Gott med en stunds vila från värmen

Det blev inget blogginlägg igår för jag försov mig. Värme plus luftfuktighet plus lätt huvudvärk plus luftkonditionering gjorde att jag somnade på siestan! Ingen ordning. Så bloggtiden försvann. Gjorde kanske inget för hjärnan går på lågvarv.

Det var en jobbig dag igår med värmen och värre skulle det bli. Jag kom ur duschen strax efter kl 8 på kvällen. 3 minuter senare undrade jag om jag drömt att jag torkade mig. Då var jag genomblöt, ja nästan blötare än i duschen. Vi hade fått riktigt rälig luftfuktighet. På väg till tavernan kändes det nästan overkligt och det var fullt med folk överallt som rörde sig lite långsammare, såg lite stukade ut. Kyparna gick inte mellan borden, de flöt omkring. Genomsvettiga gick dom på ren vilja, skakade uppgivet på axlarna. Fantastiskt att inte märka nå’n skillnad på service eller mat under så’na förhållanden.

Så fick vi lite lindring vid 11-tiden på kvällen då det kom lite vind. Någon sa att imorgon ska det bli regn fast det stämmer nog inte. Man kan alltid hoppas, tänkte jag. Under efternatten ökade luftfuktigheten igen vilket den gjort de senaste nätterna. Det blir inte mycket sömn kan jag berätta.

Ingen morgonrunda idag, jag la mig på andra sidan och slumrade en stund. Klokt gjort. Upptäckte på väg till frissan att luften var så tjock så det var jobbigt att gå, flåsade efter några meter.

På stranden i em kom dom från norr: molnen. Alldeles svart över bergen, bara att avvakta. Och solen försvann, vinden ökade lite, det kändes som om temperaturen sjönk. Så kom den där jordiga regnlukten och det mullrade en gång. Jag samlade ihop mina saker, gick och köpte glass som jag åt i det stilla regnet. Inte kom det mycket, men vi fick ett avbrott i alla fall.

Siesta med alla balkongdörrar och fönster öppna. Vinden kommer stötvis och är kylig. Så gott för en varm kropp med ett överhettat system. Och luften känns fräsch och lätt. Kanske det bara håller i sig ett litet tag, bäst att se till att komma ut ikväll.

2 tankar på “Gott med en stunds vila från värmen

 1. Harriet westerlund

  Din beskrivning i blogginlägget ”en stunds vila från värmen” kunde lika gärna vara av skildring av det svenska vädret stora delar av denna sommar. Det är först nu som det blivit ett väderomslag och temperaturen blivit mer sommarnormal. Ta det lugnt i värmen.

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jo, jag har förstått det, Det är lite trist för var kan jag gnälla lite? 😉 Min första Kreta-sommar blir troligen också min sista. Det blir nog Sverige juli-aug nästa år. Hoppas att årets tropiska klimat inte blivit svensk standard!
   Ha det gott!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s