Sista söndagen i juli

Sovmorgon.

Traskade ner till café Lido för söndagsfrukost, nästan tomt.

Strax efter 10 invasion av kyrkobesökare. Verkade ha varit någon minnesgudstjänst för det var kakfat och alla hälsade på två gamla, svartklädda damer. När de var igång som bäst med kyrkkaffet kom lämmeltåget, dvs busslast efter busslast med avsläppta turister på väg bort till färjeläget för att åka över till Chrissi.

Vid 11-tiden kom hon, som vanligt, i blommig ärmlös klänning, vit solhatt och flipflops: badnymfen. Det är en liten tant som, om inte varje dag så i alla fall på söndagar, tar en promenad längs strandpromenaden bort till stranden vid fortet, badar och går tillbaka. Jag upptäckte henne första gången i maj/juni 2012. En så’n tant ska jag bli när jag blir stor. Eller så ska jag bli en tant som bor i en bergsby och har kolossalt många blommor utanför mitt lilla hus där det står en stol där jag njuter av den vidunderliga utsikten medan jag filosoferar.

Många båtar ute, t o m kustbevakningen. De körde runt som om de drabbats av solsting eller tappat bort ett hemligt uppdrag. Efter en stund försvann de bort mot horisonten.

När sista färjan lämnade så lyfte jag och strosade hemåt. Packade ryggsäcken för eftermiddag på stranden. Inte ett enda ledigt parasoll på närmsta stranden! En ny erfarenhet. Tur att vi har fler stränder, bara att sätta kurs mot nästa.

Lyckades lägga beslag på sista parasollet, upp med boken. Tyvärr spelades nå’n form av ”musik” som mest liknade programmerad rytmmaskin, ingen melodi. Volymen skruvades upp senare och då fick jag nog. Så själlöst och enformigt. Inte konstigt att många unga har frånvarande, trött blick om de lyssnar på så’nt. Tänk, musik som kan vara så vackert och ge massor av energi.

Sjönk ner i soffan en stund. Nu dags för middag, se’n blir det hemmakväll i soffan med bok. Det är gott med söndagar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s