Knepigt läge

Ja, det är lite knepigt läge. Hemsidan växer, men otåliga jag vill ju att det ska gå fortare och då låser det sig så jag hittar inte ord och konstruerar de märkligaste meningar vilka tar tid att vända och vrida på som gör att jag blir ännu otåligare…..ja, du fattar. Jag tycker om att skriva, men det är svårt under, för mig, nya förutsättningar: att sälja. Men det går faktiskt framåt!

Digital teknik är fantastisk på många sätt, bl a när det gäller avstånd. Jag har i eftermiddag inspirerats av föreläsningar på Västerbottensdagarna på Grand i Stockholm som direktsändes på Västerbottens-Kuriren på nätet. Fick syn på att mina nya favoriter Mattias Lundberg och Jan Bylund (författarna till ”Den lyckliga pessimisten”) skulle hålla föredrag. Lät det fortsätta rulla på och så kom dagens höjdpunkt: Gunnar Wetterberg med ”Var det bättre förr?”. Och han är ju så sund att inget är knepigt.

En annan knepighet: i vårt trapphus är det lite mörkt på en våning, där fungerar inga lampor. Jag skrev en lapp till hyresvärden som bytte lampa på min våning och det var i och för sig bra. Han kom med post en dag och då passade jag på att påpeka mörkret på våningen under. Nu ska det tilläggas att hans engelska och min grekiska är ungefär lika obefintliga så vi har lite svårt med kommunikationen. I alla fall så förklarade han att så länge inte ”dom betalar” på den våningen så byter inte han lamporna. Om de är sena med hyra eller nå’t annat vet jag inte. Jag tog ett djupt andetag och försökte förklara att det blir väldigt dyrt för honom om nå’n ramlar i trappan, men nå’nstans där tog språkförståelsen slut. Jag vill inte påstå att han slutade lyssna, men han såg lite uppgiven och okoncentrerad ut. Och jag tänkte för mig själv att trapphuset är väl gemensamt, det borde inte finnas några kulturella eller traditionella kopplingar eller problem. Jag menar, oavsett om man kommer från Sverige eller Grekland måste alla våningar passeras på väg upp eller ner. Så ett ”straff” för en våning drabbar alla. Eller tänker jag fel?

Annars är det gråa, regntunga moln över bergen och solen tittar fram då och då. Jag får ibland frågor om temperatur, men jag vet inte för det har aldrig intresserat mig. Jag känner efter istället. För det är ju så mycket som spelar in som t ex vind, skyar. Ibland känns det varmare en dag när det är 20 grader än nästa dag då det är 25 grader. Men för den som absolut behöver veta kan jag dock berätta att det just nu halv fem är cirka 14 grader.

Temperaturen steg snabbt efter vår köldknäpp och på vandringen i lördags hördes mycket smältvatten. Nästan som vår, men det är för tidigt. Uppe i bergen finns många platåer, en av de kända heter Lassithi-platån. Där finns inga olivträd, det är för kallt på vintern för dom, utan där ägnar man sig åt jordbruk. Och platt är det, omgivet av berg. Det är som att stå vid en skånsk slätt fast ännu plattare. Nu finns där inga åkrar utan den stora mängd snö som kom har töat så snabbt att platån blivit en sjö:

Festivalaki Cretan festival of Arts and Culture

Gissar att de inte är så glada, knepigt läge vid vårsådd om det inte hinner torka upp. Men fantastiskt vackert är det! Och ett himla fint foto. (hämtat från ”Festivalaki: Cretan festival of arts & culture” på facebook)

Imorgon ska jag ta ledigt eller i alla fall ge mig ut. Börjar med frukost med ”the girls” (ett härligt gäng i olika åldrar från olika länder) och se’n ska jag dra iväg till Agios Nicholaos. Måste bl a prova nya sträckan på National Road.

Ha en bra kväll! Utan knepigheter.

2 tankar på “Knepigt läge

  1. Kathryn

    Hej Ia, har precis hittat din blogg och det sak bli kul att få följa dina dagar på Kreta. Har själv upptäckt Rethymnon och vi åker tillbaka i sommar. är lite sugen på att tillbringa längre perioder där om cirka 3 år då jag blir fri..;)) Slukar därför allt om Kreta;)) Ha det gott//Kathryn

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s