Vändning, avtal och miss

Jag vet inte vad som hänt i natt, men i morse kunde jag dra långa andetag nästan ända ner i botten av lungorna. Lite ont på slutet, men det fungerade! Nu får alltså knopp och kropp mer syre vilket betyder piggare sjukling och snabbare tillfrisknande. Neandertalaren är på väg bort!

Efter en liten promenad har det vattnats blommor, diskats, renbäddats, tvättats två maskiner som nu hänger på balkongen. Och jobbats en stund i eftermiddag. Givetvis är jag nu helt slut och ska rota mig i soffan.

Nog med sjuksnack idag, nu ska jag berätta om när förutfattade meningar kom på skam. Den 16 maj skulle mitt avtal på telefon och internet gå ut så i förra veckan tog jag med mig avtalet till butiken. Många sidor är det med många fina bokstäver. Utgick ifrån att jag antagligen fick svälja att jag skulle ha förlängt det ”en månad före utgång” el likn.

In i ”Telia-butiken” (Germanos) där jag fick veta att jodå, de kunde förlänga det. Jag fick veta pris och avtalslängd, men också att det var bättre att jag ringde direkt till ”Telia” (OTE) för då fick jag bättre pris.
Tack för det, men måste jag inte ringa före sista dag?
Nä då, det går bra efter slutdatum också.
Måste jag inte skicka in befintligt avtal eller får jag ett nytt med posten?
Det förlängs via telefon!

Bra med lägre pris, men hur kan man förlänga ett avtal om det har gått ut? Och via telefon?? I stämplarnas och flerkopiornas land??? Det här kommer inte att fungera. Nu har det säkert blivit nå’t missförstånd igen. Jag vet precis hur det kommer att sluta. Jag kommer att få så dyra räkningar så jag måste avsluta företaget och flytta till Sverige. Det kommer att bli kris och katastrof!

Tänkte ringa innan avtalet gick ut, men så kom det en liten sjukhusvistelse emellan. Ringde i lördags eftermiddag (jodå, de har service 24/7) och efter en stunds förvirring (min olycksdrabbade hjärna kunde inte räkna) så hade jag ett nytt avtal med samma pris som tidigare! Tog väl sisådär 3-4 minuter. Hur smidigt som helst. Där fick jag!

För övrigt betalade jag min elräkning för dec-mars i förra veckan. Summan är en statshemlighet. En del får ses som läropengar så nästa vinter ska kunna bli varmare inomhus till lägre pris. Hoppas jag.

Jag missade en årsdag i lördags! Då var det 1 år sedan jag flyttade in i 24:an.

 

3 tankar på “Vändning, avtal och miss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s