En mellandag

Tänkte ta en runda på sta’n idag med några ärenden, men när jag skulle kolla vädret och nästan blåste ner från balkongen ändrade jag mina planer. Stolpade stelt in igen och lyckades leda upp min stela kropp. Så har vi det.

Kör både element och AC. Vaddå dyr el? Det är för tillfället ett högst underordnat bekymmer, blir väl som en obehaglig baksmälla i mars när räkningen kommer.

Inomhusaktiviteterna börjar ta slut, börjar närma mig de där trista sakerna som alltid står längst ner på listan. Så kom jag på att helgdagarna är ju slut, det vore kanske en bra idé att plocka ner pyntet. Sagt och gjort. Det blir bara så tomt. Väggen där alla julkorten var uppsatta är nu alldeles kal. Och har en liten konstig fläck där jag fick med både färg och puts. Måste vara dåligt murat eller hur det nu görs.

Det brukar också bli så väldigt mörkt, men det har löst sig med oplanerad utfasning. Batterierna i julgransbelysningen har varit svaga några dagar så ljuset har varit lite matt. Åska och regn slog ut ljusslingan på balkongen trettonafton då den blinkade fullkomligt hejvilt med långa, mörka intervaller. Kanske den blandade ihop alla 8 programmen. Jag var tvungen att koppla ur den, annars hade alla blivit heltokiga.

Fortsatt varning idag för hårda vindar, låga temperaturer och mer snö. Det är kul det där med referenser. Jag har tidigare skrivit om hur olika vi klär oss, kretensarna och jag. Olika uppfattning om värme – kyla. Det blev tydligt igen igår att det är skillnad i våra referenser när en video cirkulerade på nätet. Där fick vi se kilometerlånga köer borta i området kring Psiloritis, folk skulle titta på snön. Titta på snö? Men hallå!?

Som sagt, olika referenser. Men fryser gör vi allihop i dessa dagar.

Utsikt idag från min balkong (överst mot Diktibergen, underst Thriptibergen).

DSC02406DSC02411

 

 

 

3 tankar på “En mellandag

 1. Jan-Erik Öhlund

  Men hallå där från Jannis, som förr kunde ha över 6 månader snö varje år. Det kan vara så i Norrland! I Skåne blåser den väl förbi under någon vecka? På Kreta händer det ungefär vart 10:e år, att det snöar lite längre ner. Då är det sensation. Man tittar inte bara på snön. Man gör snögubbar och sätter på bilarna också innan man åker ned till kusten och visar upp dem.
  Jag önskar dig en varm och skön lägenhet, men jag ser att det nog dröjer några dar!
  / Jannis

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Många norrlänningar har kommit till Skåne med ett leende på läpparna, men efter en skånsk vinter säger dom att de har aldrig frusit så jäkligt i hela sitt liv och att de aldrig mer ska skratta åt skåningar och snöstorm. Så det så!
   Ska passa på att värma oss under helgen!
   Ha det gott!

   Gilla

   Svara
 2. juliann66

  Jag har alltid varit sist att ta ner julpyntet, men i år har tomte efter tomte fått följa med upp till lådan, när jag ändå är på väg upp. Trots allt är det rätt skönt med avskalat. Trodde aldrig jag skulle känna så och jag skulle nog chocka mina nära och kära om jag avslöjade detta… 🙂

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s