Nu fick jag fikon! Igen.

Haft möte med min mentor idag som tyckte att det går bra så jag borde ta lite ledigt. Jag har nämligen en ganska hård chef som driver på, men även hon insåg att det är dags att gömma alla listor med ”kom ihåg”, ”att göra” osv. Så jag har startat min helg, men tänker skriva några rader innan jag försvinner in i dimman.

Blåsten börjar lägga sig, känns skönt att ha fått andas och sova ordentligt i en vecka. Nackdelarna med hård vind och torrt i markerna är så klar eldfaran som jag skrev om i veckan, men också allt damm som far omkring. Får damma med sopskyffel imorgon. Och hela veckan har jag haft näsdukar i beredskap, det har kittlat och stoppat i kranen.

Jag går sällan på marknaden för grönsaksstånd har samma effekt på mig som lösgodisbutiker har på andra människor. Jag handlar. Det ser ju så gott ut. Och är så vackert! Kommer hem med alldeles för mycket för en person och konstiga kombinationer. Tycker min supermarkets apelsiner är lite dåliga och de säljer inte potatis i lösvikt så jag gick till grönsakshandlaren i närheten. Misstag! Fick en banan medan jag gick runt och det gjorde inte saken bättre. Det var nog den mest perfekt mogna banan jag nå’nsin ätit. Och jodå, jag kom hem med en hel del kassar för inte mycket pengar. Men det såg lovande ut! Jag köpte inte så mycket som vanligt och det går att kombinera. Då blev jag orolig för hur det resultatet ska tolkas. Har jag blivit bättre på att handla grönsaker eller håller min estetiska ådra på att sina?

Mina sista fikon fick ju nytt hem och igår fick jag en stor burk fikonmarmelad. Så’na initiativ gillas skarpt! Lämna råvara, få produkt tillbaka. Nu njuter jag av ädelost, fikonmarmelad och kaffe. Oj, så gott det är!
Fast mina sista fikon visade sig inte vara de sista. I förrgår kom hyresvärden med….just det, en kasse fikon. Kanske jag kan ha auktion på fikon här i bloggen. Vänta! Visst var det nå’n som i en kommentar skrev att de kunde ta hand om fikon, jag får leta upp det och höra om intresse fortfarande finns.

Igår var vi tre stycken som fikade och bollade idéer. Vi sysslar med helt olika saker, är väldigt olika och har olika förutsättningar. Kort sagt olika. Lossar (nästan) alla spärrar så det far omkring helt galna idéer och mer realiserbara idéer. Viktigt och stimulerande när man är ensamföretagare.

Och på eftermiddag var vi två stycken som åkte upp till bergsbyn Thripti, gick en sväng och åt smarrig lunch. Så frisk, sval och härlig luft där uppe! Satt på tavernans terass under vinrankor och tittade ut mot byn, skogen på sluttningen och bergstopparna. O, vad det drar i vandringsnerven! Vi närmar oss månadsskiftet, måtte jag kunna vandra nästnästa vecka! Bergen, vyerna, tystnaden, stillheten, naturen…..jag behöver tömma hjärnan och få energi. Värme dränerar väldigt mycket, batterierna behöver laddas.

Ovanför mitt huvud ute i stora världen har Grekland fått en kvinnlig premiärminister och det gör en del väldigt stor affär av. Jag förstår inte riktigt varför, hon är inte vald utan det är en teknisk utnämning för expeditionsministären eller övergångsregeringen. De började sin tjänstgöring idag och ska avlösas i oktober då den nya regeringen tillträder. Och äntligen har vi idag fått datum för valet: 20 september.

Övergångsregeringen kan inte luta sig tillbaka eller vila sig igenom sin månad för det är flera reformbeslut som ska implementeras. Business as usual med andra ord.

Och det börjar komma en massa siffror som det alltid gör i valtider. Över 60 % vill stanna kvar inom euron, cirka 48 % tycker att regeringen lyckades få igenomm ett så bra avtal som det var möjligt, cirka 45 % tycker att de gjorde ett dåligt jobb. Under hela detta halvåret har stödet för att stanna kvar i emu varit stort trots allt och alla ”turer”. Något för Popular Unity (utbrytargruppen från Syriza) att tänka på. De kanske inte ska prata så högt om att återgå till drachma.

Men nu får de sköta sig själva där i Aten för nu är det helg! Ha det gott!

5 tankar på “Nu fick jag fikon! Igen.

  1. Ylva

    Jag anmäler mig till kön för fikonen. Men då måste du berätta vad jag kan ta med mig tIll dig från Svedala omgående. Jag packar för fullt för avresan. Kram. Ylva

    Gillad av 2 personer

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s