Fredagstorka fast regn

Oj, så svårt det är att blogga när man är konvalescent! Dagarna är så lika, det händer inte mycket.

Igår hade jag samtal med min mentor angående firman. Behövde lite nytändning, lite idéer om erbjudande och marknadsföring. Fick precis vad jag behövde, satte igång idag med att uppdatera hemsidan osv. Ska blogga också i helgen, alltid en speciell utmaning med företagsbloggen.

Annars är det mest konstigt väder. Det åskar då och då och regnet bara öser ner. Blixten slog ner i Knossos idag, ett antal turister skadades. Kanske minoerna som ville säga ”hands off!”.
Kändes lite knasigt med linne och shorts, men det var sol när jag gick hemifrån. Svängde in om vännen Manos’ hotell där en turist undrade var han kunde njuta av vacker soluppgång. Jag som älskar soluppgångar tyckte det var jätteroligt! Och jag kunde ge två tips. Hade jag varit i normal form skulle jag sålt en vandring till honom.

Dags att sätta sprätt på födelsedagspengar, men min storlek fanns inte. Bara att uppsöka annan butik och där hitta nå’t annat. Blev riktigt bra. Och snyggt när jag fått lite färg (himmel, så blek man blir av konvalescens).

I övrigt känner jag mig nog mest lite bedövad. Det far runt artiklar på nätet om hur turister på Kos reagerat på flyktingarna som kom dit. Det började med artikeln i Daily Mail som du kan läsa här. Starka bilder. Människor på flykt som bara mellanlandar. Människor som är på semester och ska snart hem till tryggheten. Två så olika världar stöter ihop. Jag blev helt stum av reaktionerna från de semestrande människorna.

Vi kan kräva ansvar från olika befattningar, skälla på politiker, demonstrera och protestera. Problemen med flyktingströmmar, dödsfall, dåligt omhändertagande, EU:s yttre mur osv är stora, men det kan inte alltid vara ”någon annan” som ska ordna allting. Nå’nstans börjar allt i mötet mellan människor. Och om det är tomt på empati och medmänsklighet – är det då konstigt att världen ser ut som den gör? Ingen kan göra hela världen bättre, men alla kan börja i sin egen lilla värld. Jag är övertygad om att det skulle sprida sig som ringar på vatten.

Ha en skön och fridfull helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s