Molnigt men ändå varmt

Ostadigt väder i helgen, igår såg det nästan ut som om det skulle bli regn men det blev bara mulet. Annars var det en väldigt lugn och skön söndag. Frukost på mitt stamställe, så klart. Kyrkobesökarna var redan där när jag kom och de hade påsar med sig så det var minnesdag för någon. Plötsligen fick jag en hel hög med kakor på mitt bord av en kvinna som undrade var jag kom ifrån. När jag sa Sverige så lyste hon upp och berättade att hennes son utbildat sig till tandläkare i Jönköping för ett antal år se’n, därefter jobbat i England. Hon hade besökt honom och då hade de varit i Stockholm och i Skåne. Där ser man! Man vet aldrig vem man springer på!

I lördags hade jag besök från Sverige, det var min systerdotter och hennes kompis. De hade köpt en restresa till en ort utanför Iraklio och kom ner över dagen. Roligt! Också lite synd att de inte bor här hela veckan med tanke på vilken otroligt proffsig guide de fått alldeles gratis. Men det kommer fler tillfällen! De verkade bli förtjusta i Ierapetra så det blir nog en retur.

Morgonrunda idag i ganska mycket vind och ganska låg luftfuktighet – skönt! Träffade 4 valpar varav 2 vågade sig fram och när jag gick skuttade de bort till sina syskon. Valpar lite varstans, är det resultat av vårkänslor, tro?

Idag en del jobb och fix. Jag försöker göra så mycket som möjligt i början av veckan för att se’n ta lite ledigt. Sverige är ju inte riktigt igång än och här är det för varmt. Så det är låg aktivitet i firman för tillfället.

Denna veckan ska det vara ett väldans meteorregn och det ska nå sin kulmen natten mellan onsdag och torsdag så det får bli middag ute på onsdag kväll. Jag tycker i och för sig att man inte brukar se så himla mycket av de där meteorregnen, men det kanske beror på att Sverige ligger där det ligger. Eller att jag inte är vaken rätt tid.

Ni som är i varmare länder (än Sverge, alltså…): ta det lugnt med värme, alkohol och bad. Drunkningsolycka nummer 2 i förra veckan, det var tydligen en hjärtinfarkt. Och en 18-årig engelsman död i Malia i fredags efter att ha varit ute och festat, varit inblandad i nå’t bråk då han ramlade omkull. Dagen efter hittade kompisarna honom död på hotellrummet, antagligen av skallskador. Väldigt trist!
Drick vätska, ät frukt, var försiktg med alkohol, gå in i skuggan en stund då och då eller ta siesta på eftermiddagen. Inse att du måste röra dig mindre eller långsammare och att orken inte är densamma som annars.

Tredje stödlånet

 • En del trodde att avtalet skulle bli klart idag, andra att det kommer att vara klart ”i god tid” före den 20 augusti och Tyskland anser att det är många frågor som återstår. Bara att vänta och se!
  Jag är lite besviken på att det är så tyst och lugnt för jag är nyfiken på hur det går för IMF i samtalen, om de lyckas få igenom skuldlättnader av något slag. Kanske vågorna går höga så det är locket på. Eller kanske t o m de själva tycker att det blev för mycket käbbel med media i juni/juli. Men tänk att få vara en liten fluga….
 • De närmaste 10 dagarna är alltså lite kris igen med följande hållpunkter:
  tisdag 11 aug – grekiska regeringen hoppas kunna sluta avtal med ”kvartettens” representanterna som är i Aten.
  fredag 14 aug – eventuellt möts eurogruppens finansministrar för att gå igenom avtalet.
  tisdag 18 aug – grekiska parlamentet röstar om avtalet.
  torsdag 20 aug – Grekland ska göra en avbetalning till ECB.
 • Under tiden så har den grekiska stagnerande ekonomin nästan avstannat. Bankerna är fortfarande ett bekymmer, obligationer likaså. Även en oekonomisk person som jag begriper att ekonomin behöver fart istället. Dels för att landet ska klara sina återbetalningar, dels för att fylla statskassan. Alla reformer som krävs av Grekland kostar också pengar att genomföra – det blir liksom ett ständigt ekorrhjul.
CMC5tsSWIAAquWK

Från Herald Tribune

Nea demokratia, det största oppositionspartiet, har meddelat att de inte kommer att gå ihop med andra oppositionspartier för att bilda ett ”Europapositivt mittparti”. Det finns inte tid och vallagarna gör en sådan koalition väldigt svår. Det betyder att om det blir nyval i höst så kommer inte Syriza att ha något större motstånd. Men det hjälper inte om partiet faller samman på sin extrakongress i september. Mer spänning framöver!

När ska detta landet få lugn och ro så det kan samla sig och komma tillbaka?

2 tankar på “Molnigt men ändå varmt

 1. Caroline

  Får mig verkligen en längtan tillbaka till Kreta när jag läser dina inlägg, är ju dryga månaden sedan vi kom hem från Ieraptera nu. Men vem vet det kanske kommer sig ett bidrag till resekontot, skickat in ersättningsanspråken till Folksam idag om den ”förlorade tiden” då sonen hade vattkoppor.

  Ha en fin vecka!

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s