Mot avslut och början

Det blir inte så mycket att blogga om när man går på halvfart. Idag har jag i alla fall hjälpt till med lite översättning till svenska på ett hotells hemsida och i eftermiddag gjort min läxa i grekiska. Jag fastnade i veckan på hjälpverb så jag slängde ut en fråga på facebook. Det är i så’na lägen som sociala media verkligen är till sin fördel! Flera svarade och förklarade, inom en kvart var mitt frågetecken uträtat till ett utropstecken. När några norrbaggar gav sig in i diskussionen blev jag nästan ännu mer förvirrad ett litet tag. Svensk kvinna som ska lära grekiska via engelska kan inte ta in norska också! Fast det kanske blir en pikant brytning…. Men som sagt, det är väldigt bra att det finns en massa hjälpsamma människor!

Idag skiner solen på oss, men vinden är kylig. Jag trivs väldigt bra med dagstemperaturen som vi har nu, men vill gärna ha lite varmare nätter för då blir det inte så kyligt inomhus. Väderleksprognosen ser tyvärr inte bra ut för helgen. På söndag är det avslutning på Apokries (se detta inlägg) och på måndag börjar fasteperioden med ”Clean Monday”. Kollade på nätet och fastan i Sverige förr började tydligen på Askonsdagen. Jag återkommer till fastan i nästa vecka, bl a med ett inlägg om mat, givetvis.

På söndag är det karneval och jag hoppas att vädret håller sig torrt i alla fall. Tänker på alla som har gjort dräkter, byggt olika konstruktioner, planerat osv. Jag var på min första karneval ifjol och kunde konstatera att det var en hel del som jag inte förstod. Få se om jag går upp till torget på söndag, kan vara roligt bara för att det är folkfest och att det händer nå’t i sta’n.

Mars är en ganska busy månad för den 25 är det nationaldag och då blir det marsch, musik och tal. Se’n kommer de första turisterna (fast det har redan kommit några enstaka). Det är inte nordbor som är först för skandinaviska resebolag är sist ut i månadsskiftet april/maj. Dåligt, tycker jag, men de ska väl vakta sin ”vintersäsong” först och främst.

Ikväll är det planerat middag i en av mina favoritbyar – ska bli roligt! Hoppas inget hakar upp sig. Annars blir det en lugn helg med bok och vila. Nästa vecka står storstädning på schemat och när den är klar dags för belöningen: hyrbil till avlägsna vandringar i 4 dagar! Om vädret är ok, men det är över en vecka dit så det ska nog ordna sig.

Ha en skön fredagskväll och helg!

Förresten! Blogg100 har börjat! Det är en utmaning att blogga varje dag i 100 dagar. Jag deltog 2014, deltar inte i år. Här kan du se vilka som antagit utmaningen, kanske du hittar nya intressanta bloggar!

1 tanke på “Mot avslut och början

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s