Fredag igen!

När jag strosar genom gränderna här i gamla sta’n under den tid på eftermiddagen som är siestatid så är cikadornas konsert uppblandad med ett annat ljud: AC-motorerna. Det är verkligen ”värmekonsert för två instrument”, spelas i omväxlande mf och ff!

Idag har jag varit på stranden och när jag säger det frågar alla: har du badat? Det verkar finnas ett närmast sjukligt intresse eller besatthet med att bada. Så härmed meddelas att jag idag doppat mig två gånger. Alla nöjda?

Igår morse på morgonrundan snubblade jag nästan över två valpar. Väldigt små valpar. Och eftersom jag rörde på mig och morsan antagligen var ganska trist på morgonkvisten så följde de efter mig. Oj, vilket karaktärsprov! För mig, alltså. Absolut inte stanna, absolut inte börja prata, absolut inte sätta sig på huk och klappa den mjuka pälsen. Risken var alldeles för stor att de följt med mig så långt att de inte hittat tillbaka. Men oj, så go’a dom var!

Högmässor pågår lite från och till, vi närmar oss den andra stora ortodoxa högtiden: Marias himmelsfärd den 15 augusti. Nu är det fasta och här om kvällen skulle man tydligen äta kalamares (bläckfisk) av någon för mig outgrundlig anledning, men det ska vara pga något religiöst. Bläckfisk har inte sin riktiga säsong just nu så vi åt annat istället.

Jag tycker otroligt mycket om fyrverkeri och skulle ge vad som helst för att vara i Genève denna helgen. Men även jag behöver lite förberedelsetid. Vid 11-tiden igår kväll smällde någon av ett fyrverkeri två kvarter bort. Jag halvslumrade i soffan och hjärtat höll på att stanna av chocken. Måste tänka på oss som kommit upp i åren. Innan jag tagit mig ut på balkongen var det nästan över. Alldeles för snabbt avfyrat, man hann inte njuta av varje ljusspel förrän nästa kom.

Du som läst bloggen ett tag vet att jag inte tillhör den husliga sorten. Och nu är jag både irriterad och konfys! Riven ost – är det inte meningen att den ska smälta? Det är inte första gången jag råkar ut för att jag hivar in en rätt i ugnen med riven ost på och det ska bli SÅ gott! Men inte fasen smälter osten! Vad gör jag för fel?
Såg förresten avsnitt 2 på tv10play i serien där Stephen Fry presenterar olika tekniska prylar, det avsnittet handlade just om matlagning. Jag gillar i och för sig teknik och fiffiga hjälpmedel, men jag tror faktiskt att det bara skulle bli större katastrof än i nuläget. Det får räcka med två sorters knivar, en äggdelare, en apelsinpress och en mixerstav.

Det finns mycket att fundera över och då menar jag inte det som många anser är de stora frågorna. Jag menar de lite mindre men ack så märkliga. Vad funderar du över? Mina tankar gick en morgon på balkongen efter frukost sina alldeles egna vägar. Jag tror att det började med middagsfunderingar som snirklade sig in på fisk och plötsligen var jag i Östersjön. det här med sill och strömming. Alltså, jag vet att det finns en geografisk indelning, jag vet att strömming är mindre än sill och jag vet att man t o m hittat genetiska skillnader. Det var inte där jag fastnade utan på Abbas. Jag menar, det ska väl inte heta ”inlagd sill” om det är strömming? Eller är det alltid sill i burkarna? Se’n fick värmen tankarna att spåra ur lite grann: tänk om jag avslöjat en marknadsföringsbluff? Vad kan Abba tänkas betala för min tystnad??
Nå’nstans där insåg jag att det var dags att gå in och sätta igång fläkten.

Tredje stödlånet

Lugn och stilla i de kanaler som jag håller ett öga på. Ska vi tro att det börjar hetta till i nästa vecka i takt med att den 20 augusti närmar sig (Grekland ska betala tillbaka lån till ECB)?

Grekland är dock på tapeten pga de stora mängderna flyktingar som kommit till Lesvos, Chios och Kos. UNHCR kallar det kaos. Hur kan man annat än känna med dessa stackars människor som lämnat allt?

Lyssna gärna på Hans Rosling Factpod #16 och Factpod #17!

Ha en bra helg!

10 tankar på “Fredag igen!

 1. anita wag agrimanaki

  angående ost…jag har också använt ost som inte smält utan det blir brunt strössel istället. Det finns alltså ost som inte smälter. Jag är inte riktigt säker men om jag kommer ihåg rätt så var det regato, pecorino eller xxx den andra italienska som man har på spagetti som inte smälte. Grekiska kefalotiri smälter inte heller så jättemycket.. edamer, gouda, samsoe o dyl smälter mkt bra. Vi äter mkt ost o barnen gör ofta toast och då måste de ju smälta bra.

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Caroline

  Det gjorde du det bra, att inte stanna vid två hundvalpar. Hundmänniska som jag är skulle jag haft svårt för att inte stanna, men tanken hade givetvis funnits att det fanns en mamma i närheten och att de skulle komma vilse om de bestämde sig för att följa efter mig.

  Ha en fin kväll!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jag tror att det var tack vare att jag varit hundägare och hållt på med hundar som jag inte stannade – annars hade jag nog bara smält….. 😉
   Detsamma!

   Gilla

   Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Oj, oj! Ja, de är farliga…… De här var nog inte övergivna för de stod på en uppfart till ett hus så jag antog att modern lurade inne i skuggorna.

   Gilla

   Svara
 3. juliann66

  Bada är överskattat säger denna badkruka!
  Mannen köpte färdigriven gratängost att ha på våra nachos härförleden. Bortkastade pengar, den smälte inte och smakade nada! Han lär inte göra om det misstaget 😉
  När jag kommer till Ieraptera ska jag ha med en bit hemlagrad hushållsost till dig 🙂 Får man ta med sig sånt på flyget, förresten?!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Bra! Då kan jag säga till folk att jag är minsann inte ensam!
   Men visst kan man undra vad man ska ha riven ost till som inte smälter!?
   Säkert inget problem på flyget, kanske tullen skulle ha synpunkter,,,men det dom inte vet…. 😉

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s