Ingen bra dag

Se det positiva och det finns en mening med allt och varje dålig erfarenhet kan vändas till nå’t bra och…..så trött jag blir! Ibland är vissa dagar bara ruttna och misslyckade och kassa och fel. Och lite till. Det här är en så’n dag.
Egentligen ska väl inte blogginlägg skrivas när man är upprörd eller irriterad, men som sagt – vissa dagar är bara så’na och det hymlar vi inte med här.

Efter en väldigt god natts sömn traskade jag till byn Vainia för första kurstillfället i grekiska. Var lite svettig när jag kom fram, men det var skönt med lite rörelse och luft. Så fick vi veta att vi är 3 nybörjare, för att kolla lite hur mycket vi kan och försöka få ihop gruppen ägnas de första gångerna åt repetition.
Under 3 timmar pratar bara läraren så hur vi ska lära oss nå’t övergår min begreppsförmåga. Nästan allt rullas upp som jag snubblat på vid 2 försök att lära mig grekiska i Sverige och då fick vi både läsa och prata. Hur man kan konstruera ett språk så himla komplicerat är för mig en gåta. Eller vad sägs om 5 olika sätt att skriva ”i”? Inget av de språk jag kan fungerar som referens eftersom de inte liknar grekiskan. Jag är ingen siffermänniska, matte var inte min grej. Nu är det bara att inse att jag är ingen språkmänniska heller. Jag undrar vad som är ”min” grej, förresten.
Ok, jag ska inte ge upp än, ger det några gånger till. Men det är tungt och ledsamt vilket inte gör dagen till en bra dag.

Fick skjuts till Ierapetra, tog en sväng in på Lidl och det gör ju ingen gladare. De är de enda jag vet i sta’n som har vettig müsli utan choklad och liknande underliga ingredienser. Kom ut så snabbt jag kunde, inte ett upplyftande besök denna dåliga dag.

På hemväg går jag in på busstationen för att få avgångstiden för skolbussen upp till en by i bergen. Det är dags för vandring imorgon! Tror du att skolbussen går? Givetvis inte, jag vet inte om barnen tagit slut. Det blir till att ta ”bergsbyringbussen” 05:45 och åka lite mer än 1,5 tim för en resa som annars tar cirka 20 min.
Men jag är inte förvånad, detta är ingen bra dag.

Massa småsaker som irriterar på vägen hem, sjunker till slut ner i soffan med lunch och bok. Någon har sagt till mig att det måste vara lågmält under siestan på em. Det har några av mina grannar aldrig fått information om. Siesta och kväll – då är rösterna som högst. Svårare att slå ifrån och låtsa som ingenting när irritation redan fått fäste. Idag behövde jag en liten slummerstund, men det kunde jag glömma.
Så kom lite huvudvärk som ett brev på posten och det höjer inte en redan dålig dag.

På tal om post så klarar inte grekiska postverket av att leverera post från Sverige, i alla fall inte brev som min 86-åriga mor plitat ihop med stor ansträngning. Nu har hon gett upp vilket jag förstår, men det är trist för mig.
Ett brev kan annars muntra upp på en dålig dag.

Kanske jag skulle försöka få ihop den där marknadsföringsslogan till min firma? Jag har en halv – kan man be folk fylla i resten själva eller måste jag göra allting! Fast jag kan nog inte få min överarbetade och tröttkörda hjärna att prestera någonting kreativt idag.
Det är helt enkelt ingen bra dag.

Nu tänker jag inte utmana denna dagen mer. La ut några foto på flickr.com för att bli lite gladare, men de blev inte så bra som jag hoppades. Kameran och jag kommer inte riktigt överens för tillfället.
Om jag håller mig hemma så kan väl inte så mycket mer hända idag. Såvida jag inte bränner mig eller får en stöt av spisen när jag ska laga lite mat. Eller snubblar på tröskeln till badrummet. Tror jag ska dricka lite juice…fast då sätter jag väl i halsen.

Kort sagt är detta, ursäkta uttrycket, en riktig skitdag!

Vill du följa bloggen så klicka på ”Hem” och titta i höger kolumn, du kan välja epost eller RSS. Välkommen!

10 tankar på “Ingen bra dag

 1. juliann66

  Ojoj… Vi har visst en lika dålig dag, du och jag idag.
  Har förstås ingen aning om hur undervisningen är tänkt att vara, men kan inte alla be läraren att få mer praktiska övningar?
  Brev från mamma är mysigt, hur vuxen man än är, kan jag tänka. När jag var barnflicka skickade mamma brev nästan varje dag och när det inte kom något från henne, var det nästan alltid ett från moster. Fick jag inget brev, blev det nästan katastrof. Jag var 15 i och för sig… 🙂
  Heja dig, hoppas det blir en bra dag i morgon i alla fall!

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jag såg i din blogg idag att vi är synkade! 😉
   Det blir säkert bättre imorgon och blir det inte det så är det i alla fall en ny dag.
   Jag gillar mail (kanske för att det påminner om brevskrivning som jag alltid älskat), men det är nå’t speciellt med brev och vykort. Och jag kan tänka mig vad det betydde för en 15-åring (modigt att ge sig iväg så ung!)!
   Ha det gott!!

   Gillad av 1 person

   Svara
 2. Ylva

  Men Ia, vi svenskar har 14 olika sätt att skriva ett sch-ljud. Grekiskan skriver i-ljudet på 7 olika sätt, så vi är nog värst./ ylva

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Och vi har en, ett, den, det att pina folk med. Jag vet att svenskan inte heller är lätt, har jobbat med invandrare. Men det hjälper mig inte nu, man skulle nog läst tyska i skolan för då kanske man klarat den mördande grammatiken……

   Gilla

   Svara
 3. Jannis

  Kom ihåg Ia, att grekernas talspråk, katharevousa, säkert fanns långt innan svenska språket började talas. Dessutom finns det 7 olika sätt att skriva i, men det spelar ju ingen roll, när du ska prata. Svenskan har ju en massa che-ljud och konstiga både i tal och skrift.
  Ge inte upp språkkursen, var glad att ni är så få i gruppen och be läraren vara pedagogisk!!!
  / Naturvetaren Jannis

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jag vet att svenskan inte är lätt, men det hjälper inte mig just nu. Mördande grammatik, skulle nog läst tyska i skolan istället för franska…. Vi får hoppas att polletten ramlar ner hos mig!

   Gilla

   Svara
 4. Jannis

  Jag ligger i sängen och svettas på grund av en ordentlig förkylning. Då kan mycket bli fel bl. a. sammanblandningen mellan klassisk grekiska (katharevousa) och nygrekiska (dimotiki). Vi får nog vara glada över att det inte är den klassiska grekiskan vi lär oss. Vem skulle vi då prata med? Prästen?
  Förklara för er lärare varför du vill lära mer grekiska!
  / Jannis

  Gilla

  Svara
 5. Frihet i blodet

  Haha Ia. Ursäkta att jag skrattar. Men helt underbar läsning, skriven direkt från hjärtat. Sicken jävla skitdag! Och förmodligen redan lagd till handlingarna eftersom det gått några dagar sedan du skrev den. Ha en helt underbar dag idag istället. Kram ifrån ett höstigt Hunnebo!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s