Tillbaka!

Tillbaka igen efter ett litet uppehåll här i bloggen eftersom det kom besök från Sverige. Det som pågår i verkligheten har liksom företräde framför den digitala världen. I alla fall hos mig.

Det har varit val och det blev ju en riktig katastrof. Osäkert parlamentariskt läge behöver Sverige absolut inte, investerare o likn drar öronen till sig och det lär knappast gynna arbetslösheten. Såg på nätet att Löfvén ska bilda regering trots att alla röster inte är räknade än. Konstigt, tycker jag.
SD ökade och det finns mycket att säga om det, men allra mest är det en stor sorg. Var är Sverige och svenskarna på väg? Den enda ljusglimten jag har hittat är att FI inte kom in. Jag tror inte på smala intressepartier och är inte så förtjust i dagens feminism. Fram för humanism och jämställdhet!

Här nere har vi ägnat oss åt utflykter med byar och fantastiska vyer och kloster och en massa andra ingredienser, matorgier, solstolsslappning i små badvikar och i sta’n, glada skratt och helt enkelt mått bra. Hjärnorna har inte varit helt avslagna, bl a har vi hittat några nya blommor, skådat vackra fågeln som heter biätare och fascinerats av de tusentals svalor som samlas på ledningarna i centrum samt lärt oss att det i söndags var korsets dag och det var därför alla kom med basilikakvistar från kyrkan. Tror att alla inblandade är nöjda med veckan, jag uppskattade den av flera skäl. Härligt med avbrott i vardagen, måltidssällskap och att få prata svenska. Väldigt roligt att få visa och tipsa om pärlor i omgivningen. Här finns så väldigt mycket, hoppas fler hittar hit till sydöstra och östra Kreta.

Det har också vandrats, men det kommer i ett eget inlägg imorgon då jag också lägger ut foto. Idag har jag sovit läääänge och se’n småfixat i sakta mak medan tvättmaskinen gått varm. Igår fick vi lite regn och sen eftermiddag kom ett riktigt skyfall med åska. Nu har vi frisk, sval vind och strålande solsken – så härligt efter flera veckor med tjock, varm och fuktig luft. Ser fram emot en skön morgonrunda imorgon.

Innan jag fixar middag blir det fördrink med lite tilltugg. Kroppen behöver långsam utfasning från festläge…

1 tanke på “Tillbaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s