Konstgjort vinddrag

”Fråga inte mig, jag kan inte tänka i augusti” sa en grekisk vän till mig igår. Och på inlägget här i min blogg i måndags skrev Ingalill, som bor i närheten av Korint på fastlandet, att hennes hjärnaktivitet påverkas negativt av värmen. Och Anita i Chania berättar i sin blogg Anitas Kreta att hon njutit av nattbad som kylde ner hennes, som det kändes, kokande huvud. Det är bra press på oss just nu. I väderprognosen igår kväll fanns regnskurar kommande helg – jippi! Kollade igen för en stund sedan – nu är det bara en regnskur söndag kväll….

Så det var med lite bävan jag gick till frissan idag för att få slingor och bli klippt. Fick sätta mitt hopp till att hon fungerade som vanligt trots värmen. Och det gjorde hon. Faktum är att det blev bättre än på länge. Hm…!?

På vägen hem från frissan gick jag in i elaffären (hos roliga familjen, du vet) och köpte mig en golvfläkt. Det går inte att leva i AC-kyla inomhus och hetta utomhus. Det blir för jobbigt att ständigt slå om och anpassa sig. Så nu flyger de nyblekta lockarna i vinddraget – jätteskönt!

Förhoppningsvis kan det också ha någon effekt på min svullna lekamen. Trist att ha en kropp som reagerar så på värme, jag gillar min vintersmala figur bättre. Kanske man kan säga att jag gör mig bättre i kyla. Hur som helst har jag börjat undra var gränsen går. Och vad som kan hända när den nås vågar jag inte tänka på.

Jag såg en lustig reklam en dag i veckan, förresten. Det var ett kosttillskott med 40 ingredienser (jisses!) som borde intas för att uppleva och orka mer när tiden går fort och det snurrar på. En liten, liten undran: borde det inte vara bättre att se över sin tillvaro och rensa lite än att stoppa i sig nå’n sorts ”hälsosamma” Stålmannen-piller?

Nu måste jag nog vila en stund på soffan och samla lite energi och lust. Om några timmar är det dags att fixa middag. Fatta hur lockande det är att ställa sig vid varm spis i detta vädret!

Tredje stödlånet

Hoppas de har AC i Aten så det blir bra samtal och beslut….

  • Nu är det många budskap! Ett avtal bör vara klart före den 20 aug då det är dags för betalning till ECB. Igår sa finansminister Tsakalotos att samtalen var positiva och att ett avtal kanske kan vara klart om några dagar. EU-kommissionen sa igår att det såg ut som om ett avtal ska kunna vara klart 18 aug. Idag sa premiärminister Tsipras att ett avtal är nära. Ja, vad ska man tro? Positivt är det i alla fall att det inte är några stora och/eller klumpiga utspel utan ganska lugnt. Det kanske finns hopp.
  • Flygledarna strejkade 4 timmar idag mitt i högsäsongen. Jag har inte lyckats lista ut vilka krav de har. Visst ska man strejka när det får störst effekt, men mitt i avtalssamtal och dålig turistsäsong var väl lite klantigt valt. Kan kanske t o m slå tillbaka som ansvarslöst el likn och göra att färre sympatiserar med deras sak. Vad den nu är.
  • I övrigt så är det beslutat att Syriza ska ha en extrakongress i september. Antingen samlar dom sig till en enad front eller så lämnar en grupp partiet. Spekulationer om nyval senare i höst är igång.
  • När det gäller skuldnedskrivning så verkar det nödvändigt, annars kommer Grekland 2016 att vara på sämre nivå än 2001 när de gick med i euron, läs här. Det låter inte alls bra, varken för Grekland, EMU, EU eller Europa. Visst, det är svårt att förklara för skattebetalare i andra länder att kanske inte alla pengar kommer tillbaka (man ska dock inte glömma bort att de flesta länder som fått ekonomiskt stöd betalt väldigt mycket bara i räntor). Men ett land som är så illa ute kommer att påverka hela regionen negativt. Länge. Så kanske vi alla tjänar på att få upp Grekland på vägen igen så snart som möjligt. Med löfte om ett grabbatag för att bygga och reformera samhällsstrukturen.

5 tankar på “Konstgjort vinddrag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s