Artificiell och välbehövlig flykt

Novembermörkt i norr, regn här i syd. Corona håller oss inomhus, här trist och monotont. Vilken tur och lycka att det finns foton! Och minnesbank! Nu tar vi fram båda och ger oss iväg till stranden!

Att vara på stranden är som att vara på teater eller bio. Människor håller sig i små grupper och glömmer ofta bort hur offentliga de är, hur allt de gör betraktas av flera. Det gör strandbesök intressanta och underhållande, tycker jag, som gärna ägnar mig åt people watching. Jag har inte hittat något svenskt ord så jag kallar det folkglo. Ibland lyckas jag att med kameran fånga händelser och beteende så det här blir ett fotoinlägg och de flesta fotona finns inte på min fickr.com.
Nu sticker vi!
(klicka på foto för större format)

Hör du havets högljudda brus eller rofyllda vaggning? Smeks du av en lätt bris? Känner du värmen, latheten som sprider sig i kroppen när du landat och dragit en djup suck? Är din frappé precis som du vill ha den? (försök att nonchalera svetten som rinner längs ryggen, sanden som knastrar mellan tänderna och familjen bredvid som skriker på sina barn som skriker tillbaka)

 

Innan vi ägnar oss åt stranden så blickar vi ut. Långt i fjärran kan vi ibland skymta containerfartyg och på närmare håll olika modeller:

 

Vi söker oss till olika stränder:

Olika aktiviteter pågår:

Barn har bara en växel och det är full fart! Men inställningen till havet kan vara olika:

Det finns de som gör tillvaron onödigt besvärlig! Han var kort och kraftig, skulle absolut ta på grodfötterna sittande i stolen, men det blev lite trångt…. (text på varje foto)

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Grus i maskineriet? Gör som ET: phone home!

 

Så har vi det där med att fotografera! Jag är kanske harig, men ta mobiler, plattor och kameror med ut i vattnet? Aldrig!

 

Slipprig klippbotten och vågor, men för en selfie kan det vara värt att slås omkull. Eller? (text på varje foto)

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Från centrala stranden i Ierapetra är det fri sikt mot piren. Ibland kan det vara svårt att ena olika viljor och idéer om hur ett foto ska se ut:

Att fotografera, speciellt att få till det där perfekta semesterfotot, kan stjäla en del av semestertiden och orsaka en del irritation om tekniken strular eller ska användas för första gången. Varför de inte bad någon på stranden ta foto förstod jag inte, men då hade vi blivit utan underhållningen som varade en bra stund! (text på varje foto)

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vill du ha mer strandliv så titta in i album Cretan beachlife på min flickr-sida!

Ha en skön helg! Var rädd om dig och andra!


Koppla av, upplev och njut av sydöstra  Kreta!

Vandringssäsong september-juni. Stadspromenad och biltur året om.
Kontakta mig för frågor och bokning.
Mer information på inspirewiz.com.
Välkommen!

PS. Finns också på facebook.

3 tankar på “Artificiell och välbehövlig flykt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s