Håll i hatten och framtidshopp

Vilken tur att inte ha peruk! Två dagars rejäl blåst gör att jag blir glad för det lilla. Som att ha ett hus nära mittemot, men där är inget fönster. Gick ut på balkongen igår i sarong för att hämta in tvätt och det kom en kraftig vindpust. Inte mycket som skyldes där, inte.

Efter skyfallet i onsdags och blåsiga dagar har vi totalt bytt luft och den är nu så frisk och skön att den skulle kunna säljas på burk till behövande. Högsta kvalité är det i alla fall.

Varit ute på morgonrunda alt 2 idag. Växthussäsongen har verkligen börjat. Många har klätts om med ny plast och plantor är satta. Det är också ett tecken på att den varmaste perioden är över.

Fortsatt småfix idag, bl a försöker jag översätta min första vattenräkning så jag vet vad jag betalar för. Summan är inte avskräckande, kan fortsätta duscha och tvätta ett tag till. Har riggat upp lilla datorn bredvid stora datorn för att backa och lyfta över dokument. Vet att jag till slut ”kör” med fel mus och trasslar in mig och blir förvirrad. Kanske går bättre om jag börjar med en skvätt ouzo?

Också hunnit med lite reflektion och funderingar. En vecka efter valet, tittade på siffrorna och det var nå’t som inte stämde. Så kom jag på det (ungefär som när det tänds en glödlampa över huv’et på en seriefigur…) – varför är blankrösterna så få? Med tanke på hur klagandet och gnällandet ökat och ökat sedan finans- och bankkrisen i början av 90-talet borde missnöjet med politikerna synas mer. Vi lever i en välfärdsstat i den rika västvärlden, men det är inte nog. En svensk får faktiskt vara nöjd, det är inget brott.
Tyvärr har hela samhället genomsyrats av missnöjet och därför har politiken misslyckats. De pratar gärna ”hotbilder” när det är politikens uppgift att presentera ideologi, visioner och framtidstro. Hur länge orkar vi matas med elände, när tar energin och kraften slut i den nedåtgående spiralen?
Sverige har haft en fantastisk utveckling de senaste 100 åren under gynnsamma förhållanden. Landet jag sitter i just nu har varit med om 2 världskrig, krig med Turkiet, inbördeskrig, störtat monarkin, överlevt juntatiden och kämpat med korruption. Det ger lite perspektiv att jämföra, att höja blicken över den egna horisonten och se sig omkring. För inget land lever och verkar idag i en egen bubbla.
Titta gärna på ”Politiker utan mål”, ligger kvar till 21 okt på svtplay. Du måste inte hålla med om allt, men sitt ner, lyssna och ta in, fundera.

Senare lite siesta innan det är dags att gå ut och äta middag. Och imorgon sänker sig söndagsfriden – härligt! Ha en bra lördagskväll och en skön söndag!

Vill du följa bloggen så klicka på ”Hem” och titta i höger kolumn, du kan välja epost eller RSS. Välkommen!

2 tankar på “Håll i hatten och framtidshopp

  1. Anne-Lie

    Tack Ia, nu har kjag läst ikapp dina härliga inlägg efter en veckas semester i en annan del av Grekland. Riktigt härlig och rolig läsning med många insprängda klokheter .
    Tack och ha det gott

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s