Fyrkantig

Idag blir det ett kort inlägg! Jag har vistats framför datorn det mesta av da’n så jag tänkte leva lite vanligt liv också. Har pillat med ett förslag till en hemsida och försökt sökoptimera min egen hemsida. Gått igenom sida för sida så allt är rätt och snyggt, har bilderna kvar som får vänta till imorgon. Inte lite fyrkantigt i min hjärna just nu!

Premiär igår för frukost på balkongen – härligt!

Beställde informationsmaterial från Sverige i torsdags som transporterades ner av UPS. Det gick bra tills paketet landade i Ierapetra, men det är en annan historia. Igår förmiddags levererades det i alla fall och väldigt snyggt blev det! På måndag ska vi ut och sprida infomation på några hotell och tavernor om vandringar och lektioner i målning. Det sistnämnda är alltså konstnärligt och hålls av vännen Johanna Klnos.
Jag blev förälskad i en av hennes tavlor, var bara tvungen att köpa den och nu pryder den en vägg hos mig:

DSC03163[1]

Igår eftermiddag njöt jag av bok och kaffe i solskenet vid Libyska havet. Då känns livet ganska ok kan jag berätta. Mitt i det underbara vädret fick jag lite tråkiga nyheter. Någon turisttjänsteman eller minister hade i veckan rapporterat att det är färre bokningar i år än ifjol vid denna tiden. T ex är de just nu 40 % lägre för Rhodos, 10 % lägre för Chania-området på Kreta. Det börjar likna 2012 då det var oroligt, val och nyval. Och nu hade vi nyval i januari, förhandlingar inom emu-gruppen pågår, det spekuleras vilt om Grekland ska lämna eller inte, blir det drachma eller inte.

Jag kan förstå att många känner sig osäkra, men en ny valuta inför man inte i en handvändning. Och jag tror inte att ett land kan lämna EMU på en eftermiddag. Vi får hoppas att det svänger, att folk ändå kommer.
Jag grunnade lite på hur osäkert det är för ett land att ha en så stor turistnäring, att vara så beroende av den. Det är en nyckfull bransch där resande kan skifta väldigt mycket från år till år beroende på oro, valutakurser osv, men också på trender och vad som är ”inne”. Hörde för ett tag se’n att Thailand för första gången på flera år fallit ur nå’n 10 i topplista över antalet svenska resenärer.

Se’n funderade jag på att det skulle vara kul om Syriza lyckas hålla sig vid makten (folkets stöd har sjunkit enligt mätning i veckan) eftersom de sagt att de vill rensa upp i all inclusive-sektorn. Kan bli roligt och intressant! Och väldigt givande för lokalbefolkning!

Så funderade jag över de skandinaviska turisterna. Första omgången skulle anlända till Ierapetra imorgon, men det verkar lite oklart. Tror inte att det blir förrän 7 maj. Finns ju t o m kombinationsresa Chania – Ierapetra. Hoppas många är nyfikna på nytt resmål och tar chansen.

Nu pallar jag inte mer skärmtillvaro! dags att pigga upp sig med en dusch och se’n kasta sig ut till en god middag. Ha en skön kväll!

 

2 tankar på “Fyrkantig

 1. juliann66

  Förstår att du blev förälskad i tavlan! Verkligen både vild och vacker!
  Mycket tankar på både det ena och andra, det är klart du ska ut och vila huvudet med god middag och förhoppningsvis ett gott vin till 🙂
  Själv ska jag laga mat jag aldrig gjort förr och då behöver kocken ett glas vin, men det blir inte mycket, börjar jobba i ottan i morgon 😉
  Ha det gott, kram!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Tror att hon kallar tavlan ”båtar i storm på Libyska havet” men jag ser både båtar och fåglar. Och inte nödvändigtvis storm.
   Låter spännande med nylagad mat i dubbel bemärkelse! 😉
   Kram

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s