Invigningskörning

Idag har jag varit i Agios Nikolaos, behövde lite miljöombyte. Och skulle kolla in ”English shop” där jag hittade några godsaker. Så blev det lite strosa med kamera, marknad, fika och lite tankearbete över en smarrig crepes. Huvudskälet var egentligen ren nyfikenhet. Hur ser den ut? Går det snabbare, tar det kortare tid? Alltså nya sträckningen på National Road från Agios Nikolaos ner till Kalo Chorio. Eller omvänt, beroende på varifrån man kommer, så klart.

Den är givetvis lite ”sårig” här och där, men det tar nog inte lång tid för grushögar och sprängda slänter att bli gröna. Några passager med höga sidor där man sprängt genom bergen och där är givetvis inte någon utsikt. Annars är den väldigt fin och bjuder på fina vyer. Den ligger högre än gamla vägen så man kommer närmare grönska och berg med utsikt över havet. Istället för att köra längs havet kör man mitt i landskapet skulle man kunna säga.

Och det går snabbare än gamla vägen. Så nu är det bara att beställa resa ner hit till Ierapetra med ving eller spies. Eller reguljärflyg. Visst, vi ligger inte ett stenkast från flygplatsen i Iraklion, men jag har aldrig tyckt att transfer är jobbigt. Jag har sett det som en sight seeing då jag antingen får en uppfattning om ett nytt resmål eller igenkännandets glädje. Och handen på hjärtat: hur går det ihop att vilja bo lugnt och tyst, genuint och charmigt men bara ett stenkast från flygplats?

Vi har faktiskt turister både i Ierapetra och Agios Nikolaos just nu. Fransmän! Såg en gruppresegrupp idag, för några dagar sedan såg jag en familj med barn i skolåldern, men de har kanske nå’t lov nu. Klokt folk, de har fattat att man kan besöka Kreta året runt.

Jag sökte jobb på ving i förra veckan, förresten, men det blev inget eftersom de inte anställer på specifik ort och inte för en säsong. Lite dumt, tycker jag, med tanke på hur mycket lokalkännedom, tips och historisk kunskap de kunde fått gratis. Eftersom jag är en generös natur som tycker det är kul att dela med mig så maila mig gärna om det är något du undrar över. Eller följ med mig på vandring – se min hemsida!
Välkommen hit!

Ibland blir jag lite rädd över saker som händer utan att jag är medveten om vad som hänt eller tagit aktiv del. Jag lämnade Ierapetra i förmiddags med liten ryggsäck, återvände med ryggsäck och 3 kassar. Var kom dom ifrån?

(foto på min flickr-sida!)

2 tankar på “Invigningskörning

 1. juliann66

  Engelska godsaker i kassarna? Grymt nyfiken på vilka 😉
  För övrigt är Ving dumma. Varför kan de inte tänka utanför den berömda boxen och sondera terrängen (!) om det finns intresse och behov av en duktig guide/värdinna, innan de lägger ner förslaget helt?
  Heja dig! Kram!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Lite smått och gott med annan kryddning, dvs lite indisk touch. Kretensisk mat är god, men lite omväxling behövs. Däremot landade inget av engelsmännens mer ”konstiga” mat i kassen som puddingar o likn.
   Visst är dom. Finns det inte nå’t som kan kallas företagsekonomiskt tänkande? Eller? 😉
   Kram

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s