En riktigt lycklig glädjemorgon!

Vaknade vi 6-tiden, konstigt fuktigt varmt i rummet, satte igång avfuktaren. Somnade om och öppnade mina ljusblå vid 7-tiden. En riktigt god natts sömn, det var ett tag sedan. Öppnade dörren till vardagsrummet och det var något som inte stämde. Lite skumt ljus, kanske gick min klocka fel? Ovan doft, det luktade märkligt, gick inte att definiera. Eller kunde det vara så att…..? Full fart ut på balkongen och ja, det hade regnat! ÄNTLIGEN!!! Himlen tjock med moln, marken blöt med små pölar här och där.

Ut på morgonrunda trots att det nog blir mer regn. Vad gör det? Tar en av de längre rundorna. En blixt, senare en åskknall. Droppandet tilltar. Landskapet är så vackert med låga molntussar, dimslöjor, dis. Himlen har fler grå nyanser än jag trodde att det kunde finnas. Något litet blått hål där solstrålar försöker leta sig ner mot havet så det blir som ”bibelhimmel” på tavlor.

När jag återvänder mot sta’n börjar elbolagets bilar synas på gatorna. Jaha, då har det blivit problem här och var. Går längs havet, det börjar regna. Känner mig som Gene Kelly för precis så glad och lycklig kan man vara i regn så att det spritter i benen. På strandpromenaden passerar jag vänner som förbereder inför dagen, vi ropar till varandra ”Rain!” och ”Nice!” och alla har leenden som går från öra till öra.

Kommer hem genomvåt, inget internet (härligt!). Fixar frukost och äter på balkongen för första gången på flera veckor. Sitter se’n stilla och bara lyssnar på dropparnas landningsljud som är olika beroende på underlaget…..

Så mycket glädje och lycka kan finnas i ett regn! Det är gott att leva!

11 tankar på “En riktigt lycklig glädjemorgon!

 1. Lisa Brissman

  Strålande sol här på Tinos men otrolig blåst. Regn är aviserat I eftermiddag om inte molnen blåst bort! Doften efter greklandsregn är oslajbar. Förstår allas glädje…utom turpsters då, men jag älskar alla väder I Grekland!!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Håller tummarna för att ni får lite regn! Har Tinos också haft ett nederbördsfattigt år som vi här på Kreta?
   Turisterna kan också vara glada, nu är ju allt rensköljt. Och det finns så mycket annat att göra än att vara på stranden. Vi har fortfarande molnigt, men uppehåll och lite solsken. Perfekt utflyktsdag!

   Gilla

   Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Visst är det härligt?! Det värsta ovädret körde nästan slut på sig västerut (förfärliga skyfall och stormvindar i Matala och Rethymnon) så här nere har det varit lugnt och fint regnande.
   Ha fina dagar och kalo taxidi!

   Gilla

   Svara
 2. Ingalill Franzén Polikarpidou

  GRATTIS till regnet!! 🙂 Jag förstår precis din känsla, likadant kände jag det häruppe i Loutraki/Perachora i början av denna månad, då vi fick ett ordentligt långvarigt skyfall efter 3 månaders torka! Jag ville dansa regndans! 😀
  Enligt dagens väderrapport i TV, ska det bli ”fram-och-tillbaka-väder” hela denna vecka, ömsom sol ömsom regn. Perfekt!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Vi ska också ha ostadigt med regnskurar, åska torsdag kväll och blåsig helg. Svårt att få fram att man faktiskt kan bli trött på sol och blå himmel vecka ut och vecka in…..
   Jag hoppas dock på bra väder imorgon då jag ska ut och vandra med en kund.
   Ha det gott!

   Gilla

   Svara
 3. Ingalill Franzén Polikarpidou

  Lisa: Vilket underbart nytt ord du uppfunnit! 🙂 Jag känner en oemotståndlig längtan att från och med nu kalla turister för ”turpsters”!! 😀 Jag förstår att Tryckfels-Nisse varit framme, men vilket härligt ord det blev!!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s