Ett (tröttigt) livstecken

Väderomslag här vilket betyder att vinden kommer från havet och fuktigheten ökar rejält. Det sägs att det är väder som ger huvudvärk och ont i leder. Väldans grått och trist är det i alla fall och det ser nästan ut som dimma.

Här lär det vara förkylnings- och influensatid precis som i Sverige. Jag vet inte om jag fått nå’t i kroppen, men igår var jag så attans trött så jag fick lägga mig på soffan en stund. Jag som inte ens tar siesta kände mig med ens väldigt gammal. Om det inte är nå’n bacill så kanske det är vädret. Eller intensivt tankearbete i 1,5 vecka – man kan inte ha flyt hur länge som helst. Eller så kan det vara kroppen som saknar det svenska vintermörkret och säger: hallå där, när får jag gå i ide och vila mig lite?

Prognosen säger regn och olika hård vind de närmaste 6-7 dagarna så idag har jag vandrat, men det kommer i ett eget inlägg imorgon. Nu är jag duschad, har landat i soffan med en kopp kaffe. Och känner mig väldigt nöjd.

Nöjda är nog också skolbarnen idag för de har ledigt. Skolorna ska fixas till för att vara vallokaler på söndag. Vet du förresten att det är röstplikt i Grekland? Det är alltså ett lagbrott att vara ”soffliggare”. Jag vet inte hur mycket polisen åker runt och kollar, tror nog att de har annat för sig.

Jag är inte så insatt i valet, har bara två funderingar. De jag pratat med verkar lite irriterade och trötta på att media m fl utomlands spekulerar så mycket i ”Grexit”. Jag måste erkänna att jag har inte riktigt klart för mig om ”Grexit” handlar om att bara lämna EMU eller om det är hela EU. Lite svårt att få klarhet i det.
Min andra fundering gäller svenska Vänsterpartiets partiledare som åkt till Grekland för att vara här under valet. Jag förstår bara inte vem han ska hälsa på. Syriza (radikalt vänster) som backat från krav att lämna EU som de hade för några år se’n. Eller KKE (kommunistiskt parti) som vill gå ur allting och dessutom sagt nej till samarbete med Syriza. Visst vill Vänsterpartiet att Sverige ska lämna EU eller har jag fel? Det är säkert roligast att besöka Syriza som har kraftig medvind.
Jag låter nog lite åt det sura hållet, men det är jag inte. Roligt att Sverige visar lite stöd till ett land i kris. Fast det har ju hållit på ett tag, men bättre sent än aldrig.

Nu ska jag krypa ner under fleecefilten och vila lite. Kanske jag gitter gå ut och äta senare. Eller så stannar jag under filten.

Ha en skön fredagskväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s