Jag är i bloggen igen!

Det har minsann blivit ett litet blogguppehåll. Kanske man kan säga att leverans uteblivit. Eller att jag slöat till. Hur som helst – din tröstlösa väntan är över!

Avslutade igår en väldigt trevlig och bra vandringsvecka. Den var inte inplanerad i utbudet från början, men i denna firman är vi flexibla. Att dagarna blev så bra berodde dels på att det kan bara bli bra när en bunt skåningar samlas, eller hur!? Dels på att vädret var på vår sida, dvs att värmeböljan försvagades strax före vår första dag och fortsatte försvagas med nordlig vind. Den mest krävande vandringen bytte vi ut mot en kort vandring med strandbesök efteråt, ett väldigt lyckat alternativ (förutom att jag slumrade till i solstolen och underhöll mina kunder med snarkliknande läten – påstod de, alltså!).

Några ögonblick från våra dagar: paret vi mötte på en smal, brant stig där pappan bar ett litet barn på armen. Tänk om han snubblade! Strax innan mötte vi ett par utan vatten och strax efter ett par iklädda sandaler på fötterna. Man, eller i alla fall jag, kan inte låta bli att undra hur folk tänker. Eller rättare sagt om de tänker.

Halva sträckan på en vandring hade vi sällskap av en svart, mycket trevlig hund. Vi passerade en sluttning där en fårflock gick med ung herde. Och vips kom fyra hundar nerstörtande och skällde ut ”vår” ordentligt! Herden fick till slut ta i nerifrån knäna för att de fyra skulle vända om. Jag undrar lite över hur de där fårhundarna fungerar. Vid några tillfällen har jag sett hundar i arbete med får- eller getflock och de är knappast några veklingar eller i dålig form. Samtidigt väldigt lyhörda så det förvånade mig lite att de inte lyssnade tidigare på sin ledare. Kanske var de uttråkade och behövde göra av med lite energi. ”Vår” hund fortsatte följa med oss till nästa by, sedan fick vi klara oss själva.

Ierapetra är en liten stad och jag åker inte taxi till vardags. Nu hade vi en del transporter och det är alltid lika kul att prata med chaufförerna. Huvudtaxistationen ligger väldigt centralt med uppsikt över de flesta rörelserna i sta’n, de vet så klart vem jag är även om jag inte åkt med dem tidigare. Någon kom ihåg att han kört mig och vandringskunder ifjol höstas och t o m var han hämtade oss! Och några är som kompisar, vi bara fortsätter där vi slutade prata senast. Ibland upptäcker vi att vi har gemensamma bekanta! Som sagt, sta’n är inte stor. Och någon ville veta var det är vackrast och bäst att vandra ”för du känner till det bättre än vad vi gör”! Kanske jag ska vända mig mer mot greker som kunder, kan ha temavandringar typ ”känn din trakt”. Eller göra en hälso- och miljöinsats genom att på något sätt jaga upp dom bergen. Till fots, alltså.
Det slog mig nu när jag skriver detta att om man lägger ihop alla bil- och bussturer jag gjort på Kreta med alla vandringar så har jag antagligen sett mer av ön, i alla fall den östra delen, än en del som bott här hela sitt liv. Om man vänder på det finns det säkert turister som sett mer av Sverige än vad jag har gjort…..fast inte mer av Skåne, tror jag. Lustigt det där med hemmablind och hur närområde är ointressant eller i alla fall icke exotiskt och olockande.

Vi har ätit en hel del god mat, så klart. Bra att träffa andra för då kan man utbyta lite erfarenheter av olika rätter och smaker. Det blir både lättare och frestande att testa lite nya saker och kombinationer.

Annars har vi förundrats över växter och djur, vackra vyer, knotiga olivträd, fåglar och allt annat i det här fantastiska landskapet. Tänk att få leda vandringar så där ungefär 5 dagar i veckan, som ett heltidsjobb, istället för utspridda veckor och vandringsdagar! Snacka om otrolig arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och aldrig tråkigt på jobbet!

Kommer lite foton längre fram när vi utväxlat foton med varandra.

Det har blivit mycket svenska (eller skånska) dessa dagar så nu måste jag komma ifatt min grekiska. Det finns en hemläxa som ligger på vänt…. Ha en skön kväll!

SOLSTING PÅ KRETA!
Boka höstens vandringsvecka senast den 15 juli och du får 15 % rabatt!
Mer information på hemsidan http://inspirewiz.com
Välkommen att vandra och Καλώς ορίσατε till Kreta!

11 tankar på “Jag är i bloggen igen!

 1. Ann-Sofie

  Låter som om du haft en mycket trevlig vecka!. Det där med att dra ut grekerna på vandringar tycker jag låter som en bra idé. I Aghios Nikolaus var det många överviktiga greker ute och promenerade. I marinan, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Tänk att en eller två gånger iveckan slippa en så tradig promenad mot en upplyftande och inspirerande vandring i bergen. Kan slå vad om att många aldrig varit där uppe till fots. Du kanske ska prata med ortens läkare, att han kan ordinera bergspromenader tillsammans med dig.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   De gillar nog att spankulera bland folk så de kan hälsa på och prata med vänner och bekanta. Så det gäller att få med alla!
   Det där med läkarordination var ett bra tips!!

   Gilla

   Svara
   1. MS

    Gå och sätt dig på idrottsplatsen i kvällningen och titta på alla dem som går sina enformiga rundor dag efter dag! Från balkongen på Astron hade vi fin utsikt över dem. Erbjud dem sen en halvdagsvandrings som belöning och låt dem ta med sina vänner också. Får du bara en bråkdel av dem som traskar runt där att nappa så lär det bli en ganska stor grupp!
    Det är seriöst en bra tanke att få med grekerna ut i naturen!

    Gillad av 1 person

    Svara
    1. iamittilivet Inläggets författare

     Jag såg tre stycken där härom kvällen. Fattar inte att man väljer runt, runt på löparbana såvida man inte tränar för nå’t speciellt och måste mäta.
     Får kanske hänga där en vecka och se vad jag kan skrapa ihop!

     Gilla

     Svara
 2. CG

  Härligt. Sitter själv i Porto Rafti o gör ingenting. Matar gannens katt morgon o kväll. Äter bara Whiskas på burk. Vädret är som man önskar. Ha det så bra.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Ut på en promenix, CG!
   Jag blev lite orolig över det där med ”äter bara Whiskas på burk” – jag hoppas att du menar katten!? 😉

   Gilla

   Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Flipflops!? Jag tror att många har en föreställning om att ”vandra” är detsamma som att ”gå” eller ”promenera” och tänker sig då bekväma, anlagda spår el likn. Även på officiella leder, som t ex Skåneleden, behövs kläder och skor för ändamålet. Så är det ju ute i naturen….vi har kanske blivit alltför mycket ”asfaltsbarn”….

   Gilla

   Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Nej, den kom inte fram utan låg i skräpposten. Jag tror att vi vid ett tidigare kommentarstillfälle konstaterade att när du anger webadress så kommer inte kommentaren fram. Och det är ju synd!

   Gilla

   Svara
 3. juliann66

  Okej, nu är ikapp med dina bravader igen och det verkar onekligen som att du legat i en del, men även gjort sånt som du mår bra av. Jag ser fram emot fotona, som vanligt!
  Kram!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s