Inget speciellt, men varmt

En riktig mellandag igår då tröttheten slog till efter tisdagens äventyr. Vågade knappt gå till frissan, tänk om hon slinter med saxen…eller ännu värre med trimmern…. Men oturen/turen (beror på hur man ser det) hade vänt så jag fick behålla håret.

Idag lite småfix, bl a har två döda blommor åkt ut och nya, fina tagit deras plats. Hålla tummarna för att de trivs bättre.

Idag ska den här lilla värmeböljan nå sin topp. Nu är kl runt 15 (lokal tid) och vi har cirka 30 grader. En svag vind svalkar och värmen är ok eftersom kvällar och nätter är vårsvala.

Vännerna från Sverige har landat och är nog snart framme på hotellet. Det blev inte det hotell de bokat för det har inte öppnat än (några hotell öppnar senare än vanligt pga det låga bokningsläget). Vingresor hänvisade dom till en anläggning en bit från sta’n (dock inte ända ut till Sunwing som tur är) så vi får se hur den här veckan utvecklar sig. Antar att värmetoppen idag känns rejält när man kommer direkt från Sverige.

Börjat leta på nätet efter ny kamera och hittade bra pris på ebay, men vilka långa leveranstider! Jag blev lite förvånad, men det är bara att leta vidare.

Detta är totalt min 3:e april/maj här nere och även jag ser den dåliga turistsäsongen. Nästan inga turister i sta’n. Och det är inte bara här i Ierapetra utan i hela Grekland. Igår var vi några som åt frukost, bl a folk från Tyskland, och vi pratade om alla rykten och felaktigheter som snurrar runt i media. Men vad kan man göra åt det? Nu har väl de flesta planerat sin semester i år. Kanske kan sätta ett litet hopp till att en del avvaktar, juni har ju utmålats som ”det stora avgörandet” för Grekland, och se’n kommer i drivor. Fortsätter säsongen så här så kommer det att slå hårt.

Nu vet jag inte riktigt vad som händer, men mitt internet kopplas ner titt som tätt. Slänger ut det här lilla inlägget medan jag har en chans. Ha en skön kväll!

6 tankar på “Inget speciellt, men varmt

 1. Irene Kristoffersen

  Hei
  Det er nå godt at det vokser ut igjen om man ikke er helt fornøyd etter klippen , men akkurat der og da er det vel mager trøst.
  Ser du syns det er lite turister i omegn. Vi er litt overrasket over hvor prisene har steget på turene kontra tidligere år. Ut fra flyplassen her er det få reiser (fly og hotell) under nok 20000,-.(2 voksne /14 dager)
  Kun fly ligger på ca 11000,- ( da er ikke mat på flyet og transfer til hotell tatt med).
  Turene til andre destinasjoner enn Kreta er ofte mye billigere. Så for mange som bare er ute etter bade og sol ferie er nok valgene enkle.
  Her i huset er vi Kreta fans , og håper vi får til en tur i august/ september.
  Ønsker deg en fin helg.
  Hilsen Irene.
  .

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Som tur var klarade jag hårtestarna, hon slant ju inte. 😉
   Det låter väldigt dyrt, dyrare än i Sverige. Bor du i Norge?
   Den senaste rapporten jag hörde talas om var att bokningsfrekvensen låg på 50 % för hela Grekland jämfört med samma tid förra året. Vi får hoppas att säsongen kommer igång för pengarna och stödet behövs.
   Trevlig helg!

   Gilla

   Svara
 2. Irene

  Ja, bor i Nord Norge. Dumt at prisene er skrudd opp , for å feriere i Hellas er flott. Har vært flere steder , men Kreta er blitt en favoritt. De siste 14-15 årene har vi vært der , noen ganger både i juni og august/ september. Føles som å komme hjem. Folket og atmosfæren der passer oss nordlendinger perfekt. Greit å leie bil og se oss omkring og. Øya har mye å by på.
  Tenker det blir en tur i år og. Sitter litt på gjæret og ser om prisene faller. Det er >9 plasser på alle reisene fra nærmeste flyplass. Planen i år var egentlig en uke med vandring og en uke sol og bad. Dessverre gikk ikke det i år ,men ,men
  Hilsen Irene.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s