att det alltid varit TREVLIGT att gå till tandläkaren. Det är faktiskt sant, men så har jag också haft samma tandläkare sedan han som nyutexaminerad öppnade praktik 1979! Otroligt duktig, trevlig och kul. Men går nu i pension. DET känns inte alls bra!
  Ha det fint och, som sagt, god jul!

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. Monica

  Det blir en vit Skånejul i år, det var 2012 sist skrev någon, minns inte sådana saker alls. Min tandläkare bara stängde ner från ena dagen till nästa. Var mitt i planering av flera köpetänder, hade tänkt tidigare, bara inte min frisör eller tandläkare lägger ner, båda sakerna slog in så klart. Frisören fick tillbaka sitt illa diskbråck.
  Längtar till ert varma väder, var på Gran Canaria hela nov, har inte blåst så mycket i nov på 20 år skrev någon. Typiskt, Atlanten är inte så inbjudande som Egeiska havet. God Jul och ha en fin helg framöver önskar vi här i Norra Skåne, Monica och Rune i Osby.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Oj då, vilken otur att båda stängde samtidigt. Längta till vårt varma väder – nja, vi har vinter och kallt, framför allt inomhus så må gott i varma Sverige-hus!
   Ha det gott!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s