Lite ditt och datt med jobbefterlysning

Vi har haft en värmebölja som nu ska börja släppa taget och det kändes imorse att väderomslag är på gång. Luftfuktigheten är lite högre, vinden svänger hit och dit, moln samlas då och då. Bra att vinden ska ändra riktning för denna våren och försommaren har varit något i hästväg med Sahara-damm! Jag har nu slutat städa balkongen och bara inväntar att det lugnar ner sig.
Ganska ofta här nere påverkas jag av väderomslag. Undrar om det är för att de sker ganska snabbt eller ofta är ganska radikala. Lite tungt i planeten har det varit idag, ingen större lust eller koncentrationsförmåga. Så jag gick och shoppade! Inte det bästa väder att prova kläder i, men jag fick ihop en klänning (som jag inte visste att jag behövde) och ett par shorts (som jag behövt länge). Mådde lite bättre efter inköpen, faktiskt.

Annars har det varit en lugn dag och blir en tidig kväll. Idag anländer vandrare och vi börjar vandringsdagarna imorgon. Roligt och spännande! De kunde inte någon av de veckor som fanns på hemsidan så då la vi helt enkelt till en ny vecka. Jag pratade med Sverige imorse och det är tydligen varmt där också vilket gör det lättare att ställa om till våra grader. Det är så bra så man skulle kunna tro att jag planerat det!

Nu närmar sig alltså högsommaren och det är den årstid jag tycker sämst om här. Ja, du läste rätt. Jag har aldrig rest söderut sommartid pga temperaturen och har varit i den lyckliga sitsen att jag inte varit tvungen att ta all semester sommartid. Över 30 grader är för mig ganska värdelöst. Det är för varmt att göra något annat än att pusta i en solstol och även där är det för varmt. Grekerna är kloka, dom. De lämnar stranden vid halv två – två och kommer tillbaka runt 5-tiden. Det är bara turisterna som svettas och pustar vidare.
Kom till Kreta året om, men undvik juli-aug är mitt råd!

Jag funderade ett tag på att åka till Sverige och jobba i sommar, men alla sommarjobb som kan vara aktuella är för korta. Men man kan ju sysselsätta sig här också! Stänga alla fönster och dörrar, köra AC på högsta, se fram emot september då det går att röra på sig igen. Vet du någon som har behov av en distansarbetare med massor med erfarenhet, som levererar enligt överenskommelse och håller hög kvalité? Det kan vara renskrivning, korrekturläsning (även av hemsidor – det verkar behövas…), skrivjobb, digitalt, it, administrativt…. Hör av dig, ”allt beaktas” som det brukar heta. Anställning inte ett krav, jag kan fakturera via firman.

Så har vi på Kreta fått strandade flyktingar både uppe på nordkusten i närheten av Agios Nikolaos (i förra veckan) och söder om ön. Idag strax över 340 personer på en båt som uppgivits ha haft 400-500 personer ombord fast man tror att det var närmare 700 (läs mer här)*. Det verkar vara båtar som är på väg till Italien som får problem av olika slag och därför måste ge upp. Flyktingarna tas om hand och samlas sedan i Iraklio och jag tror att de därifrån transporteras till fastlandet så småningom. De är en påminnelse om alla de människor som sitter i flyktingläger och alla de som inte ens kommit så långt. Och alla de som väntar här i Grekland på att skickas tillbaka.

När det gäller krisen kan jag inte få fram om andra utbetalningen av tredje stödlånet har gått igenom eller inte. Det är många positiva uttalanden kring IMF:s roll i fortsättningen när de deltar igen vid årets slut. IMF har uttalat att nu är den grekiska skulden så allvarlig att den inte är hanterbar utan politikerna i EU måste tänka om. Den franske premiärministern har lovat Grekland hjälp med genomförande av reformer, bl a i form av investeringar och hjälp vid administrativa reformer. Det har han och Tsipras skakat hand på, t o m på bild. Jag bara undrar vad det egentligen står för med tanke på Frankrikes egen dåliga ekonomi.
I övrigt har det börjat vissla runt lite inlägg på facebook om valet i England senare i juni och de är inte positiva. En del är faktiskt riktigt skrämmande och jag är med i grupper med blandade nationaliteter, inte bara engelsmän. Guardian rapporterar att undersökningar visar att det lutar åt exit. Att dömma av inläggen och att England aldrig riktigt verkat vilja vara med (inte med i Schengen, har många undantag och specialregler) och nu verkar alla deras problem vara EU:s fel. Ja, ja, jag tror ändå på att samarbete lönar sig för alla parter i långa loppet.
Men allt kanske får en egen och oväntad lösning med tanke på att halva Europa verkar sjunka i översvämningar och störtregn.

Har haft några roliga stunder på nätet denna veckan, blev så uppåt att jag la in erbjudanden på mitt företags hemsida. Facebook-sidan Vandring på Kreta knallar på bra. Skrev ett inlägg i företagsbloggen som går riktigt bra. Varje månad lägger jag ut en fotohälsning från min flickr-sida i några facebook-grupper med månadens foton. Jag vet inte vad det beror på, men det blev ett otroligt gensvar. Besöksmätaren på min flickr-sida slog alla rekord med råge! Roligt!
Kanske borde sälja foton….hm…ny affärsidé….

Nu ska jag snart ställa mig och steka en bit kyckling vilket inte är så tilltalande i värmen, men ingen annan lär ta hand om det. Det är för övrigt sällan tilltalande att stå vid spisen, men det blir om möjligt ännu mindre vid värme och fukt. I luften, alltså. Jag känner att jag borde sluta skriva nu eftersom min hjärna är halvt nersläckt. Det lär inte komma så mycket mer av värde och kanske det som har kommit var ganska värdelöst det med. Nä, nu slutar jag med att önska en skön och fridfull helg!

*Uppdatering: båten sjönk på internationellt vatten, grekiska kustbevakningen ansvarade för räddningsoperationen, oklart vart flyktingar transporteras – kan vara Italien eller Egypten.

SOLSTING PÅ KRETA!
Boka höstens vandringsvecka senast den 15 juli och du får 15 % rabatt!
Mer information på hemsidan http://inspirewiz.com
Välkommen att vandra och Καλώς ορίσατε till Kreta!

2 tankar på “Lite ditt och datt med jobbefterlysning

 1. Lennart Lundvall

  Brukar vara på Kreta i september då är det kanon varm å skönt i vattnet och lite mindre med folk
  Håller med dig 👍

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Fast september är inte så kanonvarm som juli-augusti, tycker jag. När det första regnet kommit i september är det ljuvligt! Naturen vaknar, all damm spolas bort, luften rensas. Vattentemperaturen är klart bäst sept-okt!
   Jag föredrar dock att åka på våren, t ex maj.
   Välkommen i september!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s