Lite snurrigt i dammet

I veckan frågade en person som jag känt i många år om jag verkligen bor här nere nu hela tiden. Jo, det kunde jag inte neka till. Och se’n sa han: ”Don’t you ever go to Sweden? For holidays?” Då snurrade min hjärna två varv. Ett så’nt där ögonblick då alla begrepp vänds upp och ner. Det är många år se’n jag förknippade Kreta med semester, ön har länge betytt så mycket mer för mig. Det blev ett ögonblick då jag hann ikapp mig själv och kände glädje över att jag faktiskt bor här nu. Men att åka till Sverige på semester!? Visst låter det konstigt?

Så glider tankarna över till vad som är ”hem”. För mig är det så att ”hemma” är där jag är och där jag har mina viktigaste saker. Tiden har ingen betydelse, ett hotell under två veckor är också ”hemma”. Däremot känner jag mig rik som har flera platser som jag känner väl och där det finns massor med minnen och människor. Österlen, Lund, Skåne som landskap, Genève. Lustigt nog har jag börjat känna att jag bara måste besöka Genève igen. Att resa tillbaka handlar kanske lite om att komma ifatt sig själv, hitta delar av sig själv som kommit bort. Kanske bara att få minnas en stund i lugn och ro, knyta an bakåt.

Jag har skyfflat ut en massa fint damm idag, en av nackdelarna med blåsten. När jag satte mig ner och öppnade datorn så hade en av mina facebook-vänner delat en bild till alla sina vänner, men det kändes som om det var till mig för det var så mitt i prick och perfekt tajmat:

sonjaandersson

Bild: Sonja Andersson

Så nu tackar jag för mig och flyter in i helgdimman! Ha en lugn och fridfull söndag!

6 tankar på “Lite snurrigt i dammet

 1. Ingrid

  Ja det har nog mera med platsen att göra när man säger vart man känner sig hemma, Kreta kan jag känna så vid – även om det fortfarande finns mycket kvar att utforska efter att ha varit där fem gånger.
  Men sedan ”hemma”, ja det är väl ett ställe man har sina saker och känner sig trygg med.

  Ha en fortsatt fin helg!

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. juliann66

  Det är lite lustigt att min hemby numera är min semesterby. En sanning med modifikation, såklart. Men jag jobbar inte avlönat när jag är där och i bästa fall får jag träffa barn och barnbarn 🙂
  Nu har jag jobbat såpass mycket att jag gärna skulle resa bort, det vill säga långt bort, och ha en traditionell semester. Som när jag och systrarna åkte till Kroatien för tre år sen… Finns inte utrymme för det för tillfället, men det är ju Lottodragning ikväll 😉

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s